Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ! ΗΡΩΙΚΟΣ ΧΟΛΑΡΓΙΩΤΗΣ ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΡΕΧΕΙ ΑΘΗΝΑ-ΣΠΑΡΤΗ (245 χλμ)!

Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες το απόγευμα στις 5.00 ο εξαντλητικός Φειδιπίδειος δρόμος, συνολικής απόστασης 245 χλμ. Ο αγώνας διεξάγεται προς τιμή του Φειδιπίδη, του μεγάλου δρομέα που στάλθηκε από τους Αθηναίους στην Σπάρτη για να ζητήσει την βοήθεια των Λακεδαιμονίων, λίγο πριν την μάχη του Μαραθώνος (490 π.Χ.). Διέτρεξε την απόσταση (μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων) σε δύο ημέρες, πράγμα που θεωρήθηκε άθλος. 
Ένας Χολαργιώτης αθλητής είναι ανάμεσα στους 85 αθλητές που βρέθηκαν στην εκκίνηση του αγώναχ χθες απόγευμα. Πρόκειται για τον Παύλο Μπασδέκη (πάνω φωτό). Γεννημένος στα 1946 ο Παύλος ξεκίνησε τον αθλητισμό στα 50-52 χρόνια του, σημειώνοντας στον πρώτο του Μαραθώνιο, χρόνο πάνω από 5 ώρες. Λίγο αργότερα είχε σοβαρό τροχαίο ατύχημα, με το γόνατό του να γίνεται σμπαράλια. Σε τέτοιο μάλιστα σημείο, που οι γιατροί του είπαν "να εύχεσαι απλά να περπατήσεις". 
Το πείσμα όμως και η θέληση του μεγάλου αθλητή ήταν τόσο μεγάλα, που τον έκαναν να ξανατρέξει, χρησιμοποιώντας ένα ιδιόμορφο στυλ, προκειμένου να αποφεύγει τους πόνους. Ο Παύλος Μπασδέκης καταφέρνει να σημειώνει εκπληκτικούς χρόνους (έχει κερδίσει πάμπολλα χρυσά μετάλλια σε αγώνες), ενώ εδώ και 2 χρόνια έχει περάσει στις υπερμαραθωνιες αποστάσεις. 
Αυτή την ώρα ο Παύλος Μπασδέκης βρίσκεται στο 170 χλμ. και είναι μέσα στα όρια που έχει ορίσει η επιτροπή (Πρέπει να διατρέξει την απόσταση μέσα σε 40 ώρες). Υπολογίζεται μέχρι αύριο στις 9.00 που λήγει το χρονικό όριο τερματισμού, ο Παύλος να έχει τερματίσει, γράφοντας μία ακόμη σπουδαία σελίδα στην αθλητική του καριέρα!
Δείτε μερικές από τις εκπληκτικές επιδόσεις του Παύλου Μπασδέκη όπως τις καταγράφει το statistik.d-u-v.org.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου