Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! "ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ" Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ! ΣΟΚ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ...

Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας φαίνεται ότι συμφώνησε με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο για τον σχηματισμό κυβέρνησης, μετέδωσαν το Mega και άλλα μέσα ενημέρωσης. Μετά από αυτή τη συμφωνία οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Η δημοσιοποίηση της συνεργασίας προκάλεσε σοκ στους πολιτικούς αναλυτές, καθώς τα δύο κόμματα δεν έχουν καμία ιδεολογική σχέση ενώ διεφάνη ότι υπήρξε συμφωνία πριν τις εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση των δύο ανδρών θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10.30 το πρωί (ώρα Ελλάδος). Οι κ. Τσίπρας και Καμένος μίλησαν μετά τα μεσάνυχτα και συμφώνησαν να δώσουν και επίσημα τα χέρια το πρωί. Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για να λάβει την εντολή σχηματισμού της νέας κυβέρνσηης. Το νέο υπουργικό συμβούλιο είναι ήδη έτοιμο και θα σχηματιστεί από τα γνωστά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Εάν όλα εξελιχθούν ομαλά, ο κ. Τσίπρας θα ανακοινώσει την πρόθεσή του για να ορκιστεί άμεσα ο ίδιος σήμερα και η νέα κυβέρνηση αύριο. Στο υπουργικό συμβούλιο θα συμμετέχουν και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και ήδη αποφασίστηκε να λάβουν ένα από τα μεγάλα υπουργεία. Κατά πάσα πιθανότητα θα αναλάβει το ισχυρό υπουργείο ο ίδιος ο κ. Καμμένος, αν και ακούγεται ότι θα ήθελε να παραμείνει στο κόμμα για να το ενισχύσει περαιτέρω.
Δεν είναι γνωστό αυτή τη στιγμή εάν μετά τη συμφωνία με τον κ. Καμμένο θα πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις του κ. Τσίπρα με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα και τον ηγέτη του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.
“Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ζητήσει τόσο από το ΚΚΕ όσο και από το Ποτάμι ψήφο ανοχής”, δήλωσαν συνεργάτες του. Μετά τη συμφωνία με τον κ. Καμμένο, αποκλείεται να υπάρξει κυβερνητική συνεργασία και με το Ποτάμι μετά από την άρνηση των ΑΝ.ΕΛ. να συνεργαστούν με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Σχόλιο δικό μας: Περισσότερο σοκαρισμένοι από τις εξελίξεις είναι οι δανειστές, μιας και θεωρούν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια να συνεχίσουν τους ίδιους εκβιασμούς όπως έκαναν επί Σαμαρά. 

1 σχόλιο: