Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΤΡΑΓΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ 4ΧΡΟΝΗΣ ΜΑΡΙΑΣ!

Δείγμα DNA θα δώσει ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη που είχε χάσει το νεογέννητο παιδί του το 2009 - Τι απέγιναν τα 10 από τα 14 παιδιά που είχε δηλώσει το ζευγάρι των Ρομά - Ανθρωπολόγοι θα προσπαθήσουν να βρουν την άκρη του νήματος για την καταγωγή της μικρής

Ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα προκειμένου να απολογηθεί το ζευγάρι που κρατούσε την τετράχρονη Μαρία σε οικισμό Ρομά στα Φάρσαλα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατ' εξακολούθηση, ενώ σήμερα θα δοθούν στη δημοσιότητα και οι φωτογραφίες τους.

Εν τω μεταξύ, τραγικά είναι τα σενάρια που βλέπουν ώρα με την ώρα το φως της δημοσιότητας στην πρωτοφανή υπόθεση της 4χρονης Μαρίας, του ξανθού «αγγέλου» που ανακαλύφθηκε σε καταυλισμό Ρομά και αποδείχθηκε πως δεν αποτελούσε βιολογικό τέκνο των φερόμενων ως γονιών της.

Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ένα πρωτοφανές «σαφάρι» ελέγχων, τόσο εντός των συνόρων, όσο και εκτός με τη συμμετοχή της Interpol, σε μια προσπάθεια να βρεθεί η πραγματική ταυτότητα της μικρής. Έργο ιδιαίτερα δύσκολο καθώς θα πρέπει να ανοιχθούν εκατοντάδες φάκελοι υποθέσεων παιδιών που χάθηκαν τα τελευταία χρόνια κι αυτό χωρίς κανείς να είναι σίγουρος πως η 4χρονη Μαρία είναι ελληνικής καταγωγής, μιας και οι ειδικοί της αστυνομίας διόλου δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχουν βρει έναν κρίκο διεθνούς κυκλώματος αρπαγής και εμπορίας παιδιών!
Η 40χρονη “μητέρα” της Μαρίας έχει προσώρας δώσει τουλάχιστον πέντε διαφορετικές εκδοχές του πώς βρέθηκε η 4χρονη στην οικογένειά της. Οι αρχές δεν πιστεύουν καμία από αυτές τις εκδοχές και έχει ήδη ζητήσει τη συνδρομή ανθρωπολόγων και ειδικών επιστημόνων για να βρει μια απάντηση ως προς την καταγωγή της μικρής.
Ερωτήματα προκαλεί στους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ που χειρίζονται την υπόθεση πως η 40χρονη είναι κάτοχος δύο δελτίων αστυνομικής ταυτότητας, με διαφορετικά στοιχεία, τα οποία είναι σε ισχύ και διατηρεί ταυτόχρονα δύο διαφορετικές οικογενειακές μερίδες, μία στον Δήμο Λαρισαίων, στην οποία εμφανίζεται ως μητέρα πέντε κοριτσιών και ενός αγοριού, και μία στο Δήμο Τρικκαίων, στην οποία εμφανίζεται ως μητέρα τεσσάρων κοριτσιών.
Μάλιστα, με αυτές τις οικογενειακές μερίδες φαίνεται η 40χρονη μέσα σε χρονικό διάστημα πέντε μηνών, το έτος 1993 (από τον Ιούνιο ως τον Νοέμβριο), να έχει γεννήσει τρία παιδιά και σε ακόλουθο χρονικό διάστημα τρεισήμισι μηνών (από τον Οκτώβριο του 1994 μέχρι τον Φεβρουάριο του 1995) να έχει γεννήσει άλλα τρία παιδιά.

Εν τω μεταξύ, περισσότερες από 5.000 τηλεφωνικές κλήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχει δεχθεί από την Παρασκευή, το «Χαμόγελο του Παιδιού», όταν αποκαλύφθηκε η ιστορία του τετράχρονου κοριτσιού.
Χιλιάδες πολίτες καλούν στη γραμμή SOS την οργάνωση για να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους για τη μικρή Μαρία, αλλά και να βοηθήσουν στις έρευνες με πληροφορίες ή γεγονότα που θεωρούν ότι έχουν σχέση με το μικρό κορίτσι
Την ίδια ώρα χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός ζευγαριού από τη Θεσσαλονίκη το οποίο είχε χάσει το νεογέννητο παιδί του το 2009. Το ζευγάρι καταγγέλλει πως οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου δεν τους επέτρεψαν να δουν το νεκρό παιδί τους, ισχυριζόμενοι ότι υπήρχε κίνδυνος μόλυνσης. Ωστόσο, επειδή η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης οι γονείς ζήτησαν εκταφή της σωρού για να διαπιστώσουν έκπληκτοι ότι το φέρετρο του παιδιού τους ήταν άδειο. Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης της 4χρονης οι άτυχοι γονείς ζήτησαν να υποβληθούν σε εξετάσεις DNA για να διαπιστώσουν κατά πόσον η μικρή Μαρία είναι το χαμένο αγγελούδι τους, καθώς ταιριάζουν τόσο η ηλικία όσο και τα χαρακτηριστικά. Το ζευγάρι έχει ήδη εξετασθεί και από τα πρώτα αποτελέσματα του τεστ DNA φαίνεται, σύμφωνα με την αστυνομία της Λάρισας, πως η 4χρονη δεν είναι το χαμένο τους παιδί, ωστόσο το ζευγάρι θα ζητήσει να γίνει νέα δειγματοληψία, καθώς θεωρεί πιθανό να έχει αλλοιωθεί το πρώτο δείγμα.

protothema 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου