Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

ΦΡΙΚΗ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ-ΤΕΡΑΣ!

Από την ώρα που ο Τσίπρας αποφάσισε να πέσει στα τέσσερα και να γίνει μνημονιακός, οι τοκογλύφοι-εκβιαστές της Ευρώπης ζητούν κι' άλλο αίμα από τον ελληνικό λαό. Ζητούν τα πάντα...


Το ρεπορτάζ από το defencenet.gr αναφέρεται σε κείμενο-τέρας που έχουν συντάξει οι εταίροι. 
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πήρε στα χέρια του την εισήγηση του Eurogroup, η οποία περιλαμβάνει εξοντωτικά μέτρα και άμεση ψήφιση κάποιων από αυτά μέχρι την Τετάρτη.
 
Στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής διεξάγονται σκληρές διαπραγματεύσεις και σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός ζητάει
 
-την απόσυρση από το κείμενο της απαίτησης των δανειστών για κατάργηση όσων έχουν ψηφιστεί μέχρι στιγμής από την κυβέρνηση.
 
-πιο ξεκάθαρη δέσμευση για το χρέος, από αυτή που προβλέπεται στο κείμενο, καθώς και
 
-άμεση αποκατάσταση της ρευστότητας διότι σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές δεν υπάρχει χρόνος ούτε μέχρι την Τετάρτη, που πρέπει να έχουν ψηφιστεί τα πρώτα μέτρα.
 
-Πρόβλημα υπάρχει και για την απαίτηση των θεσμών για μεταφορά της έδρας του ταμείου που είναι αρμόδιο για τις αποκρατικοποιήσεις (ΤΑΙΠΕΔ) από την Αθήνα στο Λουξεμβούργο, κάτι που η ελληνική πλευρά δεν αποδέχεται.
 
«Κείμενο-τέρας» αποκαλεί η ελληνική πλευρά το σκληρό κείμενο των εταίρων με τα προαπαιτούμενα που ζητούν οι εταίροι-δανειστές, όπως αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι.
 
«Ζητήσαμε εξουσιοδότηση από τη Βουλή, για λόγους αξιοπιστίας. Ομως αυτή πρέπει να είναι αμφίδρομη. Αξιοπιστία δεν σημαίνει να φορτώνετε τη συμφωνία με περαιτέρω απαιτήσεις».
 
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει να του ζητήσουν να πάρει πίσω νόμους που έχει ψηφίσει η ελληνική κυβέρνηση, ενώ οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες συνεχίζονται.
 
Η ελληνική πλευρά ζητάει να ανοίξει από αύριο κιόλας η στρόφιγγα του ρευστού από την ΕΚΤ.
 
Ο Κλοντί Περέθ της ισπανικής El Pais τουίταρε πριν από λίγο ότι η ελληνική πλευρά έχει ενδώσει στις περισσότερες(!!) από τις απαιτήσεις των δανειστών εκτός από εκείνη για τη δημιουργία ταμείου ιδιωτικοποιήσεων στο Λουξεμβούργο. Παλεύει με νύχια και με δόντια. 
 
Σύμφωνα με δημοσιογράφο του περιοδικού Politico, αυτές είναι οι απαιτήσεις που προκύπτουν από το Eurogroup εκ μέρους των εταίρων προς τη χώρα μας, ώστε να ψηφιστούν μέχρι την Τετάρτη από τη Βουλή:
 
1. Εξορθολογισμός του ΦΠΑ.
2. Να διευρυνθεί η φορολογική βάση.
3. Βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος.
4. Υιοθέτηση του κώδικα πολιτικής δικονομίας.
5. Διασφάλιση της νομικής ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ.
6. Πλήρης εφαρμογή του περιορισμού των δαπανών.
7. Τράπεζα ανάκαμψης και οδηγία ψηφίσματος.
8. Ιδιωτικοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης.
9. Ανάληψη δράσης για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
10. Διασφάλιση της ανεξαρτησίας του ΤΑΙΠΕΔ.
11. Να απο-πολιτικοποιηθεί η δημόσια διοίκηση.
12. Επιστροφή της Τρόικας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου