Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΥΛΙΞΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΛΛΑ ΧΑΡΤΙ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΗΛΩΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΟΣΥΝΗ, ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ!

anthimos
ΚΑΡΑΤΟΜΗΘΕΙΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ: «Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ Τ’ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ»
Πριν από μερικές μέρες πληροφορηθήκαμε ότι αρχιμανδρίτης αποσχηματίστηκε μετά από την καταδίκη του το Ιερό Συνοδικό δικαστήριο γιατί παρενοχλούσε σεξουαλικά νεαρές οι οποίες προσήρχοντο για να εξομολογηθούν. Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία προσφυγή στη δικαιοσύνη από καμία καταγγέλλουσα, ο μητροπολίτης Άνθιμος έστειλε τον αρχιμανδρίτη στο Ιερό Συνοδικό δικαστήριο το οποίο στην κυριολεξία τον καρατόμησε.
Όμως, προκύπτουν νέα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο μητροπολίτης Άνθιμος φέρεται να έχει δρομολογήσει την καρατόμηση του αρχιμανδρίτη, βγάζοντας κυριολεκτικά το άχτι του!!!  Μάλιστα, ο καταδικαθείς φωνάζει ότι τον διέσυραν χωρίς να έχει παραδεχθεί καμία ενοχή του! 
Το δε μπλοκ «monidadias-news.blogspot.gr» προειδοποιεί για σοβαρές αποκαλύψεις που θα κάνει σε βάρος του Άνθιμου. Μιλάει μάλιστα ότι διεπράχθη παρανομία από μέρους του μητροπολίτη: "Αύριο οι αποκαλυπτικές παρανομίες του Επισκόπου Αλεξανδρούπολης κ. Ανθίμου, που τσουβάλιασε έναν κληρικό χωρίς να ξέρουμε τον ουσιαστικό, βαθύτερο λόγο του …Αρχικαρδινάλιου αυτού, αλλά και θα δείτε το τι λέει ο Νόμος σύμφωνα με τον γνωστόν νομομαθή –θεολόγο πρεσβύτερο παπά-Κολλά!  
Αυτός κάνει φεουδαρχικό κουμάντο μόνο στους παπάδες της επικράτειάς του, οι οποίοι οφείλουν να είναι γονυπετείς, υποτακτικοί, διαφορετικά τους …τρώει η μαρμάγκα.... Είναι ιεράρχης πλέριας αγάπης.... ως γνωστόν! Φάνηκε με τον παπά-Ιωάννη, που τον «εκτέλεσε» εν ψυχρώ ..για παραμύθια"!  
'Οπως μάλιστα λέγεται, έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 4.000 υπογραφές πιστών που ζητούν επιμόνως "φέρτε πίσω τον παπά μας", ενώ σχόλια αναγνωστών που κατακλύζουν το διαδίκτυο, αναφέρουν ότι «ο
ι υπογραφές που συγκέντρωσαν οι πιστοί δεν είναι πλέον 4000, αλλά 8300 και πλησιάζουν με γρήγορο ρυθμό τις 10000».  Άλλοι πάλι αναγράφουν με πηχυαίους τίτλους: «O π. ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Σ’ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ».
Όπως φαίνεται, το γεγονός δεν είναι καθόλου απλό και εάν πράγματι ο μητροπολίτης Άνθιμος έδρασε με τέτοια ψυχρότητα, τότε θα μιλάμε για πράξη καταδικαστέα για το χώρο της ιεροσύνης! Ακόμη βέβαια και αν παρασύρθηκε ο μητροπολίτης και ενήργησε με σπουδή, η καρατόμηση ενός αρχιμανδρίτη χωρίς ουσιαστικά στοιχεία, δεν τον τιμά.   
Η είδηση της καταδίκης του αρχιμανδρίτη, όπως τη δημοσίευσε προ ημερών το newsbomb.gr αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Όλα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2013 όταν ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος έγινε αποδέκτης καταγγελιών νεαρών κοριτσιών και των γονέων τους ότι ο συγκεκριμένος ιερέας, ο οποίος τελούσε το μυστήριο της εξομολόγησης, προέβαινε κατά συρροή σε άσεμνες πράξεις χαϊδεύοντας τα κορίτσια και τα φιλούσε ακόμα και μέσα στην εκκλησία με σκοπό να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορμές και διαθέσεις.

Με την όλη του συμπεριφορά σκανδάλιζε τους πιστούς και μάλιστα όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης παραβίασε τον όρκο του «περί παρθενίας».

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης κ. Άνθιμος
Στο άκουσμα των καταγγελιών ο Μητροπολίτης «πάγωσε». Αμέσως κάλεσε το νεαρό ιερέα που ήταν και εξομολογητής της Μητρόπολης σε απολογία, ενώ όπως ισχυρίζεται η πλευρά του σεβασμιότατου ο εν λόγω κληρικός παραδέχτηκε την ενοχή του στον κ. Άνθιμο, αρνήθηκε όμως την πρότασή του τελευταίου για ειρηνική μετάβασή του στο Άγιο Όρος, προκειμένου «να γαληνεύσουν οι συνειδήσεις και να διασωθεί το κλονισθέν κύρος του». Μη μπορώντας να κάνει διαφορετικά ο Μητροπολίτης συγκάλεσε το Επισκοπικό Δικαστήριο, βάσει του Ν. 5383/1932 «περί Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας», και ορίστηκε ιερέας-ανακριτής που εξέτασε 11 μάρτυρες κατηγορίας και 13 μάρτυρες υπερασπίσεως.
Ο κατηγορούμενος μετέβη στις 26 Απριλίου του 2013 στο Επισκοπικό Δικαστήριο, συνοδευόμενος από συνήγορο υπερασπίσεως του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρουπόλεως και μετά την προβλεπόμενη διαδικασία κρίθηκε ένοχος για όλα τα παραπτώματα. Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης παρέπεμψε τη δικογραφία στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας.

πατήρ Ιωάννης: «Διασύρουν το όνομά μου»
Η υπόθεση που έχει συγκλονίσει την Αλεξανδρούπολη, είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις όχι μόνο εξαιτίας των καταγγελιών αλλά και λόγω της θέσης που είχε κρατήσει ο αρχιμανδρίτης, ο οποίος δεν παραδέχθηκε τις κατηγορίες.
Μέσω του συνηγόρου του είχε κατηγορήσει μάλιστα τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κάνοντας λόγο για προσπάθεια κατασυκοφάντησης και διασυρμού του ονόματός του. Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο συνήγορός του «ο αρχιμανδρίτης δεν παραδέχθηκε καμία ενοχή, ουδέποτε και για κανένα αδίκημα..., το Δικαστήριο δεν τον καθαίρεσε αλλά του επέβαλε την ποινή της αργίας, γεγονός που σημαίνει ότι δεν παύει, μετά την παρέλευση του διαστήματος αυτής να ιερουργεί κανονικά... Ασκήθηκε ήδη έφεση κατά της αποφάσεως και η υπόθεση θα εκδικασθεί από το Δευτεροβάθμιο Συνοδικό".
Πάντως, παρόμοιες τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι άγνωστες στους κόλπους της Εκκλησίας. Κυρίως δε συμβαίνουν σε ιερείς οι οποίοι ενώ έχουν εξέλιξη να ανέλθουν την κλίμακα της ιεροσύνης, ξαφνικά μια καταγγελία τους στέλνει στο Συνοδικό δικαστήριο και η καριέρα τους τελειώνει εκεί! Παράδειγμα, η περίπτωση του αρχιμανδρίτη Κλήμεντα Ζώκαρη (φωτό). Από καταγγελία ψευδομαρτύρων, υπέστη τεράστιο διασυρμό και ταλαιπωρία. Παρά το ότι απέδειξε στο δικαστήριο την αθωότητά του, η Εκκλησία δεν του επέτρεψε να ανέλθει την κλίμακα της ιεροσύνης με συνέπεια να παραμείνει αρχιμανδρίτης! Έτσι απλά, επειδή το θέλησαν οι ψευδομάρτυρες και αυτοί που τους έβαλαν για να του φράξουν το δρόμο προς το βαθμό του Επισκόπου! 

4 σχόλια:

 1. Μια μικρή και σημαντική διόρθωση. Οι υπογραφές που συγκέντρωσαν οι πιστοί δεν είναι 4000, αλλά 8300 και πλησιάζουν με γρήγορο ρυθμο τις 10000!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. O Π.ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Σ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η αληθεια ειναι οτι παντου γραφονται ασχημα σχολια για τον Μητροπολιτη (εντος κι εκτος internet).Πουθενα δεν ειδα ανεξαρτητο μπλοκ εναντια στον αρχιμανδριτη.
  Συμπερασμα (δικο μου):
  Ο αρχιμανδριτης μαζευει και καλει κοσμο εναντιον του μητροπολιτη (πραγμα απαραδεκτο και παρανομο για ιερομενο) ενω ο μητροπολιτης καθεται και δεχεται τον εξευτελισμο χωρις να κανει τιποτε (πραγμα υποπτο).
  Χαμενος:
  Ολα τα πνευματικοπαιδια του αρχιμανδριτη και ολο το κυρος του μητροπολιτη.

  Ολα τα παραπανω ειναι καθαρα η δικη μου αποψη οπως το βλεπω απ'εξω (στο internet και στην πολη μας). Δεν εχω αποδειξεις και ουτερ εχω ορεξη να ψαξω. Οι πραξεις ΤΟΥΣ μιλανε απο μονες τους.

  Ε. Τσιγκέρης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πατέρα Ιωάννη είσαι καλός και εγώ πιστεύω ότι είσαι αθώος σε γνώρισα λίγο αλλά πήρα τόσα πολλά!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή