Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ! ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ...

Ο αρχηγός των κατοχικών δυνάμεων του τουρκικού στρατού, αντιστράτηγος Ιλίας Μποζκούρτ, παραιτήθηκε από τη θέση του σε μια...

κίνηση που η «Κίπρις ποστασί» χαρακτηρίζει «έκπληξη», καθώς το όνομά του βρισκόταν στη λίστα με τα ονόματα των αξιωματικών που είπαν στους πραξικοπηματίες ότι θα συνέχιζαν τα καθήκοντά τους εάν το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου πετύχαινε.
Όπως αναφέρει η «Κίπρις ποστασί», επικαλούμενη ασφαλείς πληροφορίες, το όνομα του αντιστράτηγου Μποζκούρτ βρίσκεται στην 97η θέση της λίστας με τους 202 στρατηγούς που φέρονται να δήλωσαν ότι θα συνέχιζαν την εκτέλεση των καθηκόντων τους και εκτιμήθηκε ως «αρμονική συνεργασία» με τους πραξικοπηματίες.
Η εν λόγω λίστα βρίσκεται στα χέρια των εισαγγελέων στην Τουρκία που ερευνούν την υπόθεση της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Είναι προφανής η σύνδεση της παραίτησης με τις εκκαθαρίσεις Ερντογάν τις τελευταίες εβδομάδες.
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι δύο ακόμη αξιωματούχοι του κατοχικού στρατού, οι υποστράτηγοι Τατζί Κουρούλ και Σαντίκ Πιγιαντέ, διοικητές της 28ης και 29ης μηχανοκίνητης μονάδας αντίστοιχα απολύθηκαν από την τελευταία έκτακτη συνεδρία του Συμβουλίου Κρίσεων στην Τουρκία.
aixmi.gr

2 σχόλια:

  1. Αφού εμείς δεν έχουμε κυβέρνηση ικανή ή με θέληση να εκμεταλλευτεί και διαχειρισθεί τα διάφορα τεκταινόμενα στην περιοχή μας ελπίζουμε στην τύχη των περιστάσεων. Οι τούρκοι τρώγονται τώρα. Χωρίς όμως εθνική πολιτική δεν μας συμφέρει ούτε η ενδυνάμωση του Ερντογαν αλλά ούτε και η επιτυχία του καταυτού κινήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού εμείς δεν έχουμε κυβέρνηση ικανή ή με θέληση να εκμεταλλευτεί και διαχειρισθεί τα διάφορα τεκταινόμενα στην περιοχή μας ελπίζουμε στην τύχη των περιστάσεων. Οι τούρκοι τρώγονται τώρα. Χωρίς όμως εθνική πολιτική δεν μας συμφέρει ούτε η ενδυνάμωση του Ερντογαν αλλά ούτε και η επιτυχία του καταυτού κινήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή