Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

"ΒΟΜΒΕΣ" ΤΟΥΤΟΥΖΑ ΚΑΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ: "ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ! ΚΩΦΕΥΕΙ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΔΗΛΩΝΩ ΠΑΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ"! ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΑΤΑΓΟ ΚΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΕ ΧΟΛΑΡΓΟ-ΠΑΠΑΓΟΥ!

Σχόλιο δικό μας: Η συνέντευξη του Δημήτρη Τούτουζα στην τοπική εφημερίδα "Αντίλογος" αφενός δίνει το στίγμα της επόμενης μέρας (βλέπε επόμενες δημοτικές εκλογές) και αφετέρου έχει βαρύνουσα σημασία διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Δ. Τούτουζας είναι...κουμπάρος του Δημάρχου Αποστολόπουλου! Προφανώς λοιπόν προδιαγράφονται νέες εξελίξεις. Δημοσιεύουμε κατ' αποκλειστικότητα τη συνέντευξη που του πήρε ο Κώστας Δεληγιάννης...

Δημήτρης Τούτουζας: «Δηλώνω παρών στις εξελίξεις. Παρών και για την επόμενη ημέρα»

Ο Δημήτρης Τούτουζας δημοτικός σύμβουλος και γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου αποφεύγει συστηματικά τις συνεντεύξεις και είναι ζήτημα αν στα δέκα χρόνια που ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση έχει βγει δημόσια να εκφράσει τις απόψεις του. Σήμερα επέλεξε τον «Αντίλογο» σε μια εκ βαθέ­ων εξομολόγηση να μιλήσει για όλους και για όλα, χωρίς φόβο και πάθος, πάντα με τη γνωστή σεμνότητα και ταπεινότητα που τον διακρίνει. Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης.

Κύριε Τούτουζα, με χαρά σας φιλοξενούμε σήμερα στην εφημε­ρίδα μας. Χαιρόμαστε ακόμα περισσότερο γιατί, ενώ εδώ και καιρό αποφεύγετε τις συνεντεύ­ξεις, επιλέξατε τον «Αντίλογο» να δημοσιοποιήσετε τις απόψεις σας και να τοποθετηθείτε για όλα τα καυτά προβλήματα του δήμου μας. Πρόκειται για μία συνειδητή επιλογή;
Τούτουζας: Η χαρά είναι δική μου κύριε Δεληγιάννη. Σας ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία, μέσω της έγκριτης εφημερίδας σας, να επικοινωνήσω με το αναγνωστικό σας κοινό.
Όσοι με γνωρίζουν προσωπικά, ανάμεσα τους και εσείς, ξέρουν ότι κατά τη δεκαετή ενασχόληση μου με τα κοινά είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν αρέσκεται στα λόγια. Όλοι μας έχουμε βαρεθεί τα μεγάλα λόγια και τις εξαγγελίες κενού περιεχομένου. Έχω επιλέξει να εκφράζομαι μέσω του έργου που προσφέρω στους συνδημότες και στις συνδημότισσες μου και επειδή ποτέ δεν μου άρεσε να κρύβομαι, θα απαντήσω ευθέως στο ερώτημα σας: έχω σταθερές απόψεις και κάθε επιλογή μου είναι συνειδητή.

Πώς κρίνετε την διοίκηση Αποστολόπουλου; Πιστεύετε ότι υπάρχει ανανέωση ιδεών; Διαπι­στώνετε βελτίωση στις καθημερι­νές ανάγκες των δημοτών;
Τούτουζας: Η χώρα μας διανύει μία δύσκολη περίοδο. Σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία οι πολίτες επέλεξαν νέους ανθρώπους, τόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή, όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επέλε­ξαν ανανέωση προσώπων και ιδεών. Δυστυχώς, οι επιλογές τους κρίθηκαν κατώτερες των περιστά­σεων.
Τα ευφάνταστα προεκλογικά προγράμματα αντικαταστάθηκαν από τη δικαιολογία της άσχημης οικονομικής κατάστασης της χώρας και την έλλειψη κονδυλίων στους δήμους. Ειδικότερα, στον Δήμο μας παρατηρείται στασιμότη­τα και έλλειψη στόχευσης σε σημα­ντικούς τομείς, με τον Δήμαρχο να προσπαθεί να κρατήσει παραταξια­κές ισορροπίες ενόψει της επικεί­μενης αλλαγής των αντιδημάρχων. Μοναδικό έργο της διοίκησης, όπως και προεκλογικά, εξακολου­θεί να είναι η διοργάνωση εκδηλώ­σεων και η ανάρτηση φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Θα θέλαμε να μας σχολιάσετε την επιλογή σας να ενταχθείτε στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Κεχρή. Αλήθεια, πού έχει χαθεί ο κ. Κεχρής; Εσείς μιλάτε μαζί του; Τι σκέφτεται ο ίδιος για τις μελ­λοντικές του κινήσεις;
Τούτουζας:  Πράγματι, στις εκλογές του Μαΐου του 2014 συμπορεύτηκα με τον Γιάννη Κεχρή στο ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Αναγέννησης. Οι συμπολίτες μας τον τίμησαν με την ψήφο τους, μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας τοποθέτησαν στη θέση της Αντιπολιτεύσεως στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εκείνος, ως επικεφαλής δημοτικής παράταξης και εγώ ως πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος, έχουμε την τιμή να εκπροσωπούμε την «Δημοτι­κή Αναγέννηση» στο Δημοτικό Συμ­βούλιο του τόπου μας.
Προφανώς, για το τι σκέφτεται για το μέλλον του μόνο ο ίδιος μπο­ρεί να σας απαντήσει. Εγώ, το μονα­δικό που μπορώ να σας πω, κάνο­ντας παράλληλα και την αυτοκριτι­κή μου, είναι ότι στο παρελθόν οι ατομικές συμπεριφορές κάποιων συγκεκριμένων προσώπων με έκα­ναν να προβληματιστώ για την επι­λογή μου να συμπορευτώ στο ψηφοδέλτιο τους. Χαίρομαι που ο Γιάννης δεν είναι ένας από αυτούς.

Τον ρόλο της Αντιπολίτευσης πώς τον κρίνετε; Πώς διαμορφώ­νονται οι συσχετισμοί στο δημοτι­κό συμβούλιο; Λαμβάνονται υπό­ψιν οι πραγματικά εποικοδομητι­κές προτάσεις σας;
Τούτουζας: Όλες οι παρατάξεις έχουν προ­τάσεις οι οποίες είναι ως επί το πλείστον γνωστές σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Οι κύριοι Τίγκας, Κεχρής και Κουγιουμτζόπουλος, ως επικεφαλής παρατάξε­ων, έχουν αξιόλογη αυτοδιοικητική πορεία. Οι προτάσεις τους είναι εμπεριστατωμένες, κοστολογημέ­νες και προς τη σωστή κατεύθυνση. Ενδεικτικά αναφέρομαι στις θέσεις τους για διαφάνεια και αξιοκρατία σε όλους τους τομείς του Δήμου, καθώς και στην εκμετάλλευση των ευρωπαϊκών κονδυλίων προς όφε­λος των συμπολιτών μας. Βέβαια, όπως θα έχετε διαπιστώσει και εσείς ο ίδιος ως δημοσιογράφος, η σημερινή διοίκηση κωφεύει επιδει­κτικά.
Θέλω να πιστεύω ότι στις εποχές που ζούμε, εποχές σύγκλισης ιδεών και κοινωνικής συναίνεσης, θα πρυτανεύσει η λογική για το κοινό όφελος.
Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του οφείλουν να εναρμονιστούν με τις ανάγκες της εποχής μας και να αποδεχθούν επιτέλους τις πραγμα­τικά εποικοδομητικές, για να χρησι­μοποιήσω τη δική σας διατύπωση, προτάσεις της Αντιπολίτευσης. Το ίδιο θα πρέπει να κάνει στο μέλλον η σημερινή Αντιπολίτευση, ως διοί­κηση. Με σύμπνοια, συνεργασία και αμοιβαία εμπιστοσύνη, από όλες τις πλευρές, θα τα καταφέ­ρουμε.

Πληροφορίες λένε ότι υπάρχει ένας πυρήνας που έχει δημιουρ­γηθεί γύρω σας που σας στηρίζει και σας παροτρύνει να ηγηθείτε κάποιας νέας κίνησης. Τι απαντά­τε;
Τούτουζας: Κύριε Δεληγιάννη τόσο από την θέση μου ως Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και ως Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπο­λίτευσης γίνομαι δέκτης προβλημά­των. Η τωρινή διοίκηση καλλιέργη­σε υψηλές προσδοκίες προεκλογι­κά στους συμπολίτες μας. Μετεκλογικά, σε σύντομο χρονικό διά­στημα, κατάφερε να τις διαψεύσει. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τον κατακερματισμό της Αντιπολί­τευσης (8 παρατάξεις) έχουν οδη­γήσει πολλούς πολίτες, από διαφορετικούς χώρους, στην αναζήτηση εναλλακτικών και αξιόπιστων λύσε­ων.

Έχοντας την πεποίθηση ότι ο Δήμος, με την έννοια του συνόλου των πολιτών που τον απαρτίζουν, καθορίζει τον ρόλο όλων όσων ασχολούμαστε με τα κοινά, ΔΗΛΩΝΩ ΠΑΡΩΝ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. ΠΑΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ.

16 σχόλια:

  1. ΟΠΩΣ Ο ΚΕΧΡΗΣ ΒΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΕΚΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΤΣΙ ΚΙ ΕΣΥ ΘΑ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗ. ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΞΑΙΡΕΤΕΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥΤΟΥΖΑΣ . ΑΣ ΛΥΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ Ο ΛΙΑΚΟΣ. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ τα δικά σου προσωπικά πότε θα τα λύσεις;

      Διαγραφή
    2. Σιγά ρε φιλαράκι χαλάρωσε. Νάχει ο Λιάκος τσιράκια άντε να το δεχτούμε αλλά κι ο Τούτουζας ? Έλεος πιά. Εκτός αν ααχολείται ο ίδιος με τον Μάκη οπότε η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Ο Ύψιστος είναι παντοδύναμος. Άναψε κανένα κεράκι να σώσεις το έρημο συκωτάκι σου !!!

      Διαγραφή
    3. Ίσα ρε φιλαράκι. Δεν έχουμε δικαίωμα να έχουμε διαφορετική άποψη από την δική σου; έλεος!

      Διαγραφή
  2. APOLYTA SVSTOS O K TOYTOYZAS ...ANANEVSH??????TIPOTA DEN KANEI AYTO TO PALLHKARI O HLIAS EINAI KALOS MONO GIA FVTOGRAFIEW KAI EKDHLVSEIS KARMPON JYDH>..... BEBAIA O JYDHS EKANE KAI ERGO......AYTOS EPIPLEEI FELOS>.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η άποψή σας υπτοτιμά τους εκατοντάδες ψηφοφόρους του κ. Τούτουζα. Για να τον στηρϊζουν τόσα χρόνια δεν μπορεϊ κάποιο έργο θα κάνει..

      Διαγραφή
  3. Ποιός είναι αυτός ο Τουτουζάς ρε παιδιά ; Από που ξεφύτρωσε ; Νέος σωτήρας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι δέκα χρόνια δημοτικός σϋμβουλος.

      Διαγραφή
    2. Πω πω !!!! Τσουτσούριασα τώρα !!!

      Διαγραφή
    3. Ξύδι. Ή ακόμα χειρότερα: πήγαινε στον Ξύδη!

      Διαγραφή
  4. ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΟΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ . ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ. Ε ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ. ΤΟΣΟ ΖΩΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΟΛΑΡΓΙΩΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΟΥΝ. ΕΔΩ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟΝ ΞΥΔΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ; ΑΝΤΕ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ως Χολαργιώτης σου επιστρέφω τον χαρακτηρισμό!

      Διαγραφή
  5. ΩΠΑ !! ΝΑΤΟΣ ΚΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ !! ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΥΔΗ ΣΤΟΝ ΚΕΧΡΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΥΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΤΟΥ !! ΠΟΣΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ !! ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δεν υπάρχει αντπαλοσ για τον Ηλία την επόμενη φορά τουτουζασ θα πάρει Νομικό Ανυφαντή και κάοποιους από Νικολάου πλευρά το πολύ 15 % να πιάσει , o Οικονόμου θα προσπάθήσει να κατέβει αλλα δεν θα του βγεί , τον Τιγκα τον έχουν παρατήσει Κουκής Κουτάκης Κουτρα και λοιποι , ο Κεχρης καταλαβε το λάθος του και ίσωσ παει με τον Ηλία , Κουγιουντζόπουλοσ μια με ολίγη Ζήκας το ίδιο ,ΟΠΟΤΕ ΗΛΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΙΑ ΣΑΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πω πω γλύψιμο! Τουλάχιστον σου δίνει τίποτα ο Ηλίας σου (ξέρεις κανένα εισιτήριο στο Κηποθέατρο κτλ.) ή σε έχει στο τζάμπα;

      Διαγραφή
  7. Ο Τούτουζασ πολεμήθηκε αρκετα από τον νυν και τον πρώην Δήμαρχο και πάλι θριαμβευσε στις εκλογές !! μπορεί και για ΔΗΜΑΡΧΟΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή