Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: ΠΩΣ ΤΗΝ ...ΕΣΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΦΙΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ!

Ο Νίκος Χατζηνικολάου είναι ο δημοσιογράφος ο οποίος ανέσυρε από το παρελθόν την άποψη του νυν υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη για το θέμα της γενοκτονίας των ποντίων.
Ο Χατζηνικολάου κράτησε την ερώτηση προς τον Φίλη στο τέλος της εκπομπής Ενικός, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για μία ερώτηση εκτός θέματος…


Θυμίζουμε ότι ο Φίλης έχει εκφράσει την άποψη αυτή προ 7ετίας ως δημοσιογράφος με άρθρο του στην Αυγή και γνωρίζει ότι η τωρινή θεσμική του ιδιότητα στο ευαίσθητο αυτό εθνικό θέμα αλλάζει τα δεδομένα. Οι επιλογές που είχε ήταν 2:
α) Αλλάζει την άποψή του και χαρακτηρίζεται κωλοτούμπας ή πολιτικάντης λαϊκιστής.
β) Κρατά την άποψή του, σεβόμενος τον εαυτό του και συμπληρώνει »δεν θέλω να επιβάλλω την άποψή μου, σέβομαι την κρατική πολιτική» (τα λόγια του).
Ο Φίλης ήταν ήδη εντός της παγίδας. Κάθε απάντηση θα προκαλούσε τον αντίστοιχο ορυμαγδό. Επέλεξε το β (είναι αυτονόητο ότι ως υπουργός θα πρέπει να υπηρετεί την εθνική μας εξωτερική πολιτική)
Το αποτέλεσμα της ανάσυρσης αυτού του θέματος προκάλεσε μία εθνικιστική έκρηξη, αποτέλεσμα της οποίας είναι ο ξυλοδαρμός Κουμουτσάκου.
Μπορεί κάποιος να κατηγορήσει τον Χατζηνικολάου θεσμικά για την ερώτηση; Όχι. Σαφώς μπορεί να του ασκηθεί εύλογη κριτική όμως ο ίδιος δικαιούται να κάνει τις ερωτήσεις που εκείνος επιθυμεί.
Μέχρι εδώ καλά.
Κατόπιν εορτής, ο Νίκος Χατζηνικολάου δείχνει να μην πτοείται από όλα όσα έχουν συμβεί, με εκκίνηση την «πονηρή» ερώτηση στον Φίλη και αποφασίζει να υποδείξει μέσω της ραδιοφωνικής του εκπομπής σε ποιους πολιτικούς θα πρέπει να εκφράσουν την οργή τους οι πολίτες!
Νίκος Χατζηνικολάου [βλ video]: »Καταλαβαίνω την οργή των πολιτών για το πολιτικό σύστημα,αλλά πρώτον αυτή η οργή δεν μπορεί να λειτουργεί ισοπεδωτικά, δεν είναι το ίδιο ο Κουμουτσάκος για παράδειγμα με τον Παπακωνσταντίνου, τον υπουργό οικονομικών του Παπανδρέου, δεν είναι το ίδιο..είναι το ίδιο; Έχει τις ίδιες ευθύνες για όσα έχουν συμβεί πολιτικά, γιατί τον ισοπεδώνουμε;».
Η αντιδεοντολογική επισήμανση Χατζηνικολάου συνιστά σοβαρότατο ατόπημα και τίθεται μείζον ζήτημα καθότι γίνεται υπόδειξη προσώπων για να εκφράσουν την οργή τους οι πολίτες.
Η δημοσιογραφία στα χειρότερά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου