Σάββατο 18 Απριλίου 2015

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ!

Σύντομη συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στο περιθώριο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο για την ανεξαρτησία της Ελλάδας....

Οι δυο άνδρες συνομίλησαν σε καλό κλίμα για περίπου δέκα λεπτά.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βαρουφάκης ζήτησε από τη Ουάσιγκτον να συνεχίζει να πιέζει τους Ευρωπαίους για να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα. Ο υπουργός δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε να ευελιξία απ’ όλες τις πλευρές.
«Εγώ τού είπα ότι όλοι πρέπει να δείξουμε ευελιξία. Πρέπει να είμαστε απολύτως προσηλωμένοι στο στόχο μας και απολύτως ενταγμένοι στην διαδικασία στην οποία συμμετέχουμε με το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την ΕΕ. Και οι εξωτερικές δυνάμεις καλό είναι να βοηθήσουν».
Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) της Πέμπτης προς Παρασκευή και σ” αυτήν παρέστησαν, επίσης, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου ενώ ομιλία εκφώνησε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.
«Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα δεν θα προσυπογράψει στόχους που γνωρίζει ότι η οικονομία της Ελλάδας δεν μπορεί να πετύχει μέσω πολιτικών που οι εταίροι μας δεν θα έπρεπε να θέλουν να επιβάλουν» διεμήνυσε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών στην ομιλία του στο Ινστιτούτο Brookings.
Τέλος, ο Έλληνας υπουργός αναφέρθηκε στη δυσκολία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς και το γεγονός ότι διαρκούν πολύ, υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί περισσότερο από κάθε άλλο να καταλήξουν επιτυχώς και ότι η Ελλάδα, ότι η Ελλάδα πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των εταίρων της και ότι δεν θα επιστρέψει σε πρωτογενές έλλειμμα.
aixmi.gr

1 σχόλιο:

  1. Το τραγούδι "Στημένα τα πάντα" είναι ένα επίκαιρο τραγούδι, ένα τραγούδι διαμαρτυρίας που μιλά με την γλώσσα της αλήθειας γι' όλα του συμβαίνουν στην Ελλάδα.

    Το τραγούδι "Στημένα τα πάντα" δίνει όλες τις απαντήσεις.

    https://www.youtube.com/watch?v=FXpztIbGZUg

    ΑπάντησηΔιαγραφή