Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΚΑΝΕΙ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΚΙΑ ΤΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ! ΔΕΙΤΕ...

Η φάση είναι Χολαργός

Όσα δεις και διαβάσεις παρακάτω συνέβησαν πραγματικά, μία κατά τα άλλα, ήρεμη φθινοπωρινή νύχτα του Σεπτέμβρη στην περιοχή του Χολαργού.


0



Κάπως έχει γλυκάνει τώρα τελευταία ο επισμηνίας Χρήστος Χατζηϊωάννου. Μέχρι και για ποτό βγήκαμε σου λέει. Έδωσε, λοιπόν, με τα πολλά το ελεύθερο να πάω όπου μου κατέβει αυτή την εβδομάδα. Τα έβαλα και 'γω κάτω, συμβουλεύτηκα γνωστούς και φίλους, έκρινα και αποφάσισα ότι η φάση είναι Χολαργός. Απλούστατα, γιατί πολλά ακούγονται τώρα τελευταία για την περιοχή και έπρεπε οπωσδήποτε να σχηματίσω ίδια άποψη.
Μόνο σε ένα μαγαζί μου είπε ο Σμήναρχος να μην περάσω, το Juicy Grill γιατί πήγε λέει αυτός και περιδρόμιασε κάτι πεπερόνι, κάτι μοτσαρέλες, κάτι burger σε bagel και θα δώσει πλήρες ξεχωριστό ραπόρτο σε λίγες ημέρες.

Η φάση είναι Χολαργός γιατί:


- Κατεβαίνεις από το μετρό και τσουπ βρέθηκες στη φάση. Ούτε αμάξι, ούτε άγχος να το παρκάρεις, ούτε βενζίνες, ούτε τίποτε.
- Οι Χολαργιώτες ή τουλάχιστον όσοι επισκέπτονται τον Χολαργό για να φάνε και να διασκεδάσουν είναι νορμάλ άνθρωποι.
- Είναι ό,τι πρέπει για catch up με την κολλητή ή τον κολλητό από το πρωί μέχρι όσο τραβήξει. Το ξεκινάτε με καφέ, προχωράτε στο φαΐ, μετά έτερος καφές που γίνεται μπύρα, που μετατρέπεται σε κοκτέιλ και καταλήγει σε σφηνάκια.
Στα μείον, θα βάλω μόνο ότι επειδή ήταν καθημερινή η φάση σχόλασε νωρίς. Γι' αυτό και δεν κατάφερα να τηρήσω και την υπόσχεση της προηγούμενης εβδομάδας αφού βρέθηκε αναγνώστης που δεν έχει επισκεφτεί ποτέ την πλατεία Μαβίλη και μπράβο και μαγκιά του.

Ένα φαγητό πραγματικό "ΘάΜα"


Το εστιατόριο αυτό δεν έγινε τυχαία -μέσα σε μόλις 3,5 χρόνια- το αγαπημένο όλων των γευσιγνωστών. Επίσης, καθόλου τυχαίο δεν ήταν το γεγονός ότι οι Red Hot Chilli Peppers επέλεξαν το "ΘάΜα" για να δειπνήσουν όταν βρέθηκαν στην Αθήνα το 2012 για τη συναυλία τους. Θες οι αυθεντικές μεσσηνιακές γεύσεις, θες η υπέροχη φιλοξενία της κυρίας Μαντώς, θες οι καλές τιμές, θες τα μαγικά παγωτά και η εξαιρετικά ψημένη επί 8 ώρες γουρουνοπούλα του κυρίου Θάνου, δεν θέλεις και πολύ για να λατρέψεις αυτό το μαγαζί.
Δοκίμασε, οπωσδήποτε, μπαμπανάτσα Φιλιατρών, σφέλα Μεσσηνίας, ταλαγάνι Γαργαλιάνων, καγιανά με τσιγαρίδες, κόκκορα με χυλοπίτες και φυσικά γουρουνοπούλα και παγωτό καραμέλα.
Δεν κρατιέμαι, δεν κρατιέμαι
 

Η συνέχεια θέλει "The Ritzy"


To "Ritzy", το πιο καινούργιο "παιδάκι" της πιάτσας του hot παραδρόμου της Μεσογείου, άνοιξε μόλις τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν, αλλά κατάφερε με το νεοϋορκέζικο στυλ του, τα άψογα κοκτέιλς με την υπογραφή του Παναγιώτη Φράγκου και προσεγμένο κόσμο του να κερδίσει τις εντυπώσεις.
Έτσι φτιάχνεται το σωστό το Zombie
Κι ιδού το κινηματογραφικό αποτέλεσμα
Από την ευχαρίστηση βλέπω πεταλούδες

Φύγαμε για "BookΑli"


Από τις 09.00 το πρωί μέχρι όσο πάει, από σνακ και πίτσες μέχρι ιδιαίτερα κοκτέιλς και από εναλλακτικές soul και rock μουσικές μέχρι hip- hop, στο "BookΑli" θα βρεις οπωσδήποτε ένα λόγο για να περάσεις και να αράξεις όλη μέρα ακόμα και μαζί με το σκυλί σου.
Barwoman Ρένα επί τω έργω
Στυλιστικά και γευστικά υπέροχο "Give me poison" με μαστίχα, βότκα, ελαιοσάκχαρα και πουρέ φράουλας
Η δουλειά μου είναι σκέτη απόλαυση
Φθηνή απομίμηση

Το στέκι που λέγεται "White spoon"


Είμαι στο "White spoon" για κοκτέιλ, είμαι στο "White spoon" για brunch, άκουγα από φίλους που ούτε καν μένουν στο Χολαργό και επιτέλους κατάλαβα γιατί λυσσάνε. Είναι το πρώτο καφέ- μπαράκι που άνοιξε στην πιάτσα του παραδρόμου της Μεσογείων και απέκτησε φανατικό κοινό. Σπεύσε, οπωσδήποτε, για brunch το ΣΚ με scrumbled eggs και pancakes.
Αν δεν δοκιμάσεις το best seller κοκτέιλ "White spoon" με μαστίχα roots, limoncello, λεμόνι, ζάχαρη και μαρμελάδα βερίκοκο, εσύ θα χάσεις
Μάχη με τη σερβιτόρα Σούλα για τα σφηνάκια
Λίγο κραγιόν πριν το επόμενο στέκι δεν έβλαψε ποτέ κανέναν

Σαν το σπίτι μου στο "Τζώννυ Ντέπυ"


Ο Γιάννης και η Ντέπυ (εξού και το όνομα του μαγαζιού) είναι δύο αδέρφια, βέροι Χολαργιώτες, που μέσα σε ελάχιστους μήνες, κατάφεραν να κάνουν αυτό το πολυμορφικό καφενείο/ μεζεδοπωλείο το πιο χαλαρό και κουλ μέρος της φάσης του Χολαργού. Ένοιωσα πραγματικά σαν το σπίτι μου.
Το μότο του  "Τζώννυ Ντέπυ" είναι η παρασκευή κοκτέιλς από ελληνικά ποτά με χειροποίητα σιρόπια και πουρέδες
Ο barman Δημήτρης μου ένα εξαιρετικό mojito με κουμ κουάτ με πουρέ από μανταρίνι, σιρόπι από άνθη πορτοκαλιάς και γιασεμί και βάση το τσίπουρο. Έμεινα άφωνη.
Δοκίμασε, οπωσδήποτε, ρολλάκια από προσούτο με γέμιση κατίκι Δομοκού και αρωματικά, παντζαροσαλάτα, ντάκο και το εξαιρετικό πρωινό τους. Σημείωση: όλα τα πιάτα είναι πάμφθηνα και το μενού αλλάζει κάθε μέρα.
 

Yes sir, I can "Boogie"


Γιατί πρέπει να τσεκάρεις πάση θυσία το "Boogie": Θυμίζει έντονα μαγαζί κέντρου. Παίζει πολύ ωραίες μουσικές. Έχει καλό αλκόολ για όσους είναι απαιτητικοί στο ποτό. Θέλεις κι άλλα. Να πας να τσεκάρεις ιδίοις όμμασι.
Συστήνω ανεπιφύλακτα το νοστιμότατο κοκτέιλς "Electra" με τζιν, μαστίχα Roots, μύρτιλο, μέλι, δυόσμος, λεμόνι και αφρό μανταρινιού με αχλάδι και μήλο
Φοβερός και τρομερός και κεφάτος barman Μπίλης
Dj Super Mario κάθε Τρίτη στα dexx του "Boogie" από ηλεκτρονική και disco μέχρι ψυχεδελική τούρκικη ροκ του '70
Πέτυχα και τον Κωνσταντίνο Καλφακάκο και ήπιαμε το σφηνάκι μας

Ανηφορίζω για "Bootleg"


To "Bootleg" έχει κάποια στοιχεία που εκτιμώ πάρα πολύ σε ένα μαγαζί. Βάζουν ως πρωταρχικό σκοπό την ευχαρίστηση του πελάτη, έχουν signature κοκτέιλς, επενδύουν στη μουσική με events όπως με τον Μιχάλη Δέλτα, τον Cayetano και τον Monsieur Minimal και προσπαθούν να εξελίσσονται συνέχεια. Τι άλλο θες;
Το πιο γλυκό κέρασμα κοκτέιλ από τον barman Δημήτρη
Dj SPirusD κάθε Τρίτη στο "Bootleg" με swing, soul, funk και rock 'n roll διάθεση
Στα lockers άφησα το σημειωματάριο μου Λοχαγέ Χατζηϊωάννου. Ουφ πια!
Και ξανατρώω λοιπόν. Διότι το "Bootleg" διαθέτει και pizza βεβαίως βεβαίως και όχι μόνο.

Η σταθερή αξία του Χολαργού. Το "Blue Peach"


Το "Blue Peach" δεν χρειάζεται και πολλές πολλές συστάσεις, μιας και είναι σχεδόν 20 χρόνια στο Χολαργό και το αγαπημένο στέκι όσων θέλουν να το ζήσουν και πιο αργά στην περιοχή σε μία κλασική μπάρα, αλλά και να χορέψουν. Εκεί ολοκληρώθηκε η βραδιά μου. Δεν περιγράφω άλλο.
Αγαπημένος Γιώργος Νίκας στα dexx του "Blue Peach" κάθε Τρίτη από nothern soul ως rock 'n roll μουσικές
Η barwoman Ηλιάνα επί τω έργω
Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνω και μετά χόρεψα μέχρι που μου διαλύθηκε το ένα παπούτσι

Επίλογος

Πόσο μα πόσο άξιζε αυτή η βόλτα στον Χολαργό δεν μπορώ να σου περιγράψω ακριβώς, αλλά ελπίζω να πήρες μια ιδέα από το φωτογραφικό υλικό. Αν μένεις στα πέριξ ή έχεις απλά όρεξη για μια βόλτα προς τα 'κει, συστήνω ανεπιφύλακτα να την τσεκάρεις τη φάση. Την επόμενη εβδομάδα σου ετοιμάζω κάτι hard core, γι' αυτό μείνε συντονισμένος.

Αν ψήθηκες, σπεύσε:

ΘάΜα: Λεωφ. Μεσογείων 242, Χολαργός, τηλ. 211013 9951
The Ritzy: Λεωφ. Μεσογείων 242, Χολαργός, τηλ. 21 0653 3334
BookAli: Λεωφ. Μεσογείων 236, Χολαργός, τηλ. 2106510676
White Spoon:  Λεωφ. Μεσογείων 234 και Βεντούρη 1, Χολαργός, τηλ.21 0653 3645
Τζώννυ Ντέπυ: Λεωφ. Μεσογείων 234, Χολαργός, τηλ. 6970-477614
Boogie: Λεωφ. Μεσογείων 236, Χολαργός, τηλ. 21 5550 5908
Bootleg: Φανερωμένης 8. Χολαργός, τηλ. 21 0651 1288
Blue Peach: 25ης Μαρτίου 5, Χολαργός, τηλ. 2106549139

Το Υ.Γ. του καλλιτέχνη Θοδωρή Μάρκου

Το μόνο που έχω να σας γνωστοποιήσω για τη βραδιά που περάσαμε με τον φωτογράφο και φίλο Θοδωρή Μάρκου στον Χολαργό είναι ότι στο τέλος της βραδιάς το 'σκάσε με αιθέρια ύπαρξη και μπράβο και μαγκιά του. Και εις ανώτερα.
oneman.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου