Σάββατο 30 Μαΐου 2015

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ! ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΕ ΦΑΣΙΖΟΥΣΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ! ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΤΟ ΕΑΠ! "ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ", ΛΕΝΕ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΑΠ!

Χαμός στα ΕΑΠ, με τους φοιτητές να τα έχουν βάλει με τον Υπουργό Παιδείας κ. Μπαλτά ο οποίος τους έχει αφήσει ξεκρέμαστους! Δεν...

καταδέχεται ούτε διάλογο μαζί τους! Αριστερός με...φασίζουσα νοοτροπία! «Πρώτη φορά Αριστερά στο υπουργείο Παιδείας αλλά χωρίς διάλογο» σχολιάζουν σκωπτικά οι φοιτητές. 
Διαβάστε το ρεπορτάζ του parapolitka.gr, με τους φοιτητές να το έχουν αναρτήσει στο facebook και δηλώνουν έτοιμοι να δώσουν...μάχες και να σκαρφαλώσουν στα κάγκελα. Απλά, αυτό το διάστημα βρίσκκονται σε περίοδο εξετάσεων. 
Αναταραχή στην φοιτητική κοινότητα του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου έχουν προκαλέσει οι απαντήσεις του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, αναφορικά με ζητήματα που αφορούν τις μειώσεις διδάκτρων, την χορήγηση φοιτητικού πάσο, την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων κ.α. Ειδικά σε ότι αφορά το ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων, το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν οι φοιτητές και οι απόφοιτοι του προγράμματος Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό, εξ αιτίας των γενικόλογων και ασαφών διατυπώσεων του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος (σ.σ.: 66/2009). 
Ο κ. Μπαλτάς απορρίπτει επί της ουσίας το σύνολο σχεδόν των αιτημάτων των φοιτητών, στηριζόμενος αποκλειστικά και μόνο στην υφιστάμενη νομοθεσία, αν και αυτό δεν αποτελεί το μεγαλύτερο λάθος του υπουργού Παιδείας –ως υπουργός, άλλωστε, ο κ. Μπαλτάς καλείται να εφαρμόσει τον νόμο.
Εκείνο που έχει προξενήσει εντύπωση σε ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά τις κινήσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, είναι το γεγονός ότι ο κ. Μπαλτάς δεν μπήκε καν στον κόπο να συναντηθεί με εκπροσώπους συλλογικών οργάνων των φοιτητών και πτυχιούχων του ΕΑΠ, ενώ υπήρξαν στο πρόσφατο παρελθόν σχετικές επαφές με ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ και ανάλογες υποσχέσεις για την πραγματοποίηση ενός τουλάχιστον ραντεβού μεταξύ των ενδιαφερόμενων πλευρών. «Πρώτη φορά Αριστερά στο υπουργείο Παιδείας, αλλά τέτοια συμπεριφορά και χωρίς διάλογο δεν την περιμέναμε. Ελπίζουμε, τουλάχιστον, να έχει λάβει τα υπομνήματά μας ο κ. υπουργός», σχολίαζαν με εμφανή σκωπτική διάθεση στο Parapolitika.gr, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΕΑΠ με καλή γνώση των ζυμώσεων στον χώρο, την αρνητική αυτή εξέλιξη. «Το σίγουρο είναι ότι αυτό δεν θα περάσει έτσι. Δεν γίνεται να περάσει έτσι» συμπλήρωναν οι ίδιοι άνθρωποι.
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι το σύνολο, σχεδόν, των φοιτητών του ΕΑΠ αποτελείται από εργαζόμενους σε όλο το φάσμα των επαγγελματικών δραστηριοτήτων. Πηγές από τον συνδικαλιστικό (και όχι μόνο χώρο) του ΕΑΠ έλεγαν ότι «δεν μπορεί ο υπουργός να δείχνει τόση και τέτοια ανελαστικότητα σε ανθρώπους που τους έχει πλήξει βάναυσα η οικονομική κρίση».
Το σίγουρο είναι, με βάση και τις πληροφορίες του Parapolitika.gr, ότι οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΕΑΠ είναι έτοιμοι να ανέβουν στα… κάγκελα και ότι η επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, προβλέπεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Και λέμε η επόμενη γιατί την δεδομένη χρονική στιγμή όλοι οι φοιτητές βρίσκονται σε προετοιμασία για τις τελικές εξετάσεις. Ακόμα και η επιλογή του υπουργού να θέσει υπ’ όψιν της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΕΑΠ τις θέσεις του για όλα αυτά τα ζητήματα την συγκεκριμένη περίοδο προκαλεί ερωτήματα για την σκοπιμότητα της κίνησής του.

1 σχόλιο:

  1. Ο Μπαλτάς είναι αυτός που είναι, όπως λέτε αριστερός και μόνον αριστερός !
    Αφήστε τα περί ''φασίζουσας'' νοοτροπίας !Το σωστό είναι σταλινομπολσεβίκικη νοοτροπία !
    Μην τα ρίχνουμε όλα στο Φασισμό ! Άλλος είναι ο ναύτης και άλλος ο...καντηλανάφτης !
    ΟΜΟΙΩΣ, ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Ο ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή