Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ! ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΦΥΛΑΚΗ...

Για άρση της ασυλίας των Βενιζέλου έκανε λόγο από την Καλαμάτα ο Αλέξης Τσίπρας. Με απλά λόγια φωτογράφισε δικαστικές εξελίξεις "σε περίπτωση που οι εγχώριοι και διεθνείς παράγοντες που στηρίζουν την κυβέρνηση άρουν και την ασυλία, που του έχουν μέχρι σήμερα παραχωρήσει..."
Το προεκλογικό παιγνίδι παίρνει φωτιά και η προοπτική των ποινικών διώξεων διαγράφεται πλέον απειλητικά πάνω από τα κεφάλια πολιτικών προσώπων που δείχνουν σήμερα πανίσχυροι.
Πανίσχυρος ήταν κάποτε και ο Ακης.
Είπε ο Τσίπρας στην ομιλία του>
Δείτε τους.
Ο κύριος Βενιζέλος περιφέρει τον τρόμο του και έφτασε τελευταία να εκβιάζει ότι αν καταποντιστεί θα καταρρεύσει και η κυβέρνηση.  Άθλιος εκβιασμός.  Ο Πάγκαλος τον χαρακτήρισε έτσι.   Εμείς είμαστε όπως ξέρετε φειδωλοί σε χαρακτηρισμούς.  Αλλά θέλω να σας εξομολογηθώ κάτι:   Συμφωνούμε με τον κύριο Βενιζέλο.  Συμφωνούμε. Μάλιστα.  Γιατί αναγνωρίζει ότι οι επικείμενες εκλογές είναι κρίσιμες.  Ότι μπορεί να σημάνουν το τέλος της κυβέρνησης.  Επαυξάνουμε μάλιστα: Θα σημάνουν το τέλος της κυβέρνησης. Ότι δεν είναι χαλαρό πανηγύρι όπως τις παρουσίαζαν μέχρι χτες αλλά αποφασιστική μάχη.  
Υπάρχει όμως κι ένα ερωτηματικό:  Ποιους θέλει να εκβιάσει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ; 
Τους πολίτες που αν δεν τον ψηφίσουν θα στερηθούν από το προνόμιο να τους καταστρέφει ο Σαμαράς με τη δική του στήριξη;
Ή τους ισχυρούς εκείνους εγχώριους και διεθνείς παράγοντες που στηρίζουν την κυβέρνηση για να επιβάλουν το καθεστώς τους;  Μήπως φοβάται ο κύριος Βενιζέλος ότι θα τον εγκαταλείψουν, όπως ακριβώς τους προκατόχους του, στο έλεος της εκλογικής αισχύνης και της λαϊκής κατακραυγής;  
Αν είναι έτσι συμφωνούμε και μ' αυτό.  Έχει δίκιο να φοβάται.  Γιατί εκτός των άλλων μπορεί μαζί με τη στήριξή τους να άρουν και την ασυλία, που του έχουν μέχρι σήμερα παραχωρήσει.   Το ξέρει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.  Και ο κύριος Σαμαράς, βεβαίως.   Και ο κύριος Μπαλτάκος.

Εμείς μπορεί να μην ξέρουμε όλα τα μυστικά του βάλτου, αλλά βλέπουμε και ξέρουμε την αποσύνθεσή τους που θυμίζει αυλικές ίντριγκες σκοτεινών εποχών.  Με εκβιασμούς, ενέδρες, μαχαιρώματα, συνωμοσίες, εξαγορές. Με στελέχη μιας χρήσεως, που αφού εκτελέσουν τα συμβόλαιά τους, εκτελούνται ύστερα πολιτικά.  
Αλλά πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε.  Ο κύριος Βενιζέλος, όσο καλή διάθεση κι αν έχει, δεν είναι παρά κομπάρσος ακόμα και στην κατάπτωση.  Ο κύριος Σαμαράς είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Αυτός έκανε ευαγγέλιο της κυβέρνησής του την ατζέντα της Χρυσής Αυγής.  Πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να συνωμοτεί με κατηγορούμενους για εγκληματικές πράξεις νεοναζί, μέσω του φίλου και ταχυδρόμου του Μπαλτάκου.  Ακρωτηριάζει συστηματικά τη δημοκρατία, γελοιοποιεί τη Βουλή, ακυρώνει το σύνταγμα, για να περάσει τη βαρβαρότητα των μνημονίων.
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ>
Πολίτες της Καλαμάτας
Χαίρομαι που βρίσκομαι πάλι μαζί σας, εδώ στους δρόμους της μάχης της αντίστασης και της ανατροπής.  Χαίρομαι που η Μεσσηνία, που τη θεωρεί πολιτικό του φέουδο ο κύριος Σαμαράς, δίνει το μεγάλο και αποφασιστικό παρόν στην ανατροπή της πολιτικής του.  Μιας πολιτικής, που εσείς ξέρετε καλά πως ότι κι αν λέει ο πρωθυπουργός, καταστρέφει μαζί με όλη την Ελλάδα και την όμορφη ιδιαίτερη πατρίδα σας. 
Αυτή την καταστροφή πρέπει να αποτρέψουμε, φίλες και φίλοι. Πρέπει. Είναι ανάγκη εθνική, κοινωνική, οικονομική, ανθρωπιστική.  Πρέπει.  Είναι όρος επιβίωσης για τους εργαζόμενους, για τους αγρότες, για τους μικρομεσαίους, για τις ελληνίδες και τους έλληνες. Να τελειώνουμε με τα μνημόνια και τους πολιτικούς της καταστροφής.  Να τελειώνουμε με το παλιό και διεφθαρμένο.  Γιατί αν δεν τελειώσουμε θα μας τελειώσουν.
Δεν υπάρχει δυστυχώς μέση λύση σε ότι άρχισε στην Ελλάδα πριν μερικά χρόνια.  Υπάρχει η αλήθεια μιας πολιτικής η οποία οικοδομεί στα ερείπια των δικαιωμάτων, των μισθών, των συντάξεων, και τελικώς των ανθρώπων ένα καθεστώς θεσμοποιημένης βαρβαρότητας.  Γιατί αυτό ακριβώς είναι τα μνημόνια.  Καθεστώς θεσμοποιημένης βαρβαρότητας.
Να σας το περιγράψω;  Δεν έχει νόημα. Το ζείτε.  Όπως το ζει κάθε Έλληνας στο δικό του δράμα, στο δράμα του γείτονα, στο δράμα του συντοπίτη, στο δράμα του συναδέλφου που έχασε τη δουλειά του.  Στο δράμα της ανεργίας που μαστίζει και την Μεσσηνία.  Στο δράμα της μάνας που βλέπει το παιδί της να παίρνει το δρόμο της ξενιτιάς.  Στο δράμα της φτώχειας που αγκαλιάζει όλο και περισσότερους ανθρώπους.  Στο δράμα της Ελλάδας που σέρνεται λεηλατημένη, συκοφαντημένη, σκυμμένη στα σύγχρονα παζάρια όπου καθορίζονται οι τύχες των λαών.   Να τελειώνουμε λοιπόν με όλα αυτά.  Ή μάλλον ήρθε πιστεύω η στιγμή να το πούμε διαφορετικά:
Τελειώνουμε με όλα αυτά.
Αυτό είναι το μήνυμα της συγκέντρωσής σας.  Αυτό είναι το μήνυμα που διαβάζω στα μάτια των ανθρώπων αυτές τις μέρες σε όλη την Ελλάδα.  Αυτό είναι το μήνυμα από κάθε τόπο δουλειάς, από κάθε τόπο συνάντησης, από κάθε απεργία, διαδήλωση, κινητοποίηση, πρωτοβουλία αντίστασης.  Κι αυτό, όπως σας βλέπω και με βλέπετε, είναι το μήνυμα που θα στείλουν σε λίγες εβδομάδες οι εκλογές.  Τόσο καθαρό, αδιαμφισβήτητο και αποφασιστικό, που κανείς, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη δεν θα μπορεί να το αμφισβητήσει.
Κυρία Μέρκελ, κύριε Σαμαρά, κύριε Φούχτελ, κύριοι της τρόικας, κυρίες και κύριοι των μνημονίων, της ολιγαρχίας και της τραπεζοκρατίας:  Οι μέρες της παντοδυναμίας σας είναι μετρημένες. Η παντοδυναμία σας στην Ελλάδα τελειώνει.  Και ο ελληνικός λαός δεν γυρίζει απλώς σελίδα.  Γράφει πάλι, όπως πάντοτε στις μεγάλες στιγμές της πατρίδας και του έθνους, το δικό του βιβλίο.  Πρωτότυπο, ελληνικό, αποτέλεσμα της δικής του δουλειάς και απόφασης, και όχι μετάφραση από τη γλώσσα των αγορών και των αγοραίων.
Φίλες και φίλοι
Ζούμε τις τελευταίες μέρες της μνημονιακής παντοδυναμίας.  Δύσκολες μέρες.  Αποπνικτικές.  Με μια κυβέρνηση που αποπνέει οσμή ακροδεξιάς ναφθαλίνης. Μια κυβέρνηση που αποσταθεροποιείται κάθε μέρα και αποσταθεροποιεί έτσι τα πάντα στη χώρα.  Μια κυβέρνηση που διατρέχεται από εμφύλιους μεταξύ των κομμάτων που τη στηρίζουν και των στελεχών που την υποστηρίζουν.  Μια κυβέρνηση αστάθειας, που έχει μετατρέψει σε προεκλογικό πρόγραμμα τον πανικό μπροστά στην επερχόμενη λαϊκή ετυμηγορία.  Και μπροστά στην επερχόμενη λαϊκή Νέμεση.  
Δείτε τους.
Ο κύριος Βενιζέλος περιφέρει τον τρόμο του και έφτασε τελευταία να εκβιάζει ότι αν καταποντιστεί θα καταρρεύσει και η κυβέρνηση.  Άθλιος εκβιασμός.  Ο Πάγκαλος τον χαρακτήρισε έτσι.   Εμείς είμαστε όπως ξέρετε φειδωλοί σε χαρακτηρισμούς.  Αλλά θέλω να σας εξομολογηθώ κάτι:   Συμφωνούμε με τον κύριο Βενιζέλο.  Συμφωνούμε. Μάλιστα.  Γιατί αναγνωρίζει ότι οι επικείμενες εκλογές είναι κρίσιμες.  Ότι μπορεί να σημάνουν το τέλος της κυβέρνησης.  Επαυξάνουμε μάλιστα: Θα σημάνουν το τέλος της κυβέρνησης. Ότι δεν είναι χαλαρό πανηγύρι όπως τις παρουσίαζαν μέχρι χτες αλλά αποφασιστική μάχη.  
Υπάρχει όμως κι ένα ερωτηματικό:  Ποιους θέλει να εκβιάσει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ; 
Τους πολίτες που αν δεν τον ψηφίσουν θα στερηθούν από το προνόμιο να τους καταστρέφει ο Σαμαράς με τη δική του στήριξη; Ή τους ισχυρούς εκείνους εγχώριους και διεθνείς παράγοντες που στηρίζουν την κυβέρνηση για να επιβάλουν το καθεστώς τους;  Μήπως φοβάται ο κύριος Βενιζέλος ότι θα τον εγκαταλείψουν, όπως ακριβώς τους προκατόχους του, στο έλεος της εκλογικής αισχύνης και της λαϊκής κατακραυγής;  
Αν είναι έτσι συμφωνούμε και μ' αυτό.  Έχει δίκιο να φοβάται.  Γιατί εκτός των άλλων μπορεί μαζί με τη στήριξή τους να άρουν και την ασυλία, που του έχουν μέχρι σήμερα παραχωρήσει.   Το ξέρει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.  Και ο κύριος Σαμαράς, βεβαίως.   Και ο κύριος Μπαλτάκος.
Εμείς μπορεί να μην ξέρουμε όλα τα μυστικά του βάλτου, αλλά βλέπουμε και ξέρουμε την αποσύνθεσή τους που θυμίζει αυλικές ίντριγκες σκοτεινών εποχών.  Με εκβιασμούς, ενέδρες, μαχαιρώματα, συνωμοσίες, εξαγορές. Με στελέχη μιας χρήσεως, που αφού εκτελέσουν τα συμβόλαιά τους, εκτελούνται ύστερα πολιτικά.  
Αλλά πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε.  Ο κύριος Βενιζέλος, όσο καλή διάθεση κι αν έχει, δεν είναι παρά κομπάρσος ακόμα και στην κατάπτωση.  Ο κύριος Σαμαράς είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Αυτός έκανε ευαγγέλιο της κυβέρνησής του την ατζέντα της Χρυσής Αυγής.  Πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να συνωμοτεί με κατηγορούμενους για εγκληματικές πράξεις νεοναζί, μέσω του φίλου και ταχυδρόμου του Μπαλτάκου.  Ακρωτηριάζει συστηματικά τη δημοκρατία, γελοιοποιεί τη Βουλή, ακυρώνει το σύνταγμα, για να περάσει τη βαρβαρότητα των μνημονίων.  Κήρυξε εκτός νόμου το διάλογο και έγινε ο ηγεμόνας των μονολόγων.  Έκανε την πολιτική, υπηρέτρια των μνημονίων, τα μνημόνια δυνάστη της δημοκρατίας, και τους Έλληνες παρίες της Ευρώπης.   Και ενώ εμφανίζεται ως μεγάλος μεταρρυθμιστής δεν είναι παρά ο κορυφαίος εκπρόσωπος ενός πολιτικού συστήματος που αποσυντίθεται την ίδια στιγμή που καταστρέφει με τα μνημόνια τη χώρα.  
Χτες πάντως, με τη συνέντευξή του σε τηλεοπτικό κανάλι, εμφανίστηκε ως επικεφαλής όχι της κυβέρνησης, αλλά της αντιπολίτευσης.  Της αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ.   Μάλλον ασκείται επιμελώς στα νέα καθήκοντα που τον περιμένουν.  Ετοιμάζεται για το νέο του ρόλο.  Δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε καλή επιτυχία.  Και να του υποσχεθούμε ότι εμείς ως κυβέρνηση θα δώσουμε στην αντιπολίτευση όλα εκείνα τα δικαιώματα που αυτός ως πρωθυπουργός μας στερεί.
Μας εγκαλεί όμως συστηματικά ότι καλλιεργούμε εμφύλιο κλίμα.  Ποιος;  Ο κύριος Σαμαράς που μιλάει γλώσσα εμφυλίου, χρησιμοποιεί επιχειρήματα εμφυλίου, συκοφαντεί με στερεότυπα εμφυλίου, ακτινοβολεί σε κάθε του λέξη για την αριστερά, εμφύλια εμπάθεια.  Ο κύριος Σαμαράς που καβάλησε την αντιδραστική θεωρία των δύο άκρων για να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ.  Ο κύριος Σαμαράς που παίζει τα πιο σκοτεινά παιγνίδια με την εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής.  Την έκανε συμπαίκτη του στην αντιμετώπιση του ΣΥΡΙΖΑ, με την ανοχή στα εγκλήματά της για πάρα πολύ καιρό. Και ύστερα, όταν το αίμα του αντιφασίστα Παύλου Φύσσσα απείλησε να τον πνίξει, εμφανίστηκε πάλι για μικροκομματικούς σκοπούς ως απηνής διώκτης της.   
Ενώ την ίδια στιγμή ο έμπιστός του κύριος Μπαλτάκος είχε αναλάβει τη διαπραγμάτευση με τους αρχηγούς της.
Εδώ είναι που λένε: Στο κόμμα που ο Μπαλτάκος κρεμούσε τη δημοκρατία, δεν μιλάνε για σκοινί κύριε Σαμαρά.  Καταλάβατε; Ή πρέπει να σας θυμίσουμε ότι εκτός από τον Μπαλτάκο υπάρχει κι ο μπαλτάς άλλου συνεργάτη σας;  Και τα εμπρηστικά και αντισημιτικά κηρύγματα στελεχών που μετακόμισαν χάρη σε σας από την ακροδεξιά στη Νέα Δημοκρατία;  
Λέει όμως και κάτι άλλο ο κύριος Σαμαράς φίλες και φίλοι, κάνοντας αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ.  Ότι εμείς υποσχόμαστε πολλά και διάφορα σε συμπολίτες μας που υποφέρουν.  Και έτσι επαναφέρουμε το «λεφτά υπάρχουν».  Να θυμίσουμε πάντως ότι αυτό το έλεγε όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ, αλλά κι ο ίδιος αυτοπροσώπως, με τα Ζάππεια.   Και μας έδειχνε μάλιστα και τις πηγές από τις οποίες θα τα αντλήσει.   Και πριν τον Ιούνη του 2012, παρουσίαζε τα περιβόητα 16 σημεία της διαπραγμάτευσης. Για τα οποία αναγκάστηκε να δηλώσει αμαρτωλός μπροστά στην κ. Μέρκελ στο Βερολίνο. Τι μας κατηγορεί δηλαδή τώρα;  Ότι αντιγράφουμε τις δικές του κοροϊδίες.
Εντάξει, ας του αναγνωρίσουμε ότι και σ' αυτόν τον τομέα, το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος έχουν την πατέντα.  Ας μας πει όμως: Ο ίδιος πώς υπόσχεται να βρει εξήντα δις μέχρι το 2020, για την εξυπηρέτηση του χρέους στους δανειστές και την ίδια στιγμή για τα ελάχιστα που απαιτούνται για να μη μένει κανένας χωρίς ρεύμα, χωρίς φαγητό και χωρίς στέγη, μιλά για παροχολογία και λαϊκισμό; Και κάτι άλλο Συμφωνεί ότι πρώτα έρχονται οι ανάγκες επιβίωσης των ανθρώπων, η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, και ύστερα οι δανειστές;  Ή μήπως προτιμά να πεθαίνουν άνθρωποι παρά να στενοχωρήσει την κυρία Μέρκελ και όσους απαιτούν ζωές για να μη χάσουν κάτι από τα κέρδη τους;
Πολίτες της Καλαμάτας
Η φθορά, η αποσύνθεση, η αστάθεια της κυβέρνησης δεν ανακόπτει την πολιτική της καταστροφικότητα.  Από μια άποψη την επιτείνει κιόλας.  Έχουν να εκτελέσουν συμβόλαια με την τρόικα, με την κυρία Μέρκελ, με τους δανειστές.  Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσει ο ίδιος ο λαός.  Δεν έχουν δισταγμούς.  Τραυματισμένοι είναι πιο επικίνδυνοι.  
Έχουν φέρει στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο και θέλουν να το κάνουν αυτή τη βδομάδα νόμο του κράτους.  Με τη συνήθη διαδικασία του κατεπείγοντος.  Τι είναι αυτό το νομοσχέδιο που το διαφημίζουν κιόλας ως οδικό χάρτη για την απαλλαγή από τα μνημόνια;  Είναι ένα κείμενο που συνδυάζει τα δυο χαρακτηριστικά των μνημονίων. Το ψέμα και το νεοφιλελεύθερο φανατισμό.  Είναι η πιο ξεκάθαρη απόδειξη ότι όχι μόνο δεν βγαίνουμε, αλλά μπαίνουμε όλο και βαθύτερα στη μαύρη τρύπα των μνημονίων.  Αραδιάζει μια σειρά από όχι απλώς εξωπραγματικές, αλλά εξόφθαλμα ψεύτικες και κατασκευασμένες προβλέψεις για το μέλλον.  Που δεν πείθουν ούτε τους πρωτοετείς  των οικονομικών σχολών.  Που διαβεβαιώνουν για έσοδα τα οποία ποτέ δεν θα υπάρξουν, γιατί είναι αδύνατο να υπάρξουν.  Για ρυθμούς ανάπτυξης που θεωρεί αστήριχτους όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η επιστημονική επιτροπή της Βουλής.
Είναι τόσο έντονος ο νεοφιλελεύθερος φανατισμός τους, που στο νομοθετικό αυτό έκτρωμα μας πληροφορούν ότι θα συνεχίσουν  ακριβώς την ίδια πολιτική των «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».  Που πάει να πει ότι δεν έχουν συνείδηση της κοινωνικής πραγματικότητας.  Της ανθρωπιστικής καταστροφής.  Το μεσοπρόθεσμο προαναγγέλλει άλλο ένα γύρο στο ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων σε μια αγορά εργασίας που είναι ήδη ζούγκλα. Συνεχίζει την απελευθέρωση των αγορών εις βάρος  της μικρομεσαίας επιχείρησης και υπέρ των μεγάλων συμφερόντων.
Την ίδια στιγμή ξεπουλούν τα τελευταία περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου. Ανοίγουν το δρόμο με ειδική νομοθετική ρύθμιση για να ξεπουλήσουν τους αιγιαλούς.  Να φράξουν, να χτίσουν, να καταστρέψουν, να ξεκάνουν τις ελληνικές ακρογιαλιές.
Έχουν ξεκινήσει την ιδιωτικοποίηση του νερού.  Του νερού που ταυτίζεται με τη ζωή.  Το αγαθού που δεν είναι απλώς δημόσιο, αλλά η επάρκεια, η διαχείριση και η χρήση του ταυτίζεται με την επιβίωση.   Ακόμα και στη Γερμανία η διαχείριση του ανήκει στο δημόσιο και στην αυτοδιοίκηση.  Η Ελλάδα όμως ακολουθεί το δρόμο της Χιλής του Πινοτσέτ, που πρώτος παρέδωσε το νερό στα μεγάλα συμφέροντα.
Κι όσο περισσότερο μετατρέπουν την Ελλάδα σε τριτοκοσμική χώρα και τους Έλληνες σε φτηνή και φιμωμένη εργατική στρατιά, τόσο περισσότερο το ψέμα και η απάτη γίνονται συστατικό στοιχείο της πολιτικής τους.  Τα μνημόνια εμφανίζονται ως οδηγός επιτυχίας. Η τραγωδία ως ιστορία εθνικής ευτυχίας. Η υποτέλεια ως απελευθέρωση.  Η οικονομική ισοπέδωση ως εξυγίανση.  Ο κύριος Σαμαράς ως σωτήρας.  Κι ο ελληνικός λαός ως πρόθυμος να υποβάλλεται σε θυσίες για τις οποίες κανείς δεν τον ρώτησε.
Συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα αυτό που μόνο σε φασιστικά, ολοκληρωτικά, αυταρχικά καθεστώτα μπορεί να συμβεί:  Όσο μεγαλύτερη είναι η δυστυχία, τόσο φωτεινότερα είναι τα χρώματα της προπαγάνδας που διαφημίζουν την ευτυχία.  Στη σημερινή Ελλάδα, τα τερατώδη μέτρα κατά του λαού συνοδεύονται από μια τερατώδη, μονοφωνική, γκρίζα, ισοπεδωτική, τρομακτική προπαγάνδα.  Στην οποία συμμετέχουν οι βαρόνοι της διαπλοκής και τα υποταγμένα στις σκοπιμότητες ΜΜΕ που ελέγχουν.  Στόχος τους είναι να εξαπατήσουν, να τρομοκρατήσουν, να ποδηγετήσουν τον ελληνικό λαό, για να δεχτεί ως φυσική τη βαρβαρότητα.  Ως λογικό τον παραλογισμό.  Ως ανθρώπινο το απάνθρωπο.  Και  ως μοιραία τη δυστυχία του.
Φίλες και φίλοι
Αυτό δεν πρόκειται να το πετύχουν.  Δεν θα τους επιτρέψετε εσείς να το πετύχουν.  Δεν θα τους επιτρέψουμε εμείς να το πετύχουν. Δεν είστε κολλήγοι του κυρίου Σαμαρά εδώ στην Καλαμάτα.   Ούτε είναι η Μεσσηνία είναι φέουδο του κυρίου Σαμαρά.  Η Μεσσηνία των μεγάλων αγώνων για το σταφιδικό, της σφαγής των λιμενεργατών σαν αύριο, 8 Μάη του 1934, της εθνικής αντίστασης, των δημοκρατικών αγώνων, δεν είναι η πρόθυμη επαρχία των μνημονίων, όπως φαντάζονται ορισμένοι.  Και δεν πρόκειται να επιτρέψουν οι άνθρωποί της να γίνει πεδίο των πειραματισμών του κυρίου Τατούλη και του κυρίου Σαμαρά.  Ειδική Οικονομική Ζώνη υποταγής και φτώχειας για τους πολλούς με στόχο να θησαυρίζουν οι λίγοι.  Η Μεσσηνία επιμένει και αντιστέκεται στο σύστημα Τατούλη-Φούχτελ, που συνδυάζει ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική με αδιαφάνεια και αυταρχισμό.  Η νέα περιφερειακή διοίκηση, με τον Οδυσσέα Βουδούρη επικεφαλής, θα πράξει ακριβώς το αντίθετο: διάφανη διοίκηση για την ανάπτυξη προς όφελος των κατοίκων και όχι των μεγάλων συμφερόντων.
Στον πειραματισμό των μνημονίων εμείς αντιτάσσουμε τον πειραματισμό της ενότητας. Η νίκη στην Πελοπόννησο περνάει από μια ευρύτερη συμμαχία προοδευτικών, δημοκρατικών, αριστερών, οικολογικών δυνάμεων.  Ακριβώς αυτήν την συμμαχία εκπροσωπεί δυναμικά ο συνδυασμός Πελοπόννησος Πρώτα, με επικεφαλής τον Οδυσσέα Βουδούρη.
 Θέλω όμως να δεσμευτώ μπροστά σας ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς, σε συνεργασία με την περιφέρεια και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα δώσει και θα κερδίσει τη μάχη της Μεσσηνίας.  Για να αναδειχτεί ως κατ’ εξοχήν περιοχή παραγωγής ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της ελληνικής διατροφής.  Για να γίνει παγκόσμιο κέντρο του έξτρα παρθένου ελαιολάδου και της ελιάς Καλαμών.  Για να αξιοποιηθεί ο τεράστιος αρχαιολογικός, ιστορικός και φυσικός πλούτος και να συνδεθεί με τις εναλλακτικές-ήπιες μορφές τουρισμού.  
Πολίτες της Καλαμάτας
Η πιο κρίσιμη ίσως μάχη μετά τη μεταπολίτευση είναι μπροστά μας. Θα τη δώσουμε με θάρρος, αποφασιστικότητα και επίγνωση της κρισιμότητάς της για μας, για τη δημοκρατία, για την πατρίδα.  Ξέρουμε ότι έχουμε απέναντί μας μεγάλες δυνάμεις μέσα και έξω από τη χώρα.  Ξέρουμε ότι τα κυκλώματα της διαπλοκής έχουν στο στόχαστρο τον εχθρό λαό.  Ξέρουμε όμως και να δίνουμε και να κερδίσουμε μάχες.  Και το πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο ελληνικός λαός, όπως πάντα στην ιστορία του όταν καλείται να πει το μεγάλο ναι, ή το μεγάλο όχι, θα πράξει σύμφωνα με τη δημοκρατική και πατριωτική του συνείδηση.  Γιατί το δίλημμα είναι πλέον σαφές και ξεκάθαρο: Με την Ελλάδα ή με τη Μέρκελ; Με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο; Πρώτη φορά με την Αριστερά, ή συνέχεια στη φθορά;
Η απάντηση στις κάλπες θα είναι απάντηση εθνικής ανάτασης, κοινωνικής αλληλεγγύης και δημοκρατικής ανατροπής.
Η Ελλάδα θα κάνει μια καινούργια αρχή με την Αριστερά.
Θα νικήσουμε.
kourdistoportocali.com (τίτλος: δικός μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου