Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΣΑΜΑΡΑ!

«ΠΡΟΔΟΤΗΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ»!

«Σαμαράς-Αναστασιάδης αποδέχτηκαν να παραμείνει ο τουρκικός στρατός κατοχής»!
Από την τελευταία συνέντευξη του Γιώργου Καρατζαφέρη στον Μάκη Βραχιολίδη, όταν ήταν στη ζωή ο ιδρυτής της «Ελεύθερης Ώρας», Γρηγόρης Μιχαλόπουλος. Τότε, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ χαρακτήριζε «προδότη και αδίστακτο» τον Αντώνη Σαμαρά. Σήμερα επαναλαμβάνει τον ίδιο χαρακτηρισμό με νέα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά του  

Δεν θα υπάρχει πλέον Κυπριακή Δημοκρατία
«Αν η Τουρκία ζητήσει από την Αμερική ως αντάλλαγμα τη Θράκη, ο Σαμαράς είναι ικανός να πει ότι είναι …για το καλό μας»!!!
«Όχι μόνο θα δώσουν στα Σκόπια το όνομα της Μακεδονίας αλλά θα αναγνωριστεί η γλώσσα τους και η εθνικότητα ως “Μακεδονική”»
«Περιμένουμε να μας σώσουν αυτοί που δεν έχουν δουλέψει ποτέ; Παπανδρέου-Σαμαράς δεν έχουν δουλέψει ποτέ τους ενώ ο Βενιζέλος είναι καθηγητής συνταγματικού δικαίου»!
·    «Θα κινδυνέψει η ζωή της Ελλάδος από την Τουρκία αν πέσει ο Ερντογάν κι έρθει στην εξουσία ο Γκιουλέν που χρηματοδοτείται από τους Εβραίους»
· «Η τρόικα κρατά στο χέρι τους καναλάρχες για να τις κάνουν διαφήμιση.  Αν το αποφασίσει η Black Rock, σε ένα μήνα θα έχουμε ένα κανάλι και ίσως και δυο εφημερίδες»
·   «Στο εδώλιο του κατηγορουμένου της συνείδησης του ελληνικού λαού θα καθίσουν πρώτα ο Πρετεντέρης και μετά ο Βενιζέλος και οι υπόλοιποι»
·    «Η δύναμη της κυβέρνησης Σαμαρά είναι οι πάσης φύσεως νταβαντζήδες»

του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται στον συνεργάτη της «Ελεύθερης Ώρας της Κυριακής», Μάκη Βραχιολίδη. Μιλάει για την καταστροφική πολιτική του Αντώνη Σαμαρά η οποία μπορεί να οδηγήσει και σε ακρωτηριασμό των συνόρων μας. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, προσκεκλημένος από φοιτητές μετέβη στην Κύπρο ώστε να συντονίσει μια ομάδα αντίστασης έναντι των Αμερικανών σε αυτό που πραγματοποιείται σε βάρος της μεγαλονήσου. Καταφεύγει σε βαρείς προσωπικούς χαρακτηρισμούς κατά του Πρωθυπουργού προκειμένου να περιγράψει τα δεινά που έρχονται εξαιτίας της υποτελούς στους τροϊκανούς, πολιτικής του. Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ υπογραμμίζει ότι τον Αντώνη Σαμαρά κρατάει στην εξουσία η τρόικα και οι μεγαλοκαναλάρχες, ενώ δεν αποφεύγει να απαντήσει και σε ερωτήσεις που τον στριμώχνουν αναφορικά με το Μνημόνιο 1 και το άρθρο 1 το οποίο ψήφισε τον Μάιο του 2010. 
Κύριε Πρόεδρε, τι γίνεται με το νέο σχέδιο Ανάν που επιβάλλουν στην Κύπρο;
Πρόεδρος ΛΑΟΣ:  Πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία. Βλέπω ότι υπάρχουν οι δυνάμεις αντίστασης , όπως ο Νίκος Παπαδόπουλος, κληρονομικώ δικαίω από τον πατέρα του, ο Λιλίκας, ο Ομήρου αλλά δυστυχώς το θέμα έχει ξεπουληθεί. Δεν υπάρχει καμία αντίσταση από την Εκκλησία ούτε από τα ΜΜΕ ή από το κεφάλαιο της Κύπρου.
Έχουν δηλαδή αποδεχτεί όλοι αυτοί  ότι θα υπάρχουν δύο κοινότητες και ενδεχομένως στο μέλλον μία κοινότητα, η τουρκική;
Πρόεδρος ΛΑΟΣ:  Ό,τι και να είναι αυτό που θα βγει, θα είναι ένα ερμαφρόδιτο πράγμα.  
Η δική σας η παρουσία αυτές τις μέρες στην Κύπρο τι συνιστά;
Πρόεδρος ΛΑΟΣ: Μαζεύτηκε μία ομάδα φοιτητών Κυπριακών πανεπιστημίων η οποία ανησυχεί με τα όσα συμβαίνουν στο νησί και γι’ αυτό με κάλεσαν. Όμως, η πρόσκλησή τους γίνεται και για περαιτέρω πολιτική δράση. Μεταβαίνω στην Κύπρο μήπως και μπορέσω να συντονίσω μια ομάδα αντίστασης έναντι των Αμερικανών σε αυτό που συμβαίνει σε βάρος της μεγαλονήσου.
Αν δεν κάνω λάθος μόνον η Ρωσία παρενέβη υπέρ της Κύπρου.
Πρόεδρος ΛΑΟΣ: Η κυβέρνηση της Ρωσίας είπε αυτά που έπρεπε να πει ο κ. Σαμαράς αλλά δεν τα είπε. Ο κ. Σαμαράς είναι προδότης. Το έχω πει 500 φορές: «άπαξ προδότης, πάντα προδότης». Σαμαράς και Αναστασιάδης συμφωνήσανε σε ένα κοινό ανακοινωθέν  το οποίο λέει «δύο συνιστώντα κράτη». Κύριε Βραχιολίδη, έκανες μεγάλο πολιτικό λάθος που τόσα χρόνια χαρακτήριζες ψευδοκράτος το κατοχικό τμήμα της Κύπρου, όπως εγώ και όλοι το ονομάζαμε «ψευδοκράτος». Τώρα πλέον είναι δύο συνιστώντα κράτη. Εγώ λέω ότι αύριο ο κυπριακός λαός δεν θα πει το «όχι». Δεν έχει τις αντοχές. Οι τουρκοκύπριοι κερδίσανε πλέον την αναγνώριση του ψευδοκράτους τους ως νέο συνιστών κράτος! Οι κ.κ. Σαμαράς-Αναστασιάδης δηλαδή αποδέχτηκαν να παραμείνει ο τουρκικός στρατός κατοχής! Αποδέχτηκαν να μοιραστούν «φίφτι-φίφτιυ» τα ευρήματα σε πετρέλαιο και αέριο. Γιατί αυτό; Γιατί έτσι γουστάρει ο Αμερικανός, γιατί η Αμερική θα πάρει τα ευρήματα μέσω της Τουρκίας.
Θα παρακάμψει η Αμερική την Ελλάδα;
Πρόεδρος ΛΑΟΣ: Θα περάσει το πετρέλαιο και το αέριο από την Ελλάδα στο σημείο εκείνο για να πάει στην Ευρώπη. Αλλά θα είναι η Τουρκία πρώτα και μετά η Ελλάδα. Μιλάμε για προδοσία και όσοι συντελέσουν σε αυτή την προδοσία δεν θα έχουν αύριο καμία θέση σε μία κοινωνία δημοκρατικά δομημένη.
Κύριε Καρατζαφέρη, φοβάστε ανάλογες δυσμενείς για τη χώρα μας εξελίξεις και στο θέμα των Σκοπίων;
Πρόεδρος ΛΑΟΣ: Κι εκεί το θέμα έχει ήδη τελειώσει. Απλώς το ζήτημα είναι η φόρμουλα που θα βρουν για να το περάσουν: «Άνω Μακεδονία», «Βόρεια Μακεδονία». Το δυστύχημα όμως είναι ότι θα αναγνωριστεί η γλώσσα και η εθνικότητα ως «Μακεδονική». Και τι θα πούνε μετά; Ότι μιλάνε τα «άνω-μακεδονίτικα»; 
Αυτό τι σημαίνει; Ότι αύριο οι Σκοπιανοί θα διεκδικήσουν ολόκληρη την Μακεδονία;
Πρόεδρος ΛΑΟΣ: Σταμάτησαν ποτέ να έχουν τα αλυτρωτικά τους τραγούδια; Γι’ αυτούς η Θεσσαλονίκη θα είναι πάντα το «Σολούν»!
Στα θέματα της Θράκης και του Αιγαίου, τι εξελίξεις βλέπετε;
Πρόεδρος ΛΑΟΣ: Θα γίνει ό,τι θέλει ο Αμερικάνος κι επειδή φοβάμαι τους Αμερικανούς έχω γίνει αντι-αμερικανός. Μέχρι την πτώση του σοβιέτ ήμουν φιλοαμερικανός από εκεί και πέρα είδα πού πηγαίνει η δουλειά και είμαι απέναντί τους.  Τι θα γίνει αν αύριο η Αμερική χρειαστεί κάτι από την Τουρκία; Αν ξεσηκώσουν τους Ουιγούρους στην Κίνα, όπου εκεί είναι το 10% δηλαδή 150 εκατομμύρια άνθρωποι. Αν λοιπόν οι Αμερικάνοι παίξουν παιχνίδι με την Τουρκία για να εξισορροπήσουν τα οικονομικά με την Κίνα και η Τουρκία ζητήσει ως αντάλλαγμα την Θράκη, ποιος θα πει «όχι», ο Σαμαράς; Θα βγει ο Σαμαράς και θα πει ότι αυτό θα είναι για το καλό μας! Την πνευμονία όσο σοβαρή και αν είναι προσπαθείς να την αντιμετωπίσεις με φάρμακα, ενέσεις κ.λ.π. Περνάει η χώρα μας μια οικονομική πνευμονία, ο ακρωτηριασμός όμως δεν επανέρχεται. Αν μας κόψουν το «ποδάρι» της Κύπρου, τελειώσαμε. Αν μας κόψουν το «πόδι» της Χίου, της Σάμου, της Θράκης, τελειώσαμε.
Εάν ήσασταν στην Πρωθυπουργία τι θα άλλαζε στη διεθνή εικόνα της χώρας;
Πρόεδρος ΛΑΟΣ: Θα είχα δώσει την βάση του Νεώριου στους Ρώσους. Δεν θα είχα ανάγκη να χαλάω λεφτά στους εξοπλισμούς, θα είχα προστασία. Ό,τι πετάει και ό,τι πλέει θα ήταν …λογαριασμός των Ρώσων.  Η κα Μέρκελ έχει «ζεύγος των πέντε» και παριστάνει ότι έχει «φουλ του άσσου». Τρέμει στην ιδέα ότι θα φύγουμε από το ευρώ. Το ομολόγησε άλλωστε η ίδια στο Eurogroup. Και όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της έλλειψης εργασίας. Δεν έχουν δουλέψει στη ζωή τους κύριε Βραχιολίδη. Παπανδρέου-Σαμαράς δεν έχουν δουλέψει ποτέ τους ενώ ο Βενιζέλος είναι καθηγητής συνταγματικού δικαίου!!! Ήμουν ο μόνος άνθρωπος που ήξερα πώς λειτουργούν οι κανόνες.
Θα προτάσσατε δηλαδή το δίλημμα «φεύγουμε από το ευρώ»;
Πρόεδρος ΛΑΟΣ: Βεβαίως. Θα ζητούσα να αφαιρεθεί το επαχθές χρέος. Τα «καπέλα» που μας πήρε η Μέρκελ από τα “Man”, “Leopard” , τα αεροπλάνα που αγοράσαμε σε διπλάσιες τιμές, κ.λ.π. αφαιρούνται όλα. Εάν εσύ κα Μέρκελ ήρθες σε συμφωνία με τον Τσοχατζόπουλο που τα πιασε, δεν θα την πληρώσει ο λαός μου! Θα της απαιτούσα να μας δώσει 5 χρόνια χάριτος. Για 5 χρόνια δεν θα έδινα φράγκο. Και μετά θα έδινα 10 δις ευρώ το χρόνο. Πατριωτικό τσαμπουκά θα είχα και γι’ αυτό σηκώθηκα κι έφυγα από την κυβέρνηση Παπαδήμου.
Όταν υπουργός Άμυνας ήταν ο κ. Βενιζέλος και Οικονομικών  ο κ. Παπακωνσταντίνου, είχατε ψηφίσει  ένα νόμο για τα υποβρύχια. Και σε κάποιον Σαφά δόθηκαν 320 εκατομ. ευρώ και αυτός εξαφανίστηκε.
Πρόεδρος ΛΑΟΣ: Ναι, το γνωρίζω. Ο βυθός έχει 8 οικόπεδα από τον Θερμαϊκό μέχρι το Καστελόριζο. Εγώ έχω καλυμμένο μόνο ένα οικόπεδο, στα άλλα 7 οικόπεδα κάνει ό,τι θέλει ο Τούρκος. Εγώ λοιπόν θέλω υποβρύχια του καλύτερου τύπου. Τα υποβρύχια είναι εκεί. Το ένα τελειωμένο κατά 99% και δεν το έχουν ρίξει στο νερό. Από ‘κει και πέρα εάν πήρε μίζα ο Σάφα, βγάλτου τα μάτια, δείρε τον. Δεν με ενδιαφέρει. Εγώ θέλω υποβρύχια γιατί η δεκαετία που διανύουμε θα είναι πολύ δύσκολη από πλευράς Τούρκων. Θα έχουμε επεισόδια.
Περιμένετε πολεμικές αντιπαραθέσεις με την Τουρκία;
Πρόεδρος ΛΑΟΣ: Είναι πολύ λίγοι αυτοί που είναι στα πράγματα. Τους έχω πει «ενισχύστε όσο μπορείτε τον Ερντογάν». Αν ο Ερντογάν πέσει τώρα, έρχεται ο Γκιουλέν ο οποίος χρηματοδοτείται από τους Εβραίους. Εγώ δεν θέλω με τίποτα να ξαναμπούν οι Εβραίοι στην Τουρκία. Ο Ερντογάν δεν αφήνει τον Εβραίο να ξαναμπεί μέσα. Εάν όμως ξαναμπούν τότε η ζωή μας θα είναι σε μεγάλο κίνδυνο.
Η παραμονή βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην φυλακή τι συνιστά για τη Δημοκρατία;
Πρόεδρος ΛΑΟΣ: Έλλειμμα Δημοκρατίας. Εάν αύριο υπάρξει Δημοκρατία, όλα αυτά που γίνονται θα ακυρωθούν. Η Βουλή έχει 300 βουλευτές δεν έχει 294! Και φταίει ο αρχηγός εάν κάποιος οπαδός του κόμματος σκότωσε κάποιον άλλον; Εάν ίσχυε αυτό τότε ο Ελευθέριος Βενιζέλος ή ο Μεταξάς θα ήταν όλα τα χρόνια τους φυλακή. Θυμίζω την δολοφονία του Ίωνος Δραγούμη. Δεν πήγε φυλακή ο Βενιζέλος. Αυτά είναι εφευρήματα και ανοησίες και μ’ ενοχλεί πολύ που ένας από τους κουμανταδόρους της χώρας μας είναι ο Ντέϊβιντ Χάρις, ο Πρόεδρος των Εβραίων της Αμερικής ο οποίος με δυο τηλεφωνήματα «καθάρισε» τον Τζιτζικώστα και τον Καρυπίδη.
Πρόσφατα κύριε Πρόεδρε, αναφερθήκατε στα χρέη 270 εκατ. ευρώ  ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα οποία ουσιαστικά τα διέγραψαν…
Πρόεδρος ΛΑΟΣ: ‘Όλα τα κόμματα έχουν αφήσει χρέος αλλά το μεγάλο, το τεράστιο το έχουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.  Και το αυθόρμητο ερώτημα που μπαίνει είναι, εφόσον αυτοί πτωχεύσανε τα κόμματά τους πώς θα μπορέσουν να φτιάξουν την οικονομία της χώρας;  Πρώτα φτιάχνεις το σπίτι σου και μετά τη γειτονιά σου.
Και πώς είναι δυνατόν οι πρόεδροι αυτών των κομμάτων να μην δίνουν λογαριασμό σε κανέναν; Γιατί δεν διατάσσεται εναντίον τους δίωξη;
Πρόεδρος ΛΑΟΣ:  Θα διατάξει δίωξη αυτός που έχει τοποθετηθεί από τον Σαμαρά ή τον Βενιζέλο; Αφού τοποθετούνται οι ανώτατοι δικαστικοί. Μην ψάχνεστε, κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει. Γι’ αυτό και τα δύο κόμματα ήταν εναλλάξ στην εξουσία. Βλέπανε τα χρέη και δε μίλαγε ο ένας για τον άλλον. Το ερώτημα είναι: ο κ. Φιλιππίδης βρέθηκε στη δίνη μιας δικαστικής διώξεως γιατί έδωσε κάποια λεφτά, οι διοικητές που τα δώσανε στα κόμματα θα διωχθούν; Πώς τα έδωσαν και τι εγγύηση εξασφάλισαν;
Ο κ. Στουρνάρας διέγραψε και 230 εκατομ. χρέος του Μεγάρου Μουσικής. Με ποιο τρόπο θα πατάξει την φοροδιαφυγή; Από τον μεροκαματιάρη και τον ψιλικατζή;
Πρόεδρος ΛΑΟΣ: Η κυβέρνηση αυτή έχει προσδιορίσει ότι η δύναμή της δεν είναι ο λαός αλλά οι πάσης φύσεως νταβαντζήδες όπως έχουν περιγραφεί από τον κ. Καραμανλή. Εγχώριοι και αλλοδαποί.
Η τρόικα σε αυτό το παιχνίδι τι ρόλο παίζει; Συστήνει στην κυβέρνηση να διαγράψει τα χρέη των μεγαλοφειλετών και λέει: πιάσε τον φτωχό βιοπαλαιστή, διάλυσε την αγορά;».  
Πρόεδρος ΛΑΟΣ: Η τρόικα την έχει στο χέρι την κυβέρνηση. Όταν ήρθε εδώ η Black Rock και βρήκε τα ευρήματα των τραπεζών, δεν βρήκε μόνο των τραπεζών αλλά και των επιχειρήσεων. Έπιαναν την τάδε εφημερία. «Α , καλώς τα πουλάκια μου», έλεγαν, «έχετε πάρει δάνειο 140 εκατομ. ευρώ. Έχτε πληρώσει τα 6 εκατομ. άρα μένουν άλλα 134. Περάστε στην άκρη». Με αυτό τον τρόπο όποια επιχείρηση θέλουν την ελέγχουν, την ποδηγετούν, την αγοράζουν, την εξαφανίζουν. Βρήκαν λοιπόν κόκκινα δάνεια στο ΤΤ. Τα μόνα είναι; Γιατί δεν μας λένε πόσα είναι τα δάνεια στα διάφορα μεγάλα κανάλια; Γιατί δεν μας λένε πόσα είναι τα δάνεια σε κάποιες φιλικές επιχειρήσεις; Γιατί δεν μας λένε πόσα δάνεια έχουν πάρει οι δημοσιογράφοι και πόσα έχουν επιστρέψει; Και γιατί κάποιοι δημοσιογράφοι δεν μιλάνε καθόλου γι’ αυτό το θέμα; Μήπως λοιπόν έχουν καταστεί όμηροι;
Αν η χρηματοδότηση σταματήσει από την τρόικα στα κανάλια, αυτά κλείνουν την επομένη;
Πρόεδρος ΛΑΟΣ: Αύριο το πρωί! Όχι μόνο κανάλια αλλά κι εφημερίδες. Αν το αποφασίσει η Black Rock, σε ένα μήνα θα έχουμε ένα κανάλι και ίσως και δυο εφημερίδες, παραπάνω όχι! Εκτός από το δικό μας κανάλι που δεν χρωστά ένα ευρώ. Δεν έχουμε καν πάρει δάνειο. Ως επιχείρηση λειτουργούμε 23 χρόνια και δεν έχουμε ούτε μπλοκ επιταγών. Καμία εξάρτηση από τις τράπεζες. Κύριε Βραχιολίδη, από τη στιγμή που μπαίνει η τράπεζα μέσα, δεν είσαι νοικοκύρης του σπιτιού σου.
Μου λέτε λοιπόν ότι η τρόικα κρατά στο χέρι τους καναλάρχες για να τις κάνουν μετά αυτοί, διαφήμιση!
Πρόεδρος ΛΑΟΣ: Απόλυτα! Ποιος κρατάει τον Σαμαρά; Τα κανάλια τα μεγάλα με τις ψευτο-ειδήσεις των «8» που δημιουργούν μια εικόνα ψευδαίσθησης της πραγματικότητας. Και συμμετέχουν δημοσιογράφοι οι οποίοι «τα πιάνουν» για να κάνουν αυτή την παραποίηση της πραγματικότητας. Και γι’ αυτό είπα, την ημέρα που θα έρθουμε στα πράγματα, όποτε έρθουμε, στο εδώλιο του κατηγορουμένου της συνείδησης του ελληνικού λαού θα καθίσουν πρώτα ο Πρετεντέρης και μετά ο Βενιζέλος και οι υπόλοιποι.
Α, έτσι;
Πρόεδρος ΛΑΟΣ: Εμ, βέβαια, πρώτα αυτοί είναι που χειραγωγούν την κοινή γνώμη. Λένε: «ο κόσμος δεν βγαίνει στους δρόμους»! Μα, αφού τον χειραγωγούν;
ΜΝΗΜΟΝΙΟ 1,  ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2 ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΝΑ ΣΚΟΥΠΙΖΕΙ ΣΚΑΛΕΣ ΣΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ !
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο επιχείρησαν να ελέγξουν και εσάς, πιέζοντάς σας να ψηφίσετε το Μνημόνιο 2;
Πρόεδρος ΛΑΟΣ: Εμένα μου είπανε σαφέστατα να ψηφίσω το Μνημόνιο. Αντέδρασα και αφού με πίεζαν συνέχεια, τους είπα: «Μην ξεχνάτε ότι το κόμμα είναι δικό μου». Και η απάντηση ήτανε: «Νομίζεις». Και πράγματι, νόμιζα. Την άλλη μέρα εξαφανίστηκαν οι Γεωργιάδης, Βορίδης. Εξαγοράστηκαν. Και όταν λέμε «εξαγοράστηκαν» δεν σημαίνει αναγκαστικά λεφτά, αλλά… καρέκλες, θέσεις κ.λ.π. Κύριε Βραχιολίδη, δεν έχετε δει ότι ο ικανός κατά τα άλλα Μάκης Βορίδης πήρε δικιά του εκπομπή στο MEGA κι έχει προσκεκλημένο σχεδόν κάθε Δευτέρα τον Πρετεντέρη;
Γιατί άραγε σας πιέσανε τόσο πολύ; Μήπως σας είδανε «μπόσικο» στο «Μνημόνιο 1» και είπανε «ας τον πιέσουμε τώρα στο 2ο Μνημόνιο»;
Πρόεδρος ΛΑΟΣ: ‘Όχι. Εγώ ψήφισα το «άρθρο 1» και κανένα άλλο, ζητώντας λογαριασμό για το τι γίνεται. Είπα μάλιστα στον κ. Σαμαρά ότι «ο Παπανδρέου δεν μπορεί να κουμαντάρει το Μνημόνιο, πάμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας». Ο Σαμαράς τσίναγε επί ενάμισι χρόνο μέχρι να έρθει η κυβέρνηση Παπαδήμου. Εγώ μπήκα μέσα και έκανα την εξής δήλωση: «Όχι στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, όχι στο ξεπούλημα της περιουσίας, καμία απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Συμφωνούμε σε αυτά;». Μου απάντησαν «απολύτως». Όταν λοιπόν κατάλαβα ότι όλα ήταν ένα παραμύθι, ότι τα είχαν δώσει όλα, κάλεσα τον Βορίδη και του είπα «τελείωσέ μου μέσα στον Δεκέμβριο το θέμα των ταξιτζήδων για να φύγουμε από την κυβέρνηση πριν από τα Χριστούγεννα». Αυτός το ’παιζε …χίλιες και μία νύχτες, γιατί προφανώς είχε κάνει τις συμφωνίες του. Όταν φτάσαμε στο τελικό κείμενο τούς είπα «αυτό είναι θανατηφόρο. Πώς είναι δυνατόν να υπογράψω ένα χαρτί που λέει ότι όσο πολιτεύομαι δεν θα ασκήσω πολιτική ενάντια στο Μνημόνιο; Πώς το υπογράφετε ρε παιδιά; Θα είμαστε υποταγμένοι στο Μνημόνιο ό,τι και να λέει; Όχι, αυτό δεν γίνεται!». Τότε λοιπόν άρχισε η έντονη πίεση σε βάρος μου. Μού είπανε «πρόσεχε γιατί θα βραχείς». Εννοούσαν θα ανεβάσουν την Χρυσή Αυγή. Τότε με φώναξε ένας επιχειρηματίας και με στόμφο που δεν άφηνε καμία αμφιβολία ότι το είχε κάνει και σε άλλους, από τους οποίους είχε συνηθίσει να παίρνει τα “yes sir”,  εγώ του είπα «δεν γίνεται» .
Πείτε μου κύριε Καρατζαφέρη, αν ήσασταν σήμερα θα ξαναψηφίζατε το άρθρο 1 του Μνημονίου ή νιώθετε ότι σας παγιδεύσανε και τότε;
Πρόεδρος ΛΑΟΣ: Όπως μου το σερβίρανε, δεν είχα άλλη λύση. Ερχότανε η καταραμένη 19η Μαΐου και δεν είχαμε 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Μας πηγαίνανε για άτακτη πτώχευση κύριε Βραχιολίδη. Τότε, εγώ έψαξα και βρήκα λεφτά. Πήγα σε μεγάλη πετρελαιοπαραγωγό χώρα, ήρθε εδώ μάλιστα ο υπουργός της και  του είπα «θέλω 10 δις για 10 χρόνια με 3%». Και δέχτηκε. Πήρα τον Παπανδρέου και του είπα «βρήκα τα λεφτά, σας τα φέρνω αύριο το πρωί στο Μαξίμου». Και ο Παπανδρέου πήγε στον υπουργό Εξωτερικών αυτής της χώρας και του λέει: «οτιδήποτε άλλο εκτός από τα λεφτά». Δεν είχα λοιπόν άλλη επιλογή. Ούτε όμως από τη δική μου ψήφο επηρεαζόταν το Μνημόνιο.
Βλέπετε κύριε Πρόεδρε να βγαίνουμε από το αδιέξοδο της τρόικας;
Πρόεδρος ΛΑΟΣ: Με αυτή την κυβέρνηση, όχι!
Με αυτή την κυβέρνηση «όχι», αλλά εσείς είπατε ότι αν η κυβέρνηση αυτή αλλάξει πολιτική είσαστε διατεθειμένος μέχρι και σκάλες να σκουπίζετε στου Μαξίμου.
Πρόεδρος ΛΑΟΣ: Ναι, το είπα αλλά να αλλάξει πολιτική.
Ο ίδιος ο άνθρωπος να αλλάξει πολιτική; Πιστεύετε ότι θα μπορούσε να εφαρμόσει άλλη πολιτική ο Σαμαράς;
Πρόεδρος ΛΑΟΣ: Βεβαίως θα μπορούσε αλλά η άλλη πολιτική δεν έχει τη σιγουριά της πολυθρόνας που σου προσφέρουν τ’ αφεντικά. Το ερώτημα είναι «σήμερα ποιος είναι πιο ισχυρός; Ο ελληνικός λαός ή τα αφεντικά;». Ο κ. Σαμαράς πιστεύει πως είναι τα αφεντικά, εγώ πιστεύω, ο λαός. Ίσως επειδή είμαι και λίγο ρομαντικός.

 "Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου