Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΚΟΛΑΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ! ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΠΟ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΧΟΥΤΙ!

O διοικητής των αλεξιπτωτιστών της Σαουδικής Αραβίας Πρίγκιπας Στρατηγός Fahd bin Turki bin Abdul Aziz σκοτώθηκε στην Υεμένη ενώ εκτελούσε μαζί με την μονάδα του επιθετική αναγνώριση κοντά στο χωριό Magdah στα σύνορα...
Οι πηγές αναφέρουν ότι ο πρίγκιπας Fahd bin Turki σκοτώθηκε κατά την διάρκεια συγκρούσεων με τους Χούτι κατά τις οποίες φονεύθηκαν και άλλοι τρεις Σαουδάραβες αξιωματικοί, ο δε αριθμός των τραυματιών παραμένει άγνωστος.
 
Ήδη οι υπόλοιποι Σαουδάραβες πρίγκιπες σπεύδουν να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του νεκρού πρίγκιπα.
 
Σημειώνεται ότι οι σιίτες αντάρτες Χούτι κατέστρεψαν το πρώτο σαουδαραβικό φυλάκιο στην περιφέρεια της Saada στην επαρχία Βaqem 
 
Οι Χούτι επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά στο φυλάκιο και το ισοπέδωσαν μαζί με όσους ήταν μέσα σε αυτό ως εκδίκηση μετά από μια επίθεση της Σαουδαραβικής Βασιλικής Αεροπορίας που στοίχισε το θάνατο σε τέσσερα αδέλφια.
 
Η επίθεση ήταν καταιγιστική και πραγματοποιήθηκε με το τελευταίο φως. Σκοτώθηκαν 18 Σαουδάραβες στρατιώτες, ενώ όσοι επέζησαν κατέφυγαν στο εσωτερικό της χώρας.
 
Ο θάνατος όμως του πρίγκιπα αποτελεί μέγιστη απώλεια και στοιχίζει επικοινωνιακά στον Οίκο των Σαούντ. Οι Χούτι πέρασαν το μήνυμα ότι παρά το γεγονός της υπεροπλίας των σαουδαραβικών ΕΔ κανείς δεν είναι ασφαλής, ούτε ακόμα και η βασιλική οικογένεια, ακόμα και εάν οι ίδιοι είναι εξοπλισμένοι με...ακόντια.
 
Όμως οι Χούτι δεν έμειναν μόνο σε αυτή την επιτυχία καθώς πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι επίθεση 40 Αιγυπτίων κομάντος απέτυχε παταγωδώς, και είχε 10 αιχμαλώτους και άγνωστο αριθμό νεκρών στο Άντεν.
 
Οι Αιγύπτιοι δεν συνασπίζονται τους Σαουδάραβες αλλά ανησυχούν για τα στενά της Ερυθράς Θάλασσας που τα δεσπόζει το Άντεν. Ένα κλέισιμο στα στενά καθιστά άχρηστη την ίδια την Διώρυγα του Σουέζ.
 
Σαφώς η Μόσχα πήρε μια φιλοσιιτική στάση χθες καθώς στηρίζει το Ιράν αλλά και γιατί οι Σιίτες είναι οι μόνοι μουσουλμάνοι που έχουν καλές σχέσεις με τους Ορθόδοξους (κανένας Ορθόδοξος δεν προχώρησε ποτέ σε Σταυροφορία εναντίον του Ισλάμ, και οι Σιίτες το αναγνωρίζουν αυτό). Υπενθυμίζεται το παράδειγμα της σιιτικής Χεζμπολάχ που έχει στις τάξεις της μεγάλο αριθμό Ρουμ Ορθοντόξ, κατόπιν προσκλήσεως του ίδιου του ηγέτη της οργάνωσης-κομμα Χασάν Νασράλα.
 
«Μια  στρατιωτική λύση στην κρίση Υεμένη είναι εκτός συζήτησης»!!!, ανακοίνωσε πριν από λίγο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, τηνΤετάρτη.
 
«Η Μόσχα, καθώς και πολλές άλλες χώρες της περιοχής, είναι πεπεισμένες ότι μια στρατιωτική λύση στην  Υεμένη είναι εκτός σχεδίων», αναφέρει   η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου
 
Η ανακοίνωση επισημαίνει  ότι θα πρέπει να βρεθεί μια ειρηνική λύση στην κρίση στην Υεμένη, η  οποία θα λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα όλων των πλευρών και προφανώς η Μόσχα εννοεί όχι μόνο της πλευράς που υποστηρίζουν ΗΠΑ και Σ.Αραβία.
 
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης.
 
Η Υεμένη αποτελεί άλλο ένα πεδίο αντιπαράθεσης δυο ουσιαστικά συνασπισμών, του αμερικανοσουνιτικού και του σιιτικού-ορθόδοξου, αυτή τη φορά για τον έλεγχο της Ερυθράς Θάλασσας και του Περσικού Κόλπου.
 
 
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου