Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!

Και η ΠΕΔΑ με απόφασή της στηρίζει το αίτημα του Δήμου Κορυδαλλού να μην πραγματοποιηθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής στις φυλακές αλλά να γίνει σε άλλο χώρο...
Το δίκαιο αίτημα στηρίζουν και άλλοι δήμοι κυρίως της Δυτικής Αττικής καθώς οι φυλακές Κορυδαλλού συνορεύουν με πολλά σχολεία και Παιδικούς Σταθμούς.
Κλιμάκωση των αντιδράσεων αποφασίστηκε ομόφωνα και στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κορυδαλλού με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη και τη συμμετοχή βουλευτών της Β’ Πειραιά, όλων των δημοτικών παρατάξεων, εκπροσώπων των καθηγητών, δασκάλων και γονέων. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Χρήστος Βρεττάκος, Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, περιοχή στην οποία δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε και για τη συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκο Παρασκευόπουλο, ο οποίος δήλωσε ότι συμφωνεί με το αίτημα του Δήμου και επιδιώκει να συμβάλλει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και της νομιμότητας, καθώς και για τις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη και τον Αναπληρωτή Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση.
Αποφασίστηκε τέλος, η δημιουργία κοινού μετώπου κατά της διεξαγωγής της δίκης στον Κορυδαλλό των 4 Δήμων και Δημάρχων της Β’ Πειραιά, του Κορυδαλλού Σταύρου Κασιμάτη, της Νίκαιας- Ρέντη Γιώργου Ιωακειμίδη, του Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου και του Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη.
Κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις τους, ο Δήμος Κορυδαλλού, οι βουλευτές της Β΄ Πειραιά, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και μαζικοί φορείς, πραγματοποίησαν  συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη δικαστική αίθουσα των Φυλακών, επί της οδού Σολωμού.
Την ομόφωνη υποστήριξη της στον Δήμο Κορυδαλλού να μη γίνει η δίκη της «Χρυσής Αυγής» στη δικαστική αίθουσα των Φυλακών εκφράζει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής.
Η ΠΕΔΑ ζητά από την Κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία, ώστε να αλλάξει η σχετική απόφαση
Εντωμεταξύ η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε τη συνδιοργάνωση της κινητοποίησης τη Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015, στα Δικαστήρια Κορυδαλλού και κηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας το πρωί της 20 Απριλίου 2015 (7.30-11.30 π.μ.) για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων στο συλλαλητήριο.
Οργανώνει την καμπάνια για την καταδίκη των νεοναζί. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει με πρωτοβουλία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., για το σκοπό αυτό, σύσκεψη Φορέων (Συνδικάτων, Αντιρατσιστικών-Αντιφασιστικών Οργανώσεων, Μεταναστευτικών Κοινοτήτων κ.λπ.).
Καλεί τις Ομοσπονδίες-Μέλη να πάρουν ανάλογες αποφάσεις συμμετοχής στις 20 Απριλίου 2015 και στην καμπάνια συνολικότερα.
Η Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στη Γρηγ. Λαμπράκη και Χρυστ. Σμύρνης (Γήπεδο Προοδευτικής) με πορεία και Συγκέντρωση στα Δικαστήρια Φυλακών Κορυδαλλού στις 8.00 το πρωί, με Τετράωρη Στάση Εργασίας 7.30 π.μ. έως 11.30 π.μ.

1 σχόλιο:

  1. KAI NA KATAΔΙΚΑΣΤΕΙ ΑΔΙΚΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΕΓΩ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΛΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ, ΝΕΟΤΑΞΙΚΟΙ ΝΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΞΕΓΑΝΩΤΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΛΑΘΡΑΙΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή