Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

ΦΟΒΕΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ: "ΟΝΕΙΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ. ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ"

Παρότι είναι μόλις 19 ετών, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει προλάβει να ζήσει ήδη το όνειρο του ΝΒΑ που ξεκίνησε την περσινή σεζόν, αλλά αυτό που ζει στην Ισπανία με την Εθνική δεν συγκρίνεται!

Ο φόργουορντ των Μπακς μίλησε για το ''5/5'' της γαλανόλευκης και τα συναισθήματά του φορώντας το εθνόσημο.

«Μέχρι στιγμής το συναίσθημα είναι μοναδικό. Είμαι πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών και έχουμε 5/5. Αυτό που ελπίζω και θα ήθελα είναι να συνεχίσουμε το ίδιο δυνατά και να πάμε για το 6/6... Αυτός είναι ο επόμενος στόχος», δηλώνει ενθουσιασμένος ο 19χρονος φόργουορντ.

Επόμενο εμπόδιο, η Σερβία και ο άσος των Μπακς αισιοδοξεί.

«Έχουμε παίξει μαζί τους στην προετοιμασία, είναι καλή ομάδα, με έμπειρους παίκτες και τότε είχαν κάποιες απουσίες. Αλλά πιστεύω ότι θα πρέπει να παίξουμε όπως παίζουμε. Δεν θα πω ότι θα νικήσουμε, αλλά πιστεύω ότι θα έρθει ένα καλό αποτέλεσμα».

Μιλώντας για την ψύχραιμη αντίδραση της Εθνικής όταν η Αργεντινή πλησίασε στο σκορ, είπε:

«Απλά μείναμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο του παιχνιδιού. Υπάρχουν πιο έμπειρα παιδιά στην ομάδα που ξέρουν πώς να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις. Το ζητούμενο λοιπόν για όλους, ό,τι κι αν συμβαίνει, είναι να παίζουμε δυνατά, να ακούμε τον προπονητή, να ακολουθούμε σκάουτινγκ και τα καλά θα έρθουν».

Σχετικά με το πώς νιώθει ο ίδιος κάθε φορά που παίρνει εντολή να περάσει στο παρκέ, ανέφερε:

«Δεν αγχώνομαι... Απλώς σκέφτομαι ότι πρέπει να δώσω ό,τι έχω. Να μην σκεφτώ κάτι άλλο. Να παίξω όσο πιο δυνατά μπορώ και όταν βγω, όταν τελειώσει το παιχνίδι να ξέρω ότι έχω δώσει ό,τι έχω».

Αναφορικά με τον τρόπο παιχνιδιού και την προσαρμογή του σε αυτόν, τόνισε:

«Σίγουρα ο τρόπος παιχνιδιού είναι διαφορετικός από αυτόν που έχω μάθει. Αρχίζει όμως να μου αρέσει όσο περνάει ο καιρός... Έχει πιο πολύ-πώς να το πω;-Έχει πιο πολύ "ζουμί" (γέλια)».

Ο ίδιος πανηγυρίζει κάθε καλάθι, κάθε άμυνα, κάθε καλή προσπάθεια σαν να είναι χρόνια μέλος της ομάδας.

«Δεν θα σου πω ψέματα... Το να παίζεις στην Εθνική και κοντά σε όλα αυτά τα παιδιά, σε ένα τέτοιο τουρνουά σε κάνει να νιώθεις διαφορετικά. Δεν ξέρω... Με κάθε καλάθι που βάζει ο συμπαίκτης μου ή εγώ παθιάζομαι ακόμη περισσότερο».

Ο ίδιος έχει γίνει αποδέκτης πολλών εγκωμιαστικών σχολίων, αλλά παραμένει προσγειωμένος.

«Τα βλέπω όσο μπορώ, αλλά όχι όλα... Δεν γίνεται... Χαίρομαι πάρα πολύ, είναι σημαντικό να μπορείς να κάνεις κάποιον χαρούμενο, αλλά από την άλλη κάπου σκέφτομαι και τι θα γινόταν αν δεν είχαμε αυτή την πορεία. Για την ώρα πάντως σκέφτομαι μόνο τα θετικά της διαδρομής αυτής και τίποτα άλλο».

Πηγή: Filathlos.gr

1 σχόλιο:

  1. Με αυτά που λέει ο Αντετοκούμπο το συμπέρασμα είναι:

    Οι ψηφοφόροι της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΑΕ είναι ψεκασμένοι και έχουν έλλειψη πατριωτισμού! Οι ψεκασμένοι γνωρίζουν την ελληνική σημαία πως είναι και σε ποια χώρα μένουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή