Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΣΥΡΙΑ! ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ!

 ΣΙΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ. ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ!

Δραπέτες ισλαμιστές της Αλ Κάιντα εισήλθαν στη Συρία από την Τουρκία
Σύμφωνα με το  αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy, εκατοντάδες φυλακισμένοι- κυρίως ύποπτοι ή κατάδικοι τζιχαντιστές- που δραπέτευσαν  τον περασμένο Ιούλιο- οι περισσότεροι- πέρασαν στη Συρία από τα τουρκικά σύνορα.
Οι Ιρακινοί κρατούμενοι ελευθερώθηκαν από αντάρτες της Αλ Κάιντα που έκαναν έφοδο στη διαβόητη φυλακή Αμπού Γκράιμπ, κοντά στη Βαγδάτη.
Εκείνη την εποχή οι αρχές της Δύσης, είχαν εκφράσει φόβους ότι ορισμένοι από αυτούς θα ταξίδευαν στη Συρία για να βοηθήσουν την άνοδο των Ισλαμιστών στην εξουσία. Οι φόβοι αυτοί έγιναν πραγματικότητα.

Το περιοδικό φιλοξενεί συνέντευξη με τον Άμπου Ομάρ, ο οποίος είναι μέλος της Αλ Κάιντα και δραπέτευσε κατά τη διάρκεια της εισβολής στη φυλακή Αμπούν Γκράιμπ. Ανέφερε ότι τουλάχιστον έξι συγκρατούμενοί του βρίσκονται, ήδη, στη Συρία και θα δηλώσει ότι ‘όλοι ήθελαν να πάνε για τζιχάντ στη Συρία’.
Σύμφωνα με το περιοδικό, ο Άμπου Ομάρ αρνήθηκε να δώσει την ακριβή ηλικία του, λέγοντας, μόνο, ότι διανύει την ηλικία της δεκαετίας των 20.
Το περιοδικό Foreign Policy ήρθε σε επαφή μαζί του μέσω ενός  Σύριου ακτιβιστή στην Τουρκία, που έχει διασυνδέσεις με το «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε», αλλά και παράρτημα της Αλ Κάιντα στο Ιράκ και τη Συρία.
Η Οργάνωση Τζιχάντ, η οποία αποτελεί προέκταση των δικτύων της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, έχει αυξηθεί σε εξέχουσα θέση στο βόρειο τμήμα της Συρίας και στα ανατολικά και πρόσφατα συγκρούστηκε με το YPG (Ομάδες Λαϊκής Άμυνας) των Κούρδων της Συρίας, αναφέρει το κουρδικό ‘Χάουαρ’.

ellinonea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου