Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Η ΠΑΟΚΑΡΑ! 1-1 ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΑΞ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ. ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΓΚΟΛΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ! ΒΙΝΤΕΟ

Η γκολάρα του Τζάλμα Κάμπος έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ μέσα στην...


Ολλανδία, ο Ντόλμπεργκ ισοφάρισε για τον Άγιαξ, όμως ο «δικέφαλος» δείχνοντας υψηλό επίπεδο ετοιμότητας κράτησε το 1-1 μέχρι τη λήξη. Στην Τούμπα η πρόκριση είναι στα μέτρα του! ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ.  
Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις… Μόναχο, Λονδίνο, Κωνσταντινούπολη, Γκελζεκίρχεν, Ντόρτμουντ. Άλλα ας μείνουμε στο σήμερα. Ο ΠΑΟΚ έφυγε με το αποτέλεσμα, που όχι απλά ήθελε, αλλά έμοιαζε να το έχει «σημαδέψει» πριν από την σέντρα. Ισοπαλία με γκολ.
Όπως το 2010, έτσι και τώρα έξι χρόνια μετά, ο «Δικέφαλος» δεν ηττήθηκε από τον Άγιαξ. Όμως, θα πρέπει να μην ζήσει τον ίδιο εφιάλτη με το προ εξαετίας στη ρεβάνς της Τούμπας. Ναι, η Τούμπα θα είναι καζάνι, θα κοχλάζει, αλλά ο ΠΑΟΚ του Βλάνταν Ίβιτς έχει άλλα 90 λεπτά από το σφραγίσει το πολυπόθητο εισιτήριο για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η ελληνική ομάδα έχει ένα μεγάλο τελικό την άλλη Τετάρτη στο γήπεδο της. Στο σπίτι της. Όμως, ας μείνουμε στο τι είδαμε σήμερα στην σχεδόν γεμάτη «Αμστερνταμ Αρίνα».
Είδαμε έναν ΠΑΟΚ, ψυχωμένο αποτελεσματικό, σχεδόν σίγουρο γι’ αυτό που έπρεπε να κάνει απέναντι στον Άγιαξ. Είδαμε έναν ΠΑΟΚ, όπως ακριβώς τον περιμέναμε. Σφικτό σε όλες τις γραμμές, με ένα 4-3-3, που δεν άφηνε πολλούς χώρους στους Ολλανδούς, όσο κι αν αυτοί είχαν την κατοχή.
Τακτικά ο Ίβιτς σχεδίασε το ματς έτσι όπως ακριβώς κύλησε και στα 90 λεπτά. Ήξερε τι ήθελε και τι ζητούσε ο Σέρβος από τους ποδοσφαιριστές του. Και το πήρε με το παραπάνω…
Το ποδόσφαιρο είναι στιγμές. Κι ο ΠΑΟΚ τη δική του στιγμή την άρπαξε όταν έπρεπε. Την ώρα που η «Αμστερνταμ Αρένα» έμοιαζε να… κατηφορίζει, με την κατοχή της μπάλας στα… ύψη υπέρ του Άγιαξ (73%-27%), τους παίκτες του Ίβιτς να έχουν αλλάξει μόλις 37 πάσες απέναντι στις 145 των Ολλανδών και τη βολίδα του Ρίντεβαλντ (20’) να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου και να μοιάζει με σοβαρή προειδοποιητική βολή.
Ο «Δικέφαλος» έπρεπε να ξυπνήσει, ευτυχώς γι’ αυτόν, το έκανε και μάλιστα πολύ γρήγορα. Τρία λεπτά μετά το δοκάρι του Άγιαξ, η ελληνική ομάδα απάντησε με την κεφαλιά του Μάτος (23’) από καλή θέση, που μπλόκαρε ο Σίλεσεν, για να φτάσουμε στην… στιγμή του Κλάους.
Ναι, του Κλάους. Γιατί, το μισό γκολ ανήκει στην έμπνευση του «κάπτεν» των ασπρόμαυρων (σήμερα αγωνίστηκαν με μπλε φανέλες) και το άλλο μισό στον σκόρερ Τζάλμα Κάμπος. Ίσως και ένα μικρό ποσοστό να ανήκει και στον Σίλεσεν, που βγήκε πολύ έξω από την εστία του, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες.
Ο Αγκολέζος είδε τον Ολλανδό γκολκίπερ εκτός εστίας και με αριστοτεχνικό τρόπο πλάσαρε. Βασικά σημάδεψε πριν πλασάρει. Η μπάλα βασανιστικά κύλησε στα δίχτυα του Άγιαξ και οι 2.000 ΠΑΟΚτσήδες βρέθηκαν στα ουράνια! Γκολάρα και 0-1!
Έξι λεπτά αργότερα ο αρχηγός του «Δικεφάλου» είχε τη δική του καλή στιγμή, φτάνοντας μια ανάσα (μετά το γύρισμα του Λέοβατς) από το 0-2, ενώ στο 37’ ήταν η στιγμή του Γλύκου να πει «όχι» στο δυνατό σουτ του Ελ Γκάζι.
Εκεί, που δεν ήταν η στιγμή του Ελληνα τερματοφύλακα ήταν στο 58’ και στο ευθύβολο σουτ του Ντόλμπεργκ από τα 25 μέτρα με το οποίο ο Άγιαξ ισοφάρισε σε 1-1.
Από… σπόντα ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πάρει και πάλι κεφάλι στο σκορ, αλλά στην κεφαλιά του ξεχασμένου Τζαβέλλα (66’) ο Σίλεσεν κατόρθωσε να μπλοκάρει την μπάλα.
MVP: Δεν ήταν μόνο το καταπληκτικό γκολ, που σημείωσε βάζοντας τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ, αλλά η συνολική εικόνα του Τζάλμα Κάμπος ήταν ακριβώς αυτή που ήθελε ο Ίβιτς από τον Αγκολέζο, ο οποίος αποδεικνύεται «λίρα εκατό» και έτοιμος να τρελάνει τους ΠΑΟΚτσήδες.
Στο ύψος του: Το δίδυμο Τζαβέλλα-Τσίμιροτ. Ο πρώτος σχεδόν αλάνθαστος κέρδισε κατά κράτος όλες τις μονομαχίες, κατεύθυνε σωστά την άμυνα, ενώ ο δεύτερος κατάπιε αμέτρητα χιλιόμετρα κράτησε σωστά τη θέση του στη μεσαία γραμμή και βοήθησε σημαντικά στο ανασταλτικό κομμάτι του ΠΑΟΚ.
Αδύναμος κρίκος: Ποιος μπορεί να είναι όταν ο «Δικέφαλος» φεύγει από το Αμστερνταμ με ένα θετικό αποτέλεσμα; Πολλοί είναι αυτοί που στέκονται στο γκολ, που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ, ίσως λένε, να έχει ευθύνη ο Γλύκος, ο οποίος πάντως φάνηκε ότι δεν μπορούσε να σταματήσει την πορεία της μπάλας.
Το στραγάλι: Ο Ισπανός Χαβιέ Εστράδα δεν έκανε σχεδόν κανένα λάθος. Σφύριξε αυτά που έβλεπε, δεν επηρεάστηκε καθόλου από το όνομα του Άγιαξ και την ατμόσφαιρα στο γήπεδο.
Η γκάφα: Ο Σίλεσεν για τους Ολλανδούς έχει ευθύνη στη φάση του γκολ από τον Κάμπος. Ίσως δεν έπρεπε να έχει βγει τόσο από την εστία του. Όχι, ότι αυτό χάλασε τον ΠΑΟΚ. Το αντίθετο…
Το ταμείο του GAZZETTA: Ο «Δικέφαλος» πήρε αυτό που ήθελε από το πρώτο ραντεβού του με τον Άγιαξ. Και δεν έχασε και σκόραρε και έδειξε ότι σε μια εβδομάδα μπορεί να είναι η ομάδα, που θα τσεκάρει το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Ολλανδοί δεν τρομάζουν, όπως το 2010, την ελληνική ομάδα. Κι αυτό επιβεβαιώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην «Αμστερνταμ Αρίνα».
Αγιαξ (Πέτερ Μπος) Σίλεσεν, Τέτε, Φέλτμαν, Φίρχεφερ, Ντάικς, Ρίντεβαλντ, Φαν ντε Μπεκ (77' Σένε), Κλάασεν, Ελ Γκαζί (88' Τσέρνι), Κασιέρα (58' Γιουνές), Ντόλμπεργκ.
ΠΑΟΚ: (Βλάνταν Ίβιτς):  Γλύκος, Λέο Μάτος, Χοσέ Κρέσπο, Τζαβέλλας, Σάχοβ, Χαρίσης (69' Τζιόλης), Τσίμιροτ, Γκάρι Ροντρίγκες (84' Μυστακίδης), Τζάλμα, Αθανασιάδης (91' Κουλούρης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου