Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΒΑΖΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!! ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ ΚΙ' ΑΛΛΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!! ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΔΗΛΑΔΗ...

Δυστυχως θα την πληρώσει ακριβά και η χώρα μας, που συντάχθηκε με τη Μέρκελ εναντίων της Ρωσίας.
Καταστροφικές συνέπειες για την ελληνική οικονομία θα προκαλέσει το νέο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, που προανήγγειλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στη διάρκεια της προχθεσινής συνόδου κορυφής.
Είναι πλέον δεδομένο, ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν, θα αντιδράσει δυναμικά, κλείνοντας τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου και παγώνοντας μια σειρά από εμπορικές συμφωνίες, με αποτέλεσμα να βυθιστεί σε ύφεση ολόκληρη η Ευρώπη και οι ευρωπαίοι να γίνουν τον χειμώνα… κατεψυγμένοι από την έλλειψη θέρμανσης.
Ειδικά όμως για την Ελλάδα, τα αντίμετρα της Μόσχας θα προκαλέσουν γενική κατάρρευση σε όλους τους νευραλγικούς κλάδους της οικονομίας.
Το χτύπημα θα είναι τελειωτικό για τη γεωργία, τον τουρισμό και για τη βιομηχανική παραγωγή. Σε καμιά περίπτωση δεν αντέχει η Ελλάδα την τεράστια επιβάρυνση που συνεπάγεται η εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου. Αυτομάτως οι τιμές των βιομηχανικών προϊόντων και των ειδών διατροφής θα εκτιναχθούν στα ύψη, ενώ παράλληλα θα χαθεί οριστικά και η μεγάλη αγορά της Ρωσίας.
Κορυφαίοι οικονομικοί παράγοντες εκτιμούν ότι μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει τη χαριστική βολή για την Ελλάδα και η ύφεση που θα προκαλέσει στην οικονομία θα ξεπεράσει το 2,5%. Ο προγραμματισμός της κυβέρνησης τινάζεται στον αέρα και καμιά ευρωπαϊκή βοήθεια δεν είναι ικανή να αντισταθμίσει τη ζημιά που θα προκληθεί, και η οποία αναμένεται να πάρει χαρακτηριστικά οικονομικού ολοκαυτώματος. Η ολοκληρωτική ρήξη με την Μόσχα, αναδεικνύει αυτόματα την Τουρκία σε μεγάλη περιφερειακή υπερδύναμη. Η Άγκυρα καθίσταται ο μεγάλος προνομιακός σύμμαχος του Πούτιν και θα αναλάβει να καλύψει τις τεράστιες εξαγωγές, κερδίζοντας δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ παράλληλα αναβαθμίζεται γεωπολιτικά, ακολουθώντας μια πολιτική πυγμής απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.
Η προνομιακή σχέση που αναπτύσσει το δίδυμο Ερντογάν – Νταβούτογλου με την Μόσχα, σε συνδυασμό με τα παιχνίδια που παίζει στην Μέση Ανατολή την καθιστούν πανίσχυρη και επικίνδυνη. Την ίδια ώρα η ρημαγμένη και χρεοκοπημένη Ελλάδα, σύρεται μοιραία και άβουλη στα επικίνδυνα παιχνίδια της Μέρκελ και του ΝΑΤΟ, που έχουν στόχο τον ίδιο τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τελικά θα την πληρώσει η Ελλάδα και ο λαός μας.
Βέβαια, ο ρώσος πρόεδρος δείχνει αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα και δεν υπολογίζει τίποτε από απειλές. Άλλωστε τα μέτρα που έχει αποφασίσει η Ευρωπαϊκή
Ένωση, θα γυρίσουν μπούμερανγκ και θα πλήξουν πρωτίστως τις οικονομίες των ευρωπαϊκών κρατών και ιδιαίτερα τις χώρες του Νότου που βρίσκονται σε κατάσταση χρεοκοπίας.
Ο Αντώνης Σαμαράς ταυτίστηκε για μια ακόμη φορά με τη γραμμή της Μέρκελ, αδιαφορώντας παντελώς για τις επιπτώσεις που θα έχει στη χώρα μας το ρωσικό εμπάργκο.
Αντίθετα η Σλοβακία, απειλεί με βέτο στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ρωσία.
Βέτο της Σλοβακίας
Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο χαρακτήρισε τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον της Ρωσίας για την κρίση στην Ουκρανία «χωρίς νόημα και αντιπαραγωγικές» και προειδοποίησε ότι ενδέχεται να ασκήσει βέτο σε πιθανά νέα μέτρα.
«Θεωρώ τις κυρώσεις χωρίς νόημα και αντιπαραγωγικές», δήλωσε ο Φίτσο σήμερα τα ξημερώματα στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνόδου κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες. «Μέχρι να γνωρίζουμε τις επιπτώσεις των κυρώσεων που έχουν ήδη επιβληθεί, δεν έχει νόημα να επιβάλουμε νέες», πρόσθεσε. Ο Φίτσο, η χώρα του οποίου έχει εκφράσει και στο παρελθόν την αντίθεσή της στην επιβολή κυρώσεων εναντίον της Μόσχας, υπογράμμισε ότι θα πολεμήσει για να μην επιβληθούν κυρώσεις στην Ρωσία οι οποίες θα μπορούσαν να βλάψουν την οικονομική ανάπτυξη της Σλοβακίας.
«Αν υποβληθούν προτάσεις, διατηρώ το δικαίωμα να ασκήσω βέτο στις κυρώσεις που θα βλάπτουν τα εθνικά συμφέροντα της Σλοβακίας», είπε.
kontranews.gr (τίτλος δικός μας)

1 σχόλιο:

  1. ETΣΙ ΣΑΣ ΝΙΚΑΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΓΑΤΑΚΙΑ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΕΕ !!!! ΓΑΤΑΚΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή