Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Οι συνθήκες διαβίωσης, η οικονομική κατάσταση και οι προοπτικές της ανάκαμψης των Ελλήνων Πολιτών καθημερινά χειροτερεύουν, σε ένα οικονομικό περιβάλλον με μεταβατικά φαινόμενα...

Αυτή τη ραγδαία επιδείνωση τη ζουν και τα μέλη της τοπικής μας κοινωνίας Παπάγου Χολαργού.
Αν και είχαμε επισημάνει από πέρσι ότι τα φαινόμενα απατούν και είχαμε προβλέψει ότι έστω και με καθυστέρηση, η ανέχεια και η αδυναμία αξιοπρεπούς διαβίωσης θα χτυπήσουν αργά ή γρήγορα και τις πόρτες των δικών μας κατοίκων - γειτόνων, είχαμε τονίσει και τότε οι δομές φτώχειας και η φιλανθρωπία αν και απαραίτητες, δεν αποτελούν την ενδεδειγμένη αντίδραση έντασης, για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Δήμο μας.

Η λύση δεν βρίσκεται στην φιλανθρωπία αλλά στην ανάπτυξη.
Οι συμπολίτες μας που πλήττονται από την κρίση, δεν ζητούν φιλανθρωπία και δομές φτώχειας, αλλά θέσεις εργασίας και επιχειρηματικές ευκαιρίες.
Είναι λοιπόν ανάγκη ο δήμος μας παράλληλα με τις δομές φτώχειας που αναπτύσσει, να δημιουργήσει και πρωτοβουλίες ανάπτυξης οργανώνοντας μηχανισμούς, είτε βελτίωσης της θέσεις εργασίας των εργαζομένων συμπολιτών μας, είτε επιχειρηματικές κυψέλες για τους επαγγελματίες.

Επαναφέρουμε λοιπόν την πρότασή μας για τον Δήμο μας:
Να δημιουργήσει συμβουλευτικό γραφείο για την κατάρτιση βιογραφικών.
Να δημιουργήσει συμβουλευτικό γραφείο αξιοποίησης των προγραμμάτων για ανέργους και για επιχειρηματίες κάνοντας την σύνδεση μεταξύ τους.
Να δημιουργήσει συμβουλευτικές κυψέλες επιχειρηματικότητας start up με νέους επιστήμονες που έχουν ιδέες και με κατοίκους επενδυτές. 
Να οργανώσει Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχείρησης με συμπολίτες μας ανέργους για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου.
Να εκπονήσει και να καταθέσει Τοπικό Σχέδιο Ανάπτυξης για να χρηματοδοτηθεί από τα Διακρατικά Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
Να οργανώσει Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων με επιχειρηματική δράση.
Να αναδείξει μια χωρική ταυτότητα και μέσω της Εξυπνης Εξειδίκευσης να προσελκύσει κεφάλαια και χορηγίες καθώς και Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση για να δημιουργηθούν εύρωστες επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας. 
Να αναπτύξει συμπράξεις δικτύωσης με άλλους δήμους της Ευρώπης για να δώσει ευκαιρίες και γνώσεις στους επαγγελματίες της περιοχής μας.
Να αναπτύξει ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα στο site του Δήμου για όλα τα παραπάνω.
Ετσι με πρωτοβουλία του Δήμου θα αντιμετωπίσουμε ουσιαστικά τις επιπτώσεις της κρίσης ως τοπική κοινωνία και θα εξασφαλίσουμε την αξιοπρεπή διαβίωση στους συμπολίτες μας.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

1 σχόλιο:

  1. Να ζήσουμε θέλουμε Χάρη να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ . Πως θα πληρώσουμε τόσους φόρους ; Αυτή η κυβέρνηση είπε τα περισσότερα ψέμματα από όλους . Ο Τσίπρας είναι μεγάλος απατεώνας . Τι θα κάνεις τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατασχέσει σπίτια συμπολιτών μας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή