Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΥΠ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΣΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΩΝ! ΤΙ...ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΕΧΕΙ ΓΕΜΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΡΕΕ;

Κύκλωμα που λειτουργούσε μέσα στην Αστυνομία και την ΕΥΠ συνεργαζόταν στενά με δουλεμπορικά κυκλώματα, κάλυπτε παράνομες δραστηριότητες,
προωθούσε δικούς του αξιωματικούς σε καίριες θέσεις και έφθασε στο σημείο να απεργάζεται την απομάκρυνση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Γ. Πανούση. Νέα στοιχεία για τη δράση του και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα έρχονται στο φως, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες των "αδιάφθορων" της ΕΛ.ΑΣ.
Καταπέλτης τα στοιχεία και τα πορίσματα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία την οποία έχει σχηματίσει η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας.
Οι έρευνες επικεντρώνονται τώρα στην ΕΥΠ, όπου "όλως περιέργως" - και μάλλον όχι συμπτωματικά – μετακινήθηκαν σταδιακά πολλοί αξιωματικοί της Αστυνομίας, για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις εμπλοκής στην υπόθεση και στενής συνεργασίας με οργανωμένο διεθνές κύκλωμα δουλεμπορίας.
Μετά το σχηματισμό δικογραφίας, την υπόθεση αναλαμβάνει η εισαγγελέας διαφθράς Ελένη Ράικου, η οποία θα συνεχίσει την έρευνα και θα τεκμηριώσει κατηγορίες.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, τον Ιανουάριο του 2013, η υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος εξάρθρωσε σπείρα δουλεμπόρων που προωθούσε, με πλωτά μέσα, παράτυπους μετανάστες από τις ακτές της δυτικής Ελλάδας στην Ιταλία. Για συμμετοχή στο κύκλωμα είχαν συλληφθεί 14 άτομα και είχαν προφυλακιστεί τα 13. Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους είχε αφεθεί μόνο ο 46χρονος υπήκοος Ιράκ ονόματι Ιμπραχήμ Μ. ή «Μιχάλης», παρότι είχε ανάμειξη σε διακίνηση παράτυπων μεταναστών από την Αλικαρνασσό στη Ρόδο και στο σπίτι του στο Αιγάλεω είχε βρεθεί εργαστήριο κατασκευής πλαστών εγγράφων. Ο 46χρονος «Μιχάλης» είχε γιορτάσει τη μη προφυλάκισή του μαζί με αξιωματούχο της ΕΥΠ, γνωστό με το ψευδώνυμο «Νικήτα», σε ψητοπωλείο της οδού Κουμουνδούρου, που ανήκει σε υπήκοο Ιράκ και θεωρείται ένα από τα γνωστότερα στέκια δουλεμπόρων στην Αθήνα.
Σήμερα, δύο και πλέον χρόνια αργότερα, ο «Μιχάλης», ο «Νικήτας», ο ιδιοκτήτης του ψητοπωλείου επί της οδού Κουμουνδούρου καθώς και μερικοί ακόμη αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. (ενδεχομένως και του Λιμενικού) βρίσκονται στο επίκεντρο έρευνας της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για σχέσεις επίορκων αξιωματικών με κυκλώματα δουλεμπόρων. Το 90σέλιδο πόρισμα που συνέταξε η υπηρεσία υπεβλήθη στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου, ενώ γνώση του περιεχομένου του έχει και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης. Ο τελευταίος μάλιστα, σε κατ' ιδίαν συζητήσεις του, χαρακτήρισε «πολιτική εκτροπή» και «προσβολή του πολιτεύματος» αναφορές στο πρόσωπό του από δύο άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση και φέρεται να σχεδίαζαν την απομάκρυνσή του από την ηγεσία του υπουργείου, θεωρώντας τον εμπόδιο στη δράση τους. Πρόκειται για έναν αξιωματικό που υπηρετούσε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής κι έναν ιδιώτη, που φέρεται να διατηρεί προνομιακές σχέσεις με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. και τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αστυνομικός (φέρει τον βαθμό του αστυνόμου Α΄) μετακινήθηκε, όχι τυχαία, την 29η Απριλίου σε υπηρεσία «ψυγείο» εκτός της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, ενώ την ίδια τύχη είχε και άλλος αξιωματικός που υπηρετούσε στο τμήμα συντονισμού της Διεύθυνσης.
Πηγή: madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου