Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

ΥΠΟ ΚΡΑΤΗΣΗ Ο ΣΑΡΚΟΖΙ! "ΒΟΜΒΑ" ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ!

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

«Βόμβα» στο πολιτικό σκηνικό της Γαλλίας! Υπό κράτηση ο Νικολά Σαρκοζί (upd)

Σάλο έχει προκαλέσει στη Γαλλία η είδηση ότι ο Νικολά Σαρκοζί ετέθη υπό κράτηση στην έδρα της υπηρεσίας καταπολέμησης της διαφθοράς στην υπόθεση του σκανδάλου αθέμιτης άσκησης επιρροής, όπου προσήλθε για να καταθέσει νωρίς το πρωί.
Ο πρώην πρόεδρος έφτασε στις οκτώ το πρωί της Τρίτης στα γραφεία της αρμόδιας DCPJ στην Ναντέρ. Την προηγούμενη ημέρα, είχαν ανακριθεί άλλα τρία άτομα για την ίδια υπόθεση, ο δικηγόρος του Σαρκοζί Τιερί Χέρτσογκ, και οι δικαστικοί Ζιλμπέρτ Αζιμπέρ Πατρίκ Σασού.
Σύμφωνα με αποκάλυψη του ενημερωτικού ιστότοπου "Mediapart" τον περασμένο Μάρτιο, η γαλλική Δικαιοσύνη είχε υποκλέψει τηλεφωνικές συνομιλίες του Σαρκοζί με τον δικηγόρο του,οι οποίες σχετίζονταν με το γνωστό σκάνδαλο "Μπετανκούρ".
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην ένοικος των Ηλυσίων είχε κατηγορηθεί, και τελικά αθωωθεί, ότι εκμεταλλεύτηκε τη σωματική και πνευματική αδυναμία της γηραιής ιδιοκτήτριας της L'Oreal, Λιλιάν Μπετανκούρ,για να της αποσπάσει χρήματα για την προεκλογική του εκστρατεία το 2007.
Σε ένα από τα τηλεφωνήματα, τα οποία γίνονταν σε κρυφό αριθμό κινητού τηλεφώνου που χρησιμοποιούσε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας,ο δικηγόρος του,Τιερί Ερζόγκ φέρεται να χαρακτηρίζει "μπάσταρδους του Μπορντό" τους δικαστές που αποφάσισαν τη διεξαγωγή έρευνας σε βάρος του Σαρκοζί, ενώ σε ένα άλλο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Le Monde, ένας από τους δικαστές του Ακυρωτικού Δικαστηρίου, ο Ζιλμπέρ Αζιμπέρ, ενημέρωνε την πλευρά του Σαρκοζί για τις "τάσεις" που διαμορφώνονταν στο Δικαστήριο.
Από τον Φεβρουάριο, ο Σαρκοζί είναι άλλωστε στο επίκεντρο των δικαστικών ερευνών για τις καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες, στην εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του 2007, ο Σαρκοζί είχε δεχθεί χρήματα από τον Μουαμάρ Καντάφι.
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου