Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

H ISIS ΕΚΤΕΛΕΣΕ 16 ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΣΤΗ ΒΑΓΔΑΤΗ! ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΜΕΝΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!!! ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΥΒΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ, ΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ...

Οι φανατικοί ισλαμιστές που δολοφονούν κατά εκατοντάδες τους ανθρώπους και βομβαρδίζουν αρχαιολογικά μνημεία και που καταλαμβάνουν (οσονούπω) το Ιράκ και τη Συρία, εκτέλεσαν σε οδό βόρεια της Βαγδάτης 16 εμπόρους οι οποίοι μετέφεραν προϊόντα...

τροφίμων από τη πόλη Μπαϊτζί προς την Χαντίτα, που βρίσκεται υπό κυβερνητικό έλεγχο.
Με τη νοοτροπία των πολιτικών μας σκυβάλων μην απορείτε αν αποφασίζουν να φτιάξουν σε κάθε πόλη και προάστιο από ένα τέμενος. Αντί να οχυρώσουν τη χώρα και την Ορθοδοξία και τη χώρα από τους επερχόμενους φανατικούς ισλαμιστές του Ισλαμικού Κράτους, όχι μόνο υποδέχονται τους λαθρομετανάστες (μεταξύ των οποίων υπάρχουν και τζιχαντιστές) αλλά τους φτιάχνουν και τεμένη! Μιλάμε για προδοσία άνευ προηγουμένου. 
Για την τραγική είδηση διαβάζουμε από το enikos.gr
"Το Νταές -το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους- εκτέλεσε την περασμένη νύκτα 16 εμπόρους της Χαντίτα", δήλωσε την Κυριακή στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δήμαρχος της πόλης Αμπντελχακίμ αλ-Τζουγάιφι.
"Τα θύματα μετέφεραν κυρίως προϊόντα τροφίμων, για παράδειγμα λαχανικά, από το Μπαϊτζί στη Χαντίτα", εξήγησε.
Το Μπαϊτζί, το οποίο βρίσκεται πάνω στον Τίγρη σε απόσταση περίπου 200 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης, ελέγχεται από την εξτρεμιστική σουνιτική οργάνωση.
Η Χαντίτα, η οποία βρίσκεται στον Ευφράτη σε απόσταση περίπου 130 χλμ. νοτιοδυτικά του Μπαϊτζί, είναι η τελευταία μεγάλη πόλη της δυτικής επαρχίας Αλ-Άνμπαρ που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης.
"Τους σταμάτησαν σ' ένα σημείο ελέγχου και τους απήγαγαν. Στη συνέχεια οι τζιχαντιστές τους εκτέλεσαν, μερικούς με σφαίρες, άλλους τους έκοψαν τον λαιμό", είπε ο δήμαρχος.
Ο ίδιος διευκρίνισε πως τα πτώματά τους βρέθηκαν στο δρόμο από κατοίκους της Χαντίτα.
Ένας συνταγματάρχης της αστυνομίας επιβεβαίωσε πως έγιναν 16 εκτελέσεις. Τα θύματα ενταφιάσθηκαν σήμερα, σύμφωνα με πολλές πηγές.
Ο Αμπού Μάαθ αλ-Τζουγάιφι, ένας μαχητής φυλής της Χαντίτα, είπε από την πλευρά του πως σε ένα από τα πτώματα βρέθηκε ένα κομμάτι χαρτί στο οποίο το Ισλαμικό Κράτος λέει πως προχώρησε στις εκτελέσεις αυτές για να εκδικηθεί τον θάνατο τζιχαντιστών μαχητών στη διάρκεια μιας πρόσφατης μάχης κοντά στη Χαντίτα.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τουλάχιστον 23 τζιχαντιστές του ΙΚ σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Χάσφα.
Η Χαντίτα είναι απομονωμένη από την υπόλοιπη επαρχία Αλ-Άνμπαρ, όπου το ΙΚ ελέγχει τα σύνορα με τη Συρία προς δυσμάς και το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας προς ανατολάς. Στις περιοχές που ελέγχει περιλαμβάνεται η επαρχιακή πρωτεύουσα Ραμάντι, την οποία κατέλαβε στις 17 Μαΐου.
Σύμφωνα με τους κατοίκους, ένα σακί αλεύρι 50 κιλών κοστίζει 900 δολάρια στη Χαντίτα, ενώ στη Βαγδάτη πωλείται 20 έως 30 δολάρια.
Το ΙΚ έχει επιτρέψει τη συνέχιση των εμπορικών ανταλλαγών ανάμεσα στις περιοχές που ελέγχει και τις κυβερνητικές ζώνες, όμως οι οδηγοί πρέπει να πληρώνουν έναν φόρο για να μπορούν να κυκλοφορούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου