Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: ΠΟΛΛΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΜΠΗΚΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! 250.000 ΝΕΟΙ ΛΑΘΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!

Συναγερμός έχει σημάνει στις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας καθώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι ανάμεσα στους δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες που εισβάλλουν με… φουσκωτά στα νησιά του Α. Αιγαίου υπάρχει μεγάλος αριθμός από μαχητές της ISIS οι οποίοι...

βρίσκουν έτσι ευκαιρία να δημιουργήσουν πυρήνες στην Ελλάδα και να ενισχύσουν την παρουσία τους στα Βαλκάνια.
Τα στοιχεία από τα κύματα ή καλύτερα τις ορδές των λαθρομεταναστών, που ελλείψει της οποιασδήποτε πολιτικής αποτροπής ή πρόληψης εισόδου έχει γιγαντωθεί σε επίπεδα πρωτοφανή προκαλούν ζάλη.
Μέχρι το τέλος του έτους υπολογίζεται ότι θα έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα περίπου 250.000 αλλοδαποί και αξιωματούχοι των ελληνικών αρχών εκφράζουν  σοβαρές ανησυχίες για την ανεπάρκεια των μηχανισμών ελέγχου και φόβο για το ενδεχόμενο πυρήνες φονταμενταλιστών μουσουλμάνων να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα τον Ιούνιο μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα –παράνομα με την τυπική έννοια του όρου καθώς δεν υπήρξε ούτε υπάρχει κανενός είδους αντίδραση από τις αρχές-  από τα απέναντι τουρκικά παράλια 31.000  λαθρομετανάστες, τον Ιούλιο 54.000, ενώ τον Αύγουστο ο αριθμός τους εκτιμάται ότι θα είναι πολλαπλάσιος.
Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι, από την αρχή του χρόνου έως και τον Ιούλιο, Αστυνομία και Λιμενικό τυπικά «συνέλαβαν»  156.726 άτομα, τη στιγμή που τα τελευταία δέκα χρόνια αντίστοιχος αριθμός παρανόμων εισόδων (146.337) αλλά για ολόκληρο το έτος είχε καταγραφεί μόνο το 2008.
Αναλυτές των υπηρεσιών ασφαλείας συνδέουν την κατακόρυφη, τις τελευταίες εβδομάδες, αύξηση των μεταναστευτικών ροών και με τις εξελίξεις στην Τουρκία και συγκεκριμένα την απόφαση της γειτονικής χώρας να μετάσχει – έτσι διαδίδει τουλάχιστον- ενεργά στον πόλεμο κατά της ISIS.
 Όπως σημειώνουν, υπό τον φόβο ακραίοι ισλαμιστές να προχωρήσουν σε αντίποινα, μεταξύ άλλων, και για την παραχώρηση της αεροπορικής βάσης του Ιντσιρλίκ σε μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ για τον βομβαρδισμό θέσεων της ISIS, η Τουρκία κάνει αυτό που πρακτικά έκανε τόσο καιρό: Να προωθεί  τη μετακίνηση λαθρομεταναστών  προς την Ελλάδα θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό περιορίζει το ρίσκο ενός νέου τρομοκρατικού πλήγματος στο έδαφός της.
Η ΕΥΠ ενισχύει την παρουσία της
Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) έχει εδώ και μερικές εβδομάδες ενισχύσει την παρουσία της στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες το έργο των περιφερειακών κλιμακίων της ΕΥΠ  υποστηρίζεται από επιπλέον προσωπικό που έχει ενεργοποιηθεί με αποκλειστική αρμοδιότητα τον εντοπισμό υπόπτων μεταξύ των αλλοδαπών που μπαίνουν παράνομα στη χώρα.
«Οι διαρκώς αυξανόμενες ροές μεταναστών εγείρουν ζητήματα δημόσιας τάξης, ενδεχομένως όμως και εθνικής ασφάλειας», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εκφράζοντας ταυτόχρονα ανησυχία του για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στο εγγύς μέλλον.
Αντίστοιχα μέτρα υποχρεώθηκε να πάρει και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρης Τσακνάκης προκειμένου να αντιμετωπιστούν καταστάσεις παρόμοιες με αυτές που κατέγραψε ο ελληνικός και διεθνής Τύπος στην Κω.
Με διαταγή που υπεγράφη την Τρίτη, αποφασίστηκε να ενισχυθούν οι αστυνομικές υπηρεσίες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με πάνω από 250 άτομα, ενώ συγκροτήθηκαν ειδικά κλιμάκια με εκπαιδευμένο προσωπικό της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής για την ταχύτερη καταγραφή και ταυτοποίηση των λαθρομεταναστών  που φτάνουν κατά χιλιάδες  στο Ανατολικό Αιγαίο.
 Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δωδεκαμελές κλιμάκιο που μετέβη εκτάκτως τη Δευτέρα στην Κω συμμετείχε και αραβόφωνος αστυνομικός.
Στόχος των αστυνομικών ήταν να ολοκληρώσουν την ταυτοποίηση των περίπου 5.000 ατόμων  που παρέμεναν για δέκα και πλέον ημέρες στο νησί (έως ότου τους δοθεί το χαρτί εξάμηνης αναστολής απέλασης – το λεγόμενο laissez passer που ουσιαστικά σημαίνει παραμονή στη χώρα επ΄ αόριστον), γεγονός που δημιούργησε εκρηκτικές συνθήκες στην πόλη της Κω.
Χαρακτηριστικό πάντως της εντεινόμενης ανησυχίας, ακόμα και για το ενδεχόμενο πλήγματος επί ελληνικού εδάφους, είναι η απόφαση – διαταγή των επικεφαλής της ΓΑΔΑ και της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής να απαγορεύσουν στους αλλοδαπούς που μεταβαίνουν για ταυτοποίηση και καταγραφή στις εγκαταστάσεις της Π. Ράλλη να πλησιάζουν το αστυνομικό μέγαρο έχοντας στην κατοχή τους σακίδια ή βαλίτσες, όπως κατά κανόνα συνέβαινε στο παρελθόν.
Προσδιορίστηκε ειδικός χώρος σε απόσταση αρκετών μέτρων από την εξωτερική σκοπιά όπου θα συγκεντρώνονται τα σακίδια των αλλοδαπών, ενώ έχει ανατεθεί σε αστυνομικούς της υπηρεσίας να εποπτεύουν τη διαδικασία καταγραφής και ταυτοποίησης προκειμένου να αντιληφθούν άμεσα τυχόν ύποπτη κίνηση.
Μάλιστα, έχουν δοθεί οδηγίες να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή σε άτομα με «ιδιαίτερη» συμπεριφορά ή εμφάνιση.
Βέβαια η ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση είναι πολύ πιο μεθοδική και αποτελεσματική και φυσικά δεν πρόκειται να στείλει ανθρώπους στην Ελλάδα οι οποίοι θα φέρουν επάνω τους την ταμπέλα ISIS.
Η απόφαση για λήψη «επιβαλλόμενων μέτρων», όπως τα χαρακτήρισε αξιωματικός της υπηρεσίας, έχει τεθεί σε εφαρμογή εδώ και περίπου δέκα ημέρες.
Στα σημεία εισόδου παράνομων μεταναστών, τη Λέσβο, τη Χίο, την Κω και αλλού, σταθμεύουν και κλιμάκια αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής καθώς και άνδρες της Ασφάλειας του Λιμενικού επιφορτισμένοι με το λεγόμενο profiling των νεοεισερχόμενων αλλοδαπών.
Όλοι δηλώνουν «Σύροι πρόσφυγες»
Βέβαια όλα αυτά τα μέτρα είναι απίθανο να μπορέσουν να ελέγξουν αφενός το χάος που επικρατεί στα νησιά και αφετέρου να γίνει δυνατός ο εντοπισμός φανατικών μουσουλμάνων της ISIS.Αυτό γιατί με τις συνθήκες που επικρατούν στα νησιά και την πιεση του χρόνου για γρήγορη εξέταση της ταυτοποίησης θεωρείται απίθανο οι ελληνικές αρχές να καταφέρουν να εντοπίσουν τους υπόπτους.
«Όλοι τους δηλώνουν Σύροι πρόσφυγες. Πως μπορείς να εξετάσεις το αληθές του ισχυρισμού αυτού  τη στιγμή που όλα πρέπει να γίνουν σε διαδικασίες fast track» δήλωσε κορυφαίος αξιωματικός της ΕΛΑΣ που μετέχει στα κλιμάκια που έχουν σταλεί στα νησιά.
Μάλιστα πολλοί εκφράζουν το φόβο ότι οι συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις και οι απαιτήσεις των λαθρομεταναστών για γρήγορη εξέταση των ζητημάτων ταυτοποίησης με το πρόσχημα ότι πρέπει να αναχωρήσουν για Αθήνα το συντομότερο, σχεδιάζονται από στελέχη φανατικών μουσουλμάνων για να γίνει δυνατή έτσι η μεγαλύτερη διείσδυση  μαχητών της ISIS στην Ελλάδα και κατ΄ επέκταση στα Βαλκάνια και την Ευρώπη.
pronews.gr (τίτλος: δικός μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου