Σάββατο 30 Μαΐου 2015

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ "ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ"!

Την ώρα που συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους, φουντώνουν τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών και δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας...

Από τη μία, με στόχο να φέρουν σε δύσκολη θέση την κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και να αναδείξουν τις εσωτερικές της αντιφάσεις, οι κ. Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος φαίνεται ότι βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας.
Από την άλλη, εκλογές μέσα στο 2015 «βλέπει» και ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Οι κάλπες εντός του 2015 είναι αναπόφευκτες» δηλώνει στην εφημερίδα Realnews ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης εκτιμώντας, ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει πολιτική επανεκκίνηση. «Οι πρώτες επιλογές προσώπων του Αλέξη Τσίπρα υπήρξαν λαθεμένες και θα επιχειρήσει, μηδενίζοντας το κοντέρ, να τις επανορθώσει» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», οι δύο πρώην κυβερνητικοί εταίροι μοιάζουν να εκτιμούν ως πιθανή την απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας από τη συμπολίτευση σε μια επικείμενη ψηφοφορία για το νέο «Μνημόνιο» και να ποντάρουν στην ανάγκη συγκρότησης μιας κυβέρνησης που θα στηρίζεται σε μια νέα και ευρύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται, εν πολλοίς, ευθυγραμμισμένοι στην κριτική τους προς την κυβέρνηση Τσίπρα αλλά και ως προς τις επιδιώξεις τους. Και δεν εξηγείται παρά μόνον με όρους προηγούμενης πολιτικής συνεννόησης η ταυτόσημη «γραμμή» που εξέπεμψαν, την Πέμπτη, Συγγρού και Χαριλάου Τρικούπη.
«Προτείναμε τη μεγάλη συνεννόηση για να αλλάξει η χώρα πολιτική και να υπάρξει συμφωνία που διασφαλίζει τη χρηματοδότηση της χώρας, αλλά και την ανάκαμψη που με τόσο κόπο πετύχαμε… Δεν επιτρέπονται ούτε ιδεοληψίες ούτε κομματικά προτάγματα, παρά μόνο το καλό του τόπου», σημείωσε η Συγγρού.
«Δυστυχώς δεν αρκεί τώρα κάποια συμφωνία… Χρειάζεται μια κυβέρνηση ικανή όχι απλά και μόνο να συνάψει αλλά και να εφαρμόσει τη συμφωνία αυτή και μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία διατεθειμένη να στηρίξει την εθνική προσπάθεια», επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος.
crashonline.gr/ραγδαιεσ-εξελιξεισ-φουντώνουν-τα-σεν/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου