Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Ο ΘΑΤΣΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ!!!

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι συμμετείχε στη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, όπως σχολιάζει η τριμηνιαία έκθεση του Γενικού Γραμματέα, Μπαν Κι-μουν,  για την κατάσταση  στο Κόσοβο...
Σχολιάζοντας τις κατηγορίες της Σερβίας ότι η Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο θέλουν να δημιουργήσουν μια Μεγάλη Αλβανία, δήλωσε ότι περισσότερο μιλά για αυτό το  Βελιγράδι παρά η Πρίστινα.

«Έχουμε κερδίσει τον πόλεμο κατά του καθεστώτος Μιλόσεβιτς, κερδίσαμε την ανεξαρτησία στο πλαίσιο του μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών, Μάρτι Αχτισάαρι, και προσπαθούμε να κερδίσουμε τη μάχη για την έναρξη της περιοχής μας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εκείνοι που είναι ενάντια στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, επιζητούν να δημιουργήσουν μια ομιχλώδες κατάσταση και να θέσουν σε κίνδυνο την πρόοδο στα Βαλκάνια. Αλλά, δεν θα επιτρέψουμε σε αυτούς τους ακτιβιστές ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όποιοι και αν είναι, όπου και αν βρίσκονται να χαλάσουν την επιτυχία που επιτεύχθηκε στα Βαλκάνια μετά την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, όπως σημειώνει η εφημερίδα του Κοσόβου  ‘Zeri’.

Ο Θάτσι δήλωσε ότι έχει έρθει η ώρα για την Ευρωπαϊκή Ένωση να απελευθερώσει το καθεστώς της βίζας με το Κοσσυφοπέδιο, ως την τελευταία χώρα στα Βαλκάνια που εξακολουθεί να χρειάζεται θεώρηση Σένγκεν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου