Τρίτη 14 Απριλίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΡΩΣΙΑ-ΗΠΑ!!! ΑΝΑΦΛΕΞΗ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΟΛΑ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΛΩΣΤΗ!

ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ!
Συνεχή είναι πλέον τα επεισόδια μεταξύ ρωσικών και αμερικανικών ή λοιπών ΝΑΤΟϊκών αεροσκαφών στην ρωσική δυτική αμυντική περίμετρο, αλλά ένα επεισόδιο που συνέβη μόλις στις 7 Απριλίου, την περασμένη Τρίτη, δηλαδή έδειξε ότι “όλα κρέμονται από μια κλωστή” σε ότι αφορά την ασφάλεια στην Ευρώπη και ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξει...
ανάφλεξη και το ερώτημα είναι η έκταση που μπορεί να έχει αυτή η ανάφλεξη. 

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο, ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27SM πέταξε σε απόσταση μόλις 6 μέτρων από αμερικανικό ηλεκτρονικής παρακολούθησης και συλλογής πληροφοριών Boeing RC-135U Combat Sent πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, σε σημείο που τα καυσαέρια από το ρωσικό μαχητικό “έσπρωξαν” το πολύ μεγαλύτερο αμερικανικό αεροσκάφος και το έθεσαν εκτός πορείας για λίγα δευτερόλεπτα. 

Το ρωσικό μαχητικό ήρθε “από το πουθενά”, και πέρασε ακριβώς πέρασε από την μύτη του αμερικανικού μαχητικού σε απόσταση μικρότερη των 20 ποδών! 

Και συνέχισε να παίζει “όπως η γάτα με το ποντίκι” το αμερικανικό αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών για αρκετή ώρα, με περίτεχνους ελιγμούς γύρω του κι ενώ στην περιοχή δεν υπήρχε κανένα δυτικό μαχητικό. 

Πιο ψηλά περιπολούσε άλλο ένα ρωσικό Su-27SM. Οι ΗΠΑ διαμαρτυρήθηκαν για «επικίνδυνη και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά», ενώ γνωρίζουν ότι στέλνουν σε μια καθαρά επιθετική κίνηση ένα αεροσκάφος ακριβώς για να κατασκοπεύσει το έδαφος μιας χωρας που βρίσκεται χιλιάδες χιλόμετρα μακριά από το αμερικανικό έδαφος. 

Το επεισόδιο συνέβη μία ημέρα μετά την ανακοίνωση απόσχισης από τους ρωσόφωνους κατοίκους της πριφέρειας της Οδησσού. Η «Δήλωση σχετικά με την κρατική κυριαρχία της Οδησσού Λαϊκής Δημοκρατίας” με ημερομηνία 6 Απριλίου 2015 και πλέον δείχνει ότι η ρωσόφωνη νότια Ουκρανία εισέρχεται σε μία “θερμή” περίοδο. 

Η κατάσταση στην Ανατολική Ευρώπη, γενικότερα, δείχνει να “φορτώνει” με ένταση παρά να αποφορτίζεται. Και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις μεταφέρουν όλο και μεγαλύτερες δυνάμεις δυτικά…
πηγη, το διαβάσαμε στο volcanotimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου