Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΩΝ ΔΙΕΤΑΞΕ...ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ! ΕΓΕΡΘΗΤΙ!

Στη «Νέα Ελλάδα» των Αντώνη Σαμαρά-Ευάγγελου Βενιζέλου, που τελούν υπό τις οδηγίες των Τρόικα και Ε.Ε., όποιος σηκώνει κεφάλι στην σκληρή οικονομική πολιτική που ακολουθείται, δέχεται και τη «δημοκρατική στάση» της κυβέρνησης. Βίαιη καταστολή ως παράδειγμα για τους επόμενους που σκέφτονται να μην δεχθούν τις «δίκαιες» πολιτικές που επιβάλλονται. Έτσι και στην περίπτωση των εργαζομένων της ΔΕΗ.
Το πρωί του Σαββάτου ανακοίνωσαν την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και αμέσως η κυβέρνηση, μη χάνοντας καθόλου χρόνο, διέταξε επιστράτευση… Έτσι απλά και δημοκρατικά!!!
Στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων της ΔΕΗ και σε επίταξη των υπηρεσιών τους προχωρά η κυβέρνηση, μετά την απόφασή τους να μην εφαρμόσουν τη δικαστική απόφαση και να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.
«Όπως από την πρώτη ημέρα αυτής της άνευ συνδικαλιστικού αιτήματος και υποκινούμενης απεργίας είχε γνωστοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση, απόφαση της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος», αναφέρει σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.
Όπως σημείωσε, «μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, διατάσσοντας την άμεση διακοπή τους και εφόσον τα συνδικαλιστικά σωματεία δεν συμμορφώθηκαν προς τη δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους».
«Στη Δημοκρατία οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν του σεβασμού όλων και το δημόσιο συμφέρον προέχει», καταλήγει η ανακοίνωση.
Η απόφαση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
Συνεχίζει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ τις απεργιακές κινητοποιήσεις της από τα ξημερώματα του Σαββάτου, παρά την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε την απεργία παράνομη και καταχρηστική.
Παράλληλα, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ επέβαλε νέα μείωση της παραγόμενης θερμικής ισχύος, με αποτέλεσμα οι εκτός λειτουργίας θερμικές μονάδες (λιγνιτικές και Φυσικού Αερίου) να ανέρχονται πλέον σε 14 συνολικής ισχύος περίπου 3.700 MW, ενώ η υδροηλεκτρικής ισχύς που έχει τεθεί εκτός λειτουργίας παραμένει στα 900MW περίπου.
Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ) είναι αρμόδιος για την ενημέρωση των καταναλωτών για τυχόν περικοπές ηλεκτροδότησης, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα.
«Η ΔΕΗ ΑΕ ζητεί την κατανόηση των πολιτών για τη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία τους και καταβάλλει διαρκώς προσπάθειες για την άμεση λύση της απεργίας και την εξυπηρέτηση των καταναλωτών», καταλήγει η ανακοίνωση.
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου