Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΟΠΑΠ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ...



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Επειδή πολλά έχουν ακουστεί και έχουν γραφτεί στον τοπικό τύπο το τελευταίο διάστημα για την τιμολόγηση των παρεχομένων υπηρεσιών του Δ.Ο.Π.Α.Π προς τους αθλούμενους – μέλη του, σας γνωρίζουμε ότι:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.Ο.Π.Α.Π. ενέκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ την τιμολόγηση με μια αύξηση αυτής κατά 10,00€ μέσο όρο το έτος ανά δραστηριότητα (το οποίο σημαίνει 1,00€ μηνιαίως), λόγω κυρίως της δραματικής μείωσης των επιχορηγήσεων από το Υπουργείο Εσωτερικών προς τους Ο.Τ.Α. και κατά συνέπεια και των Νομικών Προσώπων αυτών από τον Δήμο όπου ανήκουν, ενώ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ από τον νόμο να μεριμνήσει για ανάλογη τιμολόγηση / έσοδα τουλάχιστον για τα Πολιτιστικά του προγράμματα, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΑ τους να έχουν ίδια έσοδα για την αμοιβή των επιμορφωτών που τα εκτελούν.

Πέραν όμως αυτών το ΔΣ συνυπολόγισε σε μεγάλο βαθμό τις αντίστοιχες τιμές του ανταγωνισμού στα Πολιτιστικά και τα Αθλητικά του προγράμματα, όχι μόνο στον ιδιωτικό τομέα αλλά ΚΥΡΙΩΣ σε άλλους Δήμους, όμορους και μη, με τον Δήμο μας, και παρουσίασε ένα οικονομικό πρόγραμμα ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ και οπωσδήποτε ΕΥΝΟΙΚΟ για τα μέλη του αθλούμενους, κοστολογώντας τα προγράμματα του 11 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο.


 Επομένως το ΔΣ αφενός στηρίζει απόλυτα την απόφαση του αυτή, αφετέρου όμως θεωρεί υποχρέωση του να ενημερώσει τα μέλη του και όποιον άλλον αμφιβάλλει η διαμαρτύρεται, για τις ενδεικτικές τιμές άλλων φορέων του Δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα που παρέχουν ανάλογες υπηρεσίες, ήτοι ειδικότερα:


  1. Ιδιωτικό Γυμναστήριο στον Δήμο μας, στην Κοινότητα Παπάγου, προσφέρει αθλητικά προγράμματα στην τιμή των 25 ευρώ μηνιαία.
  2. Ο Δήμος Περιστερίου προσφέρει τα αθλητικά του προγράμματα στην τιμή των 25 ευρώ μηνιαίως.
  3. Ο Δήμος Νέας Σμύρνης προσφέρει τα προγράμματα του στην τιμή των 30 ευρώ μηνιαίως.
  4. Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής προσφέρει τα πολιτιστικά του προγράμματα στην τιμή των 365 ετησίως (36,5 μηνιαίως, π.χ.: στο κόσμημα), ενώ τα αθλητικά του στα ίδια επίπεδα με μας.
  5. Ο Δήμος Ζωγράφου προσφέρει τα προγράμματα του σε τιμές από 10 ευρώ μέχρι 20 ευρώ μηνιαίως.
  6. Ο Δήμος Καλλιθέας προσφέρει τα πολιτιστικά του προγράμματα στην τιμή των 50 ευρώ μηνιαίως (π. χ: κοπτική - ραπτική, 500 ευρώ ετησίως!).
Σημαντικός οπωσδήποτε παράγοντας για περαιτέρω συγκρίσεις, είναι ότι ο ΔΟΠΑΠ έναντι άλλων Δήμων, έχει τις αρτιότερες εγκαταστάσεις.



Ως προς κάποιες άλλες διαμαρτυρίες, σας γνωρίζουμε επικουρικά ότι:

  1. Ενδεικτικά σας υπενθυμίζουμε ότι ο ΔΟΠΑΠ προσφέρει εκπτώσεις σε Πολύτεκνους, Ανέργους και Φοιτητές 50%, σε αιμοδότες του Δήμου, και μέλη εθελοντών δασοπροστασίας ΔΩΡΕΑΝ, αλλά και σε πολλές κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.
  2. Η εξόφληση με δόσεις μπορεί να πραγματοποιηθεί εφόσον ζητηθεί.
  3. Η διάκριση δημοτών – ετεροδημοτών ως προς την κάθε είδους αντιμετώπιση τους, ΕΧΕΙ ΚΡΙΘΕΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ και δεν νομιμοποιείται ο ΔΟΠΑΠ να προσφέρει διαφορετική τιμολόγηση ή να εγγράφει τους δημότες ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ έναντι των ετεροδημοτών.
  4. Οι γυμναστές – υπάλληλοι του ΔΟΠΑΠ δεν είναι δεοντολογικό ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα που ΑΥΤΟΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝ.
  5. Οι εκπτώσεις του ΔΟΠΑΠ προς τους λοιπούς υπαλλήλους του Δήμου μας, υπερέχουν ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ των εκπτώσεων ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΟΥΝ οι άλλοι προς τους υπαλλήλους του ΔΟΠΑΠ.

 Με την ελπίδα ότι οι όποιες αντιδράσεις θα εκλείψουν οριστικά, ευχαριστούμε ιδιαίτερα όσους μας τίμησαν και φέτος με την εγγραφή τους στα προγράμματα μας, μέχρι στιγμής κατά 20% περισσότεροι από την αντίστοιχη περσινή περίοδο, και τους γνωρίζουμε ότι ο ΔΟΠΑΠ θα εξακολουθήσει την προσπάθεια στήριξης του κοινωνικού του έργου.





Ο Πρόεδρος ΔΣ ΔΟΠΑΠ



Άγγελος Μπελιτσάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου