Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

ΟΙ «ΒΟΜΒΕΣ» ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΓΙΑ SIEMENS ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!


·       «Να στηθεί νέα Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens»!
·       «Να κληθούν Σέκερης, Σαμαράς και Σημίτης να καταθέσουν»!
·       «Εμένα δεν μ έκανε κανένας κύριος Σαμαράς υπουργό. Μ’ έκανε το ΠΑΣΟΚ»!
 του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Οι αποκλειστικές δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας κ. Κεγκέρογλου στην «Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής» (10/11/2013) δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα συνοχής στη συγκυβέρνηση Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει τεράστια δυσφορία προσωπικά από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό προς το πρόσωπο του υφυπουργού Εργασίας. Οι τρεις «βόμβες» του κ. Κεγκέρογλου αφορούσαν τόσο στην περίπτωση του σκανδάλου Siemens όσο και στην ευρύτερη σχέση του ΠΑΣΟΚ με τον Σαμαρά - ΝΔ.

1.    «Να στηθεί νέα Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens». Αναφορικά με την υπόθεση της Siemens, ο υφυπουργός Εργασίας ζήτησε ορθά-κοφτά τη σύσταση νέας Εξεταστικής Επιτροπής η οποία θα ασχοληθεί σοβαρά και όχι επιδερμικά με τη διαλεύκανση του σκανδάλου. Ο κ. Κεγκέρογλου δηλαδή άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι πολλοί μέσα στην Επιτροπή εξέτασαν επιφανειακά την υπόθεση της Siemens, ενώ κάποιοι έφταναν στο σημείο μέχρι και να γελάνε! Ο ίδιος, όταν ως μέλος της Εξεταστικής κατέθετε τα ντοκουμέντα για τον αξιόπιστο μάρτυρα Σέκερη (μπατζανάκη του Σαμαρά) έλεγε ότι «σε κάποιους θα κοπούν τα γέλια», όμως μετά από ελάχιστες μέρες αποχωρούσε από την Εξεταστική λόγω της συμμετοχής του στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Παπανδρέου (Σεπτέμβριο 2010). Η απουσία του από την Εξεταστική, σύμφωνα πάντα με όσα μας αποκάλυψε ο κ. Κεγκέρογλου , ήταν τέτοια που δεν του έδωσαν τη δυνατότητα να πιέσει τον τότε πρόεδρο της Εξεταστικής κ. Βαλυράκη να καλέσει τους μάρτυρες που πρότεινε και που θα οδηγούσαν την Εξεταστική σε ασφαλές πόρισμα. Γι’ αυτό ζήτησε «να στηθεί ένα Εξεταστική».

2.    «Να κληθούν Σέκερης, Σαμαράς και Σημίτης να καταθέσουν».  Ο κ. Κεγκέρογλου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν κλήθηκε ούτε ο Σημίτης στην Εξεταστική Επιτροπή, πρακτικά ζητά τη σύσταση νέας Εξεταστικής που θα καλέσει να καταθέσουν τόσο τον πρώην Πρωθυπουργό Σημίτη, όσο και τον κ. Σαμαρά αλλά και τον μπατζανάκη του Σέκερη! Μάλιστα, ο  υφυπουργός Εργασίας ζητά να βρεθεί ο πρώην Πρόεδρος της Εξεταστικής κ. Βαλυράκης για να απαντήσει με ποια κριτήρια δεν αξιολογήθηκαν οι προτάσεις του και δεν κλήθηκαν οι μάρτυρες Σαμαράς-Σέκερης. Με άλλα λόγια, ο κ. Κεγκέρογλου θεωρεί διάτρητο το πόρισμα της Επιτροπής υπό τον Βαλυράκη και γι’ αυτό μαζί με τη σύσταση νέας Εξεταστικής της Βουλής και την κλήση των βασικών μαρτύρων Σαμαρά, Σέκερη και Σημίτη.

3.         «Εμένα δεν μ έκανε κανένας κύριος Σαμαράς υπουργό. Μ’ έκανε το ΠΑΣΟΚ». Η τρίτη «βόμβα» του κ. Κεγκέρογλου αφορά στις σχέσεις τόσο του ίδιου με τον κ. Σαμαρά όσο και γενικότερα του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ. «Εμένα μ’ έκανε το ΠΑΣΟΚ υπουργό και κανένας κύριος Σαμαράς» λέει έξω από τα δόντια ο κ. Κεγκέρογλου, επισημαίνοντας ότι μένει στην κυβέρνηση ως ΠΑΣΟΚ. Μπορεί δηλαδή ανά πάσα στιγμή και αν οι περιστάσεις το φέρουν, να τα «σπάσει» το κόμμα του με τον κ. Σαμαρά και να άρει την εμπιστοσύνη του από την συγκυβέρνηση. Οι δηλώσεις αυτές του κ. Κεγκέρογλου αποκαλύπτουν τόσο τις εξαιρετικά εύθραυστες ισορροπίες που υπάρχουν στην δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όσο και την… εκτίμηση που έχει ο ίδιος προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού!  
O Dr BRACHERT HΡΘΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΜΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS, ΓΕΡΜΑΝΩΝ!
ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!
Θυμάστε τι γράφαμε κατ’ αποκλειστικότητα στην «Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής» πριν από δυο εβδομάδες; Ότι «εθεάθη στην Αθήνα ο Dr Brachert, ο επικεφαλής νομικός σύμβουλος της Siemens για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Ο… άνθρωπος-μάγος, γνωστός από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και τις μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις» με την ελληνική κυβέρνηση οι οποίες κατέληξαν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό που συνέτριψε το πρόστιμο δύο δις ευρώ στα 200 εκατομμύρια ευρώ σε βάρος της γερμανικής εταιρείας. Ε, λοιπόν αποδεικνύεται ότι η αιφνίδια έλευση του Dr Brachert ήταν ο προπομπός της εμφάνισης στην ανακρίτρια κ. Νικολακέα, των κατηγορούμενων  στο σκάνδαλο Γερμανών, στους οποίους ενώ είχε δοθεί διορία ως τις 30 Σεπτεμβρίου να παραστούν και να καταθέσουν, αυτοί δεν είχαν παρουσιαστεί. Ο κ. Brachert λοιπόν, φαίνεται πως ήρθε για να εξασφαλίσει την μη σύλληψή των συμπατριωτών του αλλά την απρόσκοπτη παρουσία τους ενώπιων της ανακρίτριας, για κατάθεση.

Έτσι, οι Γερμανοί Μάικλ Κούτσενρόιτερ (φωτό), Φόλκερ Γιουνγκ, Τόμας Γκάνσβιντ, Χαντς Γιόακιμ Νοϊεμπέργκερ και Γιόζεφ Ρίχτερ εμφανίστηκαν και κατέθεσαν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμειξη με τα μαύρα ταμεία. Δεν γνώριζαν καν την ύπαρξή τους! Όλοι τους αφέθησαν όλοι ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους!

Είδες τι κάνει …ο μάγος Brachert;


"Ελεύθερην Ώρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου