Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΝΕΚΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΟΠΛΟ!

Νεκρός από σφαίρα κυνηγετικού όπλου στο κεφάλι έπεσε το Σάββατο στο Άνυδρο Στυλίδας ο 54χρονος υποψήφιος δήμαρχος Λαμίας και δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Κοτσάνος. Το τραγικό θύμα, είχε διατελέσει αντιδήμαρχος της πόλης και εργαζόταν στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας.
Ο Κοτσάνος είχε μεταβεί στην περιοχή μαζί με άλλους οκτώ φίλους του για να κυνηγήσουν αγριογούρουνα και όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, ο θάνατός του οφείλεται σε ατύχημα που συνέβη στο καρτέρι.
Λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι, ένας από τους κυνηγούς τηλεφώνησε στην Αστυνομία και είπε ότι βρήκαν έναν από την παρέα τους νεκρό, χωρίς όμως να μπορεί να εξηγήσει πως έγινε το κακό.
Στον τόπο του συμβάντος έφτασαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος Κώστας Νικολάου, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χρήστος Γκανίδης και ο Διοικητής Ασφάλειας Γιώργος Τσαμαδιάς.
Η Αστυνομία συνέλαβε και τους οκτώ κυνηγούς τους οποίους μετέφερε στην Ασφάλεια της Λαμίας, όπου στις καταθέσεις τους μιλούσαν για δυστύχημα χωρίς να μπορούν να το εξηγήσουν.
Σύμφωνα με τα όσα είπαν, νωρίς το πρωί του Σαββάτου όλη η ομάδα ξεκίνησε για κυνήγι αγριογούρουνου σε ορεινή έκταση του χωριού Άνυδρο, 15 χιλιόμετρα ανατολικά της Στυλίδας.

 
Οι κυνηγοί λίγο μετά τις 11 το πρωί και ενώ βρίσκονταν μέσα σε ελαιώνα, εντόπισαν μικρό κοπάδι από αγριογούρουνα.
Χωρίστηκαν τότε σε δυο ομάδες. Οι τέσσερις ήταν κάτω από τον αγροτικό δρόμο στη ρεματιά και οι υπόλοιποι πέντε είχαν στήσει καρτέρι πάνω από το δρόμο, περίπου διακόσια μέτρα πιο ψηλά.
Όταν το κοπάδι έφτασε ανάμεσά τους άρχισαν οι πυροβολισμοί από όλους τους κυνηγούς που ήταν εκεί.
Στη συνέχεια σκόρπισαν ακολουθώντας τα γουρούνια και λίγη ώρα αργότερα άρχισαν να αναζητούν ο ένας τον άλλο, στο σημείο που είχαν αφήσει τα αυτοκίνητα, για να επιστρέψουν.
Ο Κοτσάνος δεν εμφανίστηκε και δεν απαντούσε στα τηλέφωνα. Άρχισαν να ψάχνουν μέσα στον ελαιώνα για να τον εντοπίσουν τελικά νεκρό δίπλα σε μια ελιά, κοντά στο σημείο που είχαν στήσει το καρτέρι.
Την Κυριακή οι οκτώ συλληφθέντες κυνηγοί προσήχθησαν στα Δικαστήρια της Λαμίας με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή του εισαγγελέα.
Η προανάκριση συνεχίζεται για να ριχτεί περισσότερο φως στον θάνατο του 54χρονου, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης των όπλων στα εργαστήρια της Αστυνομίας.
Ωστόσο όπως επισημαίνεται, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βρεθεί ανάμεσα στα οκτώ, το φονικό όπλο, εφόσον η κάνη της καραμπίνας είναι ραβδωτή και όχι λεία και έτσι είναι σχεδόν αδύνατο να διαπιστωθεί από ποιο όπλο προήλθε το μοιραίο βλήμα, που τον σκότωσε.
Οι οκτώ κυνηγοί άλλωστε στις αρχικές καταθέσεις τους στην Αστυνομία ανέφεραν ότι «για κάποια στιγμή πέντε όπλα πυροβολούσαν συνεχώς για τα γουρούνια».
Οι ίδιοι -στα τοπικά μέσα ενημέρωσης-δήλωσαν συγκλονισμένοι από τον άδικο χαμό του φίλου τους, ενώ «το τραγικό της υπόθεσης είναι πως δεν γνωρίζουν ποιος έριξε το μοιραίο βλήμα», όπως σημείωσαν.
«Πάντα παίρναμε όλα τα μέτρα ασφαλείας. Ξέραμε πάντα τις θέσεις των άλλων. Δεν ξέρουμε τι πήγε στραβά. Μακάρι να μπορούσαμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω...», είπε ένας από την εννιαμελή παρέα.
Για αρκετές ώρες οι αστυνομικοί του Τμήματος Έρευνας Εγκλημάτων έκαναν εξονυχιστικό έλεγχο στον ευρύτερο χώρο του τραγικού συμβάντος και περισυνέλεξαν φυσίγγια και άλλα στοιχεία.
Σύμφωνα με τούς αστυνομικούς, ο άτυχος Γιώργος Κοτσάνος, πυροβολήθηκε από απόσταση περίπου 50 μέτρων, το βλήμα τον βρήκε κατευθείαν στο κεφάλι και ο θάνατος πρέπει να ήταν ακαριαίος.
Τραγική ειρωνεία είναι, όπως έλεγαν συνάδελφοί του, ότι μόλις την Παρασκευή στο γραφείο του, στο ΣΔΟΕ, μιλούσε για αυτό το θέμα, με αφορμή το πρόσφατο τραγικό συμβάν στην Κυρτώνη Αταλάντης, όπου σκοτώθηκε από κυνηγούς ένας 51χρονος, πάλι σε καρτέρι για αγριογούρουνο.
Ένας συνάδελφος του είπε να προσέχει γιατί ήξερε ότι ο Κοτσάνος πήγαινε για κυνήγι αγριογούρουνου.
Εκείνος τον καθησύχασε και του απάντησε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος. «Εμείς παίρνουμε όλα τα μέτρα ασφαλείας (...) και αυτά τα παθαίνουν όσοι δεν ξέρουν και δεν τηρούν τους κανόνες...», είπε χαρακτηριστικά, χωρίς φυσικά να μπορεί να φανταστεί το κακό που έρχονταν.
Η σορός του 54χρονου θα μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πειραιά, όπου σήμερα το πρωί θα γίνει η νεκροψία νεκροτομή.
myota.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου