Σάββατο 18 Απριλίου 2015

ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
15 – 30 Απριλίου 2015
Εβδομάδες Δωρεάν Προληπτικού Ελέγχου για τον καρκίνο του Παχέος Εντέρου

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, του οποίου μέλος είναι και ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, με αφορμή το Μήνα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας W.H.O. – Μάρτιος 2015), διοργανώνει τις «Εβδομάδες  ΔΩΡΕΑΝ προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου», πρωτοβουλία που διοργανώνεται με την υποστήριξη της ...

Ελληνικής Εταιρίας Ογκολογίας Πεπτικού και με τη χορηγία των εξετάσεων από τον Όμιλο Εταιριών Υγείας ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ. Η δράση αυτή απευθύνεται σε άνδρες και σε γυναίκες ηλικίας 50-75 ετών, οι οποίοι θα έχουν από 15 έως 30 Απριλίου 2015 τη δυνατότητα να υποβληθούν ΔΩΡΕΑΝ στην προληπτική εξέταση ανίχνευσης αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα στα διαγνωστικά κέντρα και τις κλινικές του Ομίλου ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Καλώντας στα τηλέφωνα 2106966100 (Αττική) και 2310459660 (Θεσσαλονίκη), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τη ΔΩΡΕΑΝ εξέταση για την ανίχνευση αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα, που γίνεται με την προσκόμιση δείγματος κοπράνων  σε αποστειρωμένο δοχείο. Πρόκειται για μια σύγχρονη εξέταση που δεν χρειάζεται κάποια προετοιμασία εκ μέρους του εξεταζόμενου.

Η συγκεκριμένη εξέταση αποτελεί μέρος των Εθνικών Προγραμμάτων πρόληψης του καρκίνου του παχέος εντέρου σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες. Αυτή η μορφή καρκίνου συνιστά σήμερα τον τρίτο συχνότερο καρκίνο που διαγιγνώσκεται στον αναπτυγμένο κόσμο και προέρχεται από τον ανώμαλο πολλαπλασιασμό των κυττάρων των τοιχωμάτων του τελευταίου μέρους του παχέος εντέρου.


Ο καρκίνος του παχέος εντέρου δε συνοδεύεται από συμπτώματα στα πρώιμα στάδια και ως εκ τούτου, δυστυχώς πολλές περιπτώσεις παραμένουν αδιάγνωστες μέχρι την εξάπλωση του καρκίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου