Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟ ΤΣΕΛΕΝΤΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΥΡΙΑΛΛΗ! ΗΞΕΡΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟΝ ΧΛΕΥΑΣΕΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ;

ΜΥΡΙΑΛΛΗΣ: ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΤΣΕΛΕΝΤΗ!
Τσιμουδιά από τον καθηγητή σεισμολογίας Ακη Τσελέντη, μετά την δικαίωση του Μύρωνα Μυριαλλή ο οποίος "προφήτεψε" με ακρίβεια διαβήτη τον χθεσινό σεισμό στην Πάτρα!!! Όμως, ο κ. Τσελέντης μαζί με τον περισσότερο κόσμο, είχε σπεύσει να ειρωνευτεί και να χλευάσει τον Μύρωνα Μυριαλή, μία μέρα πριν την εκδήλωση του σεισμού των 4,9 ρίχτερ που συγκλόνισε την Πάτρα τα ξημερώματα της Κυριακής. 
Το site dete.gr , στις 20 Σεπτεμβρίου φιλοξενούσε τις δηλώσεις του σεισμολόγου. Προσέξτε πώς αντιμετώπιζε τον Μύρωνα Μυριαλλή, τον άνθρωπο που προαισθάνεται την έλευση σεισμών:
"Γελάει ο καθηγητής σεισμολογίας και Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Ακης Τσελέντης σχεδόν με  με τις φήμες που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες για επικείμενο σεισμό 5 - 5,5 Ρίχτερ μεταξύ Αιγίου και Πάτρας και οι οποίες ξεκίνησαν από μία δήθεν πρόβλεψη του "ανθρώπου που ισχυρίζεται ότι προβλέπει τους σεισμούς". Ο καθηγητής δήλωσε πως στο παρελθόν και για να "ακυρώσει" κάθε ισχυρισμό, πειραματίστηκε με τον Μύρωνα Μυριαλλή. Και φυσικά δεν προέκυψε κανένα αποτέλεσμα σε σχέση με τις δονήσεις. Ομως το έκανε για να ... σβήσει και την παραμικρή υπόνοια ότι μπορεί αυτός ο άνθρωπος να είχε δίκιο. Αλλωστε στους ισχυρισμούς του Μύρωνα Μυριαλή αναφέρεται για προβλέψεις κάποιων μεγάλων σεισμών όμως... δεν έχει προβλέψει τον πρόσφατο σεισμό της Κεφαλλονιάς αλλά και αυτόν των 6,5 Ρίχτερ της Δυτικής Ελλάδας το 2008. Εκτός και αν προβλέπει.... μόνο σεισμούς μέχρι 5,5 Ρίχτερ ή ο Εγκέλαδος τον "επισκέπτεται" στον εγκέφαλό του μόνο... σε ορισμένες περιπτώσεις. Ο καθηγητής Ακης Τσελέντης εντάσσει τα χθεσινά φαινόμενα των 3,6 Ρίχτερ και 4,1 Ρίχτερ στην συνήθη σεισμική δραστηριότητα της περιοχής. Πάντως σήμερα ο μήνας έχει 20 οπότε.... πέρασε η "πρόβλεψη" του Μύρωνα Μυριαλλή πως θα γινει σεισμός 5 - 5,5 στις 18 ή 19 Σεπτεμβρίου"
O Μύρωνας Μυριαλλής όμως επιβεβαιώθηκε λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν ο Εγκέλαδος χτύπησε την Πάτρα με σεισμό 4,7 Ρίχτερ. Μάλιστα η πρώτη εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, ανέβαζε την ένταση του σεισμού στα 4,9 Ρίχτερ, το δε επίκεντρο εντοπίστηκε 30 χλμ ΒΑ της Πάτρας και 23 χλμ ΒΑ του Ρίου.

Ο σεισμός ήρθε από μόνος του να αποστομώσει τον κ. Τσελέντη και να επιβεβαιώσει την απίστευτη πρόβλεψη του Μύρωνα Μυριαλή!!! Ο άνθρωπος που προαισθάνεται την έλευση σεισμών, είχε αποκαλύψει στον "Ανεξάρτητο Παρατηρητή" ότι εντός 2-3 ημερών έρχεται μεγάλος σεισμός στην περιοχή ανάμεσα στο Αίγιο και την Πάτρα! Ο σεισμός ήρθε σε 3-4 μέρες και χτύπησε αρχικά με 4,1 Ρίχτερ και αργότερα με 4,7 Ρίχτερ την Πάτρα!!! Το δε επίκεντρο του σεισμού ήταν απέναντι σπό το Αίγιο, στη Ναύπακτο!!!
Πριν λοιπόν ο επιστήμος Τσελέντης αρχίσει να χλευάζει θα πρέπει να δει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την περίπτωση του Μύρωνα Μυριαλλή. Τώρα, μετά την δικαίωση του Μυριαλλή τι έχει να πει; 

ΜΥΡΙΑΛΛΗΣ: ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΤΣΕΛΕΝΤΗ!
Ζητήσαμε από τον Μύρωνα Μυριαλλή να μας πει εάν γνωρίζει τον καθηγητή σεισμολογίας κ. Τσελέντη και πώς ο τελευταίος τον...τεστάρισε όπως ισχυρίζεται ο ίδιος. 
Μυριαλλής: Δεν έχω συναντηθεί ποτέ με τον κ. Τσελέντη. Μόνο από την τηλεόραση τον έχω δει. Έχουμε μιλήσει στο παρελθόν μια φορά τηλεφωνικά. Είναι δυνατόν να με...τεστάρισε από μια ολιγόλεπτη τηλεφωνική συνομιλία; Αυτό το ...τεστάρισμα μόνον επιστημονικό δεν μπορεί να είναι! 

4 σχόλια:

  1. Κ ΜΥΡΩΝΑ ΚΑΙ Κ ΜΑΚΗ : ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ 10ΑΔΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ?????? ΔΙΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΟΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ????????ΝΑΙ Η ΟΧΙ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η εφημερίδα δεν κάνει πρόγνωση σεισμών. Ειδήσεις και πληροφορίες καταγράφει. Θα ρωτήσουμε τον Μύρωνα Μυριαλλή και τον Ηλία Τσιάπα και σε επόμενες αναρτήσεις μας θα υπάρχει σχετικό ρεπορτάζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. K Μακη ,αυτο το απλο ζηταμε ,να ρωτησετε το μυρωνα αν διαισθανεται οτι ακολουθει μεγαλυτερος στην περιοχη !!!! Ενα τηλ παρτε τον κ θα σας πει!
      Μυρωνα πιστευω οτι διαβαζεις οτι γραφουμε ! Ενα ναι η ενα οχι ζηταμε !

      Διαγραφή
  3. Κ.Μακη σας αποστελλω μερικες πληροφοριες που θα βοηθησουν τη συζητηση...
    http://www.zougla.gr/greece/article/o-akis-tselentis-anigi-ta-xartia-tou-gia-endexomeno-sismo
    http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=18210&catid=3

    ΑπάντησηΔιαγραφή