Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΦΑΗΛΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ!

..ΕΚΤΑΚΤΟ...

Την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε στις 2 Μαρτίου στο γραφείο του Φαήλου Κρανιδιώτηανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική Αντιφασιστική Δράση» με κείμενο...
που έστειλε με usb stick σε ιστοσελίδα.

Στο δύο σελίδων κείμενο οι συντάκτες χαρακτηρίζουν τον Φαήλο Κρανιδιώτη ως «αλαζονικό, αυθάδες, γλοιώδες υποκείμενο και χιτλερική μαριονέτα της ΝΔ» ενώ επιχειρώντας να εξηγήσουν για ποιο λόγο επέλεξαν το δικηγορικό του γραφείο αναφέρονται στη φράση «χρήσιμοι ηλίθιοι» που επέλεξε «για τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας», «και να τους κατηγορεί πως "αυτοί αποφασίζουν ποιος θα ζήσει ή ποιος θα πεθάνει"» όπως αναφέρεται στην προκήρυξη.

Οι συντάκτες χαρακτηρίζουν την επίθεση ως «καλή μέρα» και συνεχίζουν την επίθεσή τους κατά του κ. Κρανιδιώτη για τον οποίο υποστηρίζουν ότι αποτελεί «τον συνδετικό κρίκο αλλά και βασικό δίαυλο επικοινωνίας της ΝΔ με τη ΧΑ». Τον κατηγορούν, επίσης, ότι προωθεί την θεωρία των δύο άκρων που θα οδηγήσει «σε φασιστοποίηση την κοινωνία» ενώ επιτίθενται και κατά της κυβέρνησης ότι επιδιώκει τον απόλυτο ολοκληρωτισμό.

Στο κείμενο γίνεται λόγος και για τις προφυλακίσεις μελών της Χρυσής Αυγής για τις οποίες ισχυρίζονται ότι είναι «προσχηματικές».

Για την επίθεση αυτή καθ' αυτή αναφέρουν ότι τοποθέτησαν τον εμπρηστικό μηχανισμό έξω από το γραφείο και όχι μέσα επειδή αντιλήφθηκαν ότι ο Φαήλος Κρανιδιώτης ήταν μέσα στο γραφείο του ενώ απευθύνουν και συμβουλές προς τους «συντρόφους» τους ότι «δεν υπάρχει τίποτα ακατόρθωτο, τίποτα απροσπέλαστο, τίποτα μη προσβάσιμο. Με παρακολούθηση, μεθοδικότητα και εφευρετικότητα όλα είναι δυνατά» αποκαλύπτοντας έτσι και ενα μέρος του τρόπου με τον οποίο έδρασαν.

Στην κατακλείδα του κειμένου που δημοσιεύει η ιστοσελίδα zougla.gr, καλούν, τέλος, όσους αντιδρούν για να ανατρέψουν τη σημερινή κατάσταση να μην στρέψουν το βλέμμα τους στη Χρυσή Αυγή «γιατί αυτοί όχι απλά στηρίζουν το σύστημα αλλά είναι γεννημένοι μέσα απο αυτό».

Πηγή : protothema.gr

1 σχόλιο: