Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΚΑΤΑ ΞΥΔΗ-ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΠΑΓΟΥ!

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή, την οποία υπογράφει η κα Γράψα:

Στο Δημοτικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) (13/3/14) σε τακτική δημόσια συνεδρίαση με την παρουσία πολλών δημοτών της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου πραγματοποιήθηκε η συζήτηση για την έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.).
Κατά την διάρκεια της συζήτησης αποφασίστηκε η μείωση, του Συντελεστή Δόμησης (Σ.Δ.) σε 0,90 και του ανωτάτου επιτρεπόμενου ύψους (ΑΕΥ) 12,00μ. χωρίς να λάβουν υπ’ όψη τους ότι υπάρχουν πολλές ιδιοκτησίες με ένα ή δύο ορόφους, οι οποίες δεν έχουν εξαντλήσει τον Σ.Δ. με συνέπεια να έχουν μείωση δόμησης.
Επίσης αποφάσισαν να δημιουργηθεί Τοπικό Κέντρο στις οδούς, Εθνικής Αμύνης (μεταξύ Αναστάσεως και Βυζαντίου) και Ιερολοχιτών και Οίκο Ευγηρίας στην οδό Κυρηνείας 34 (Κληροδότημα Σκυριανού).
Ο Δήμαρχος Κος Β. Ξύδης ανέφερε ότι με την μείωση Σ.Δ. και ΑΕΥ αυξάνει η αξία Γής της Κοινότητας Παπάγου και έφερε σαν παράδειγμα τις περιοχές Ψυχικό, Φιλοθέη, Εκάλη, Πολιτεία κλπ. Το παράδειγμα είναι ατυχές διότι οι περιοχές αυτές έχουν πολύ μεγαλύτερα οικόπεδα, δεν έχουν διαμπερή κίνηση, οι πλατειές είναι πράσινες και καθαρές και όχι πλακόστρωτες με σπασμένα πλακάκια, τα πάρκα είναι καθαρά και χωρίς σπασμένα παγκάκια και το σημαντικότερο δεν έχουν τοπικές αγορές και οίκους ευγηρίας με νεκροθάλαμο όπως δυστυχώς συμβαίνει με τον δήμο μας.  
Κε Αποστολόπουλε Η., Κε Δασκαλόπουλε Χ. και όσοι ψηφήσατε την μείωση του Σ.Δ. και του ΑΕΥ το ψηφήσατε γιατί σας έπεισε ο Κος Ξύδης Β. με το αστείο παράδειγμά του;
Κε Αποστολόπουλε αν και νέος ξεχάσατε το άρθρο που είχατε δημοσιεύσει της 6/12/2013, όπου αναλύετε με πίνακα τις επιπτώσεις που θα έχουν οι ιδιοκτήτες οι οποίοι δεν έχουν εξαντλήσει τον Σ.Δ. και το ΑΕΥ. Το αναφέρω όπως ακριβώς τον έχετε συντάξει, όπως αναφέρω και την τελευταία παράγραφο του άρθρου σας:

Η ποσοστιαία μείωση δόμησης που θα υποστεί ένας ιδιοκτήτης με "δικαίωμα υψούν" ή αλλιώς "αέρα" εξαιτίας της μείωσης του Σ.Δ. από 1,0 σε 0,8 ακόμα και αν διατηρηθεί το ύψος στα 14 μέτρα, συνοψίζεται στον ακόλουθο πίνακα:

Περιγραφή με αριθμό κτισμένων ορόφων σήμερα
(κατά προσέγγιση)
Υπόλοιπο Δόμησης % σήμερα (ΥΔ)
Υπόλοιπο Δόμησης % μελλοντικά               80% - (100%-ΥΔ)
Μείωση δόμησης %     σε ιδιοκτήτη αέρα
Οικόπεδο
100%
80%
20%
1όροφο που εξαντλεί τη δόμηση σε 4 ορόφους
75%
55%
26,67%
1όροφο που εξαντλεί τη δόμηση σε 3 ορόφους
67%
47%
30%
2όροφο που εξαντλεί τη δόμηση σε 4 ορόφους
50%
30%
40%
2όροφο που εξαντλεί τη δόμηση σε 3 ορόφους
33%
13%
60%
3όροφο που εξαντλεί τη δόμηση σε 4 ορόφους
25%
5%
80%
Σ’ αυτό το σημείο πρέπει να διευκρινιστεί ότι ο παραπάνω πίνακας ισχύει μόνο αν διατηρηθεί το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος στα 14 μέτρα. Αν, αντίθετα, ισχύσει η προτεινόμενη από το ΓΠΣ Παπάγου μείωση του ύψους στα 11 μέτρα, είναι σαφές ότι τα τριώροφα κτίσματα ή τα διώροφα με Pilotis δεν θα μπορέσουν να «χωρέσουν» το υπόλοιπο της δόμησης που δικαιούνται, ώστε να χτίσουν, έστω και μετά από τη σημαντική μείωση που εμφανίζεται στον πίνακα.
Το παρόν άρθρο φυσικά και δεν εξαντλεί τη συνολική μου θέση απέναντι στο προτεινόμενο ΓΠΣ Παπάγου, το οποίο αφορά διάφορα θέματα. Παρόλ’ αυτά επέλεξα να εστιάσω σε ένα και μόνο ζήτημα που αγγίζει το δικαίωμα της ιδιοκτησίας ενός πολίτη, γιατί θεωρώ ότι ειδικά τέτοιες εποχές δεν πρέπει σαν δημοτικοί σύμβουλοι να συνυπογράφουμε κάτι που θα κάνει κάποιους ακόμα φτωχότερους. Ειδικά τέτοιες εποχές θα πρέπει να είναι επιλογή μας να μην θίγονται δικαιώματα ανθρώπων που δεν έφταιξαν σε τίποτα, στο όνομα μιας «διόρθωσης» της κατάστασης. Το πιο πιθανό είναι ότι εν μέσω της οικονομικής κρίσης, αυτοί οι άνθρωποι θα δυσκολευτούν πολύ να χτίσουν ή δεν θα το επιχειρήσουν καθόλου εξαιτίας των αυξημένων φόρων που βαραίνουν πλέον την ακίνητη περιουσία. Μπορούμε όμως να τους αφαιρούμε ακόμα και το δικαίωμα της επιλογής; Το λιγότερο που οφείλουμε στους κατοίκους του Παπάγου, είναι να μη δίνουμε λάθος εικόνα μιλώντας για μείωση συντελεστή απλά 20%.
Κε Αποστολόπουλε και Κε Δασκαλόπουλε και όσοι ψηφήσατε αβασάνιστα την ίδρυση τοπικού κέντρου στους οδούς που αναφέρω ανωτέρω, σας ρωτώ γραφείο δεν είναι το γραφείο μεταφορών; θα δούμε φορτηγά και γερανούς στην Εθνικής Αμύνης; Πολιτιστικές εγκαταστάσεις – χώροι συνάθροισης κοινού δηλαδή μπορούν να ενοικιάσουν ή να αγοράσουν ένα χώρο οι Ιεχωβάδες, Μουσουλμάνοι κλπ και να οργανώνουνε πολιτιστικές εκδηλώσεις; Η χαρτοπαικτική λέσχη, το internet cafe, αίθουσα μπιλιάρδου δεν είναι συνάθροιση κοινού;
Έχετε σκεφθεί για όλες τις δραστηριότητες που αναφέρει το Γ.Π.Σ. που θα αναπτυχθούν στις οδούς Εθνικής Αμύνης (με διαμπερή κίνηση και λεωφορειακή γραμμή) και Ιερολοχιτών, που θα παρκάρουν οι επισκέπτες των χώρων αυτών; Θα χαλάσουν οι πρασιές, τα πεζοδρόμια ή θα μειωθεί το πλάτος των οδών για να δημιουργηθούν παρκινγκ; Εσείς όσοι ψηφήσατε αυτό το μόρφωμα που λέγεται Γ.Π.Σ. το ψηφήσατε γιατί σας έπεισε ο Κος Ξύδης; Ή είχατε δει κάποιο σχέδιο το πώς διαμορφώνεται η περιοχή (Κυψέλη) και σας άρεσε αγνοώντας τις επιπτώσεις στις ιδιοκτησίες.
Αναλογιστήκατε ότι ψηφίζοντας για την Τοπική αγορά στου Παπάγου καταστρέφεται τόσο τον Παπάγο όσο και τον Χολαργό, διαλύεται την είδη έτοιμη αγορά του Χολαργού και μάλιστα τη σημερινή εποχή που η αγορά στενάζει και προσπαθεί να σταθεί όρθια με όσες δυνάμεις διαθέτει;
Κε Αποστόλοπουλε Η., Δασκαλόπουλε Χ., Κα Παρίση Χ. και όσοι ψηφήσατε το Γ.Π.Σ. γιατί δεν τολμήσατε να αναφέρεται την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου;  Πού  ομόφωνα διαφωνεί με την μείωση του Σ.Δ. και με την δημιουργία Τοπικού Κέντρου στην οδό Εθνικής Αμύνης. Δεν ήταν σύμφωνη με την άποψη του Κου Ξύδη Β.;
Κε Αποστολόπουλε μας λέτε ότι στις άμεσες προτεραιότητες σας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών μας, στήριξη των αδύναμων συμπολιτών μας, καθαρή πόλη , σύγχρονες συγκοινωνίες, στήριξη φορέων και συλλόγων της πόλης μας.
Κε Αποστολόπουλε που ήσασταν εσείς τρία χρόνια περίπου; Δεν συμμετείχατε στην παρούσα Δημοτική Διοίκηση; Γιατί δεν πραγματοποιήσατε έστω και ένα από τα ανωτέρω; Έστω μία μελέτη για οργάνωση της υπηρεσίας καθαριότητας. Δεν σας επέτρεπε ο Κος Ξύδης να εκφράζεται την γνώμη σας για τα προβλήματα του Δήμου; Ή το μόνο που σας απασχολούσε όλα αυτά τα χρόνια ήταν το πως θα καταλαμβάνετε καλλίτερες θέσεις μέσα στην παρούσα Δημοτική Αρχή και όχι τα προβλήματα του Δήμου;
Κε Αποστολόπουλε οφείλω όμως, να ομολογήσω ότι διοργανώνεται ωραίες εκδηλώσεις όπως αυτή για τα παιδάκια στην Πλατεία του Αγ. Γεωργίου στον Παπάγο κάντε το ίδιο και για τα παιδάκια του Χολαργού θέλουν και αυτά διασκέδαση όχι διαχωρισμούς.
Κε Αποστολόπουλε και Δασκαλόπουλε οι δημότες δεν ξεχνούν και δεν ξέχασαν, όταν σε κάποιο Δ.Σ. ο Κος Ξύδης είπε την φράση ότι κάποιοι κακοί δημότες εμποδίζουν τα έργα στην Αγ. Σκέπη, εσείς Κε Αποστόλοπουλε σαν πρόεδρος του Δ.Σ. δεν ζητήσατε να ανακαλέσει. Τότε αγωνιζόμασταν για να μη γίνει ο χώρος της Αγ. Σκέπης ένα απέραντο παρκινγκ και το πετύχαμε ασχέτως εάν η παρούσα Δημοτική Αρχή αγνοεί την απόφαση της νόμιμης Δημόσιας Υπηρεσίας
Έτσι θα αγωνιστούμε και τώρα για να μη περάσει το Γ.Π.Σ. και ο οίκος Ευγηρίας δεν θα επιτρέψουμε να γίνει δίπλα μας θάλαμος νεκρών. Δεν ήμαστε κατά των ηλικιωμένων όλοι έχουμε στις οικογένειες μας μεγάλους ανθρώπους τους αγαπάμε και τους φροντίζουμε αλλά και εσείς θα πρέπει να σεβαστείτε τους κατοίκους. Θα πρέπει να καταλάβετε ότι τα παιδιά δεν μπορούν να παίζουν δίπλα σε ένα νεκροθάλαμο και να βλέπουν νεκροφόρες.
Μη ψηφίζετε και χρεώνεται τον Δήμο με άχρηστες μελέτες (στατική μελέτη για τον οίκο ευγηρίας) οι οποίες θα πεταχτούν στο καλάθι των αχρήστων όπως έγινε με την μελέτη για το πολιτιστικό κέντρο του Παπάγου στην κάτω ζώνη επί των οδών Ελ. Βενιζέλου και Εφέσου όπου ο Δήμος μετά από αγώνα των κατοίκων έχασε την υπόθεση. Δεν μοιράστηκε κάποια ανακοίνωση για την επιτυχία των κατοίκων όπως δεν μοιράστηκε και για το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον Δήμο για την παράνομη εγκατάσταση δύο κοντέινερ.  
Κε Αποστολόπουλε, Δασκαλόπουλε και όσοι υπηρετείται την παρούσα Δημοτική αρχή οι δημότες του Χολαργού δεν ξεχνούν ότι επί θητεία σας έκλεισαν το πολυϊατρείο, το γυμναστήριο και το ένα ΚΕΠ. Με την παρούσα Δημοτική αρχή έφυγε το ΙΚΑ από τον Χολαργό, μόνο οι φωτογραφίες του Δημάρχου με τον Υπουργό Εργασίας έμειναν και εσείς δεν αντιδράσατε σε τίποτε σε όλα λέγατε ναι.
Κε Αποστολόπουλε όλα αυτά που υπόσχεσθε με τι χρήματα θα τα πραγματοποιήσετε;

                Μαρία Γράψα

Κάτοικος του Δήμου Παπάγου-Χολαργού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου