Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

ΚΟΛΑΣΗ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΗ ΧΙΟ! ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΣΑ!!!

Ο πανικός που κατέλαβε τους κατοίκους της Σιδηρούντας στη Χίο, τη στιγμή που η φωτιά κατακαίει τον γραφικό οικισμό καταγράφεται στο....

ερασιτεχνικό βίντεο. 
Η ώρα είναι λίγο μετά 04:30, η Αστυνομία έχει διατάξει την άμεση εκκένωση του χωριού, το οποίο έχει περικυκλωθεί από την πυρκαγιά.
Ακούγονται κραυγές, αλλά και η φωνή ενός κατοίκου, ο οποίος έντρομος τρέχει να σωθεί από τη μανία της πυρκαγιάς.
Ο πύρινος εφιάλτης επέστρεψε για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα στο νησί της Χίου. Μόλις ένα μήνα μετά την πυρκαγιά που είχε κατακάψει τα μαστιχοχώρια του νησιού, μια μεγάλη φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής (26/08/2016), ενώ αυτή την ώρα οι φλόγες κατευθύνονται προς το Μετόχι.
Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ
Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό πως έξι άνθρωποι, έχουν υποστεί εγκαύματα από τις φωτιές. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις από τους τραυματίες έχουν διακομιστεί με ελαφρά εγκαύματα στο νοσοκομείο.
FOTIACHIOS1
Από τη φωτιά υπέστησαν εγκαύματα δύο γυναίκες, οι οποίες εγκλωβίστηκαν στις φλόγες. Η μία έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα στο 70% του σώματός της και η δεύτερη στο 20% του σώματος. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής τους, αποφασίστηκε η κατεπείγουσα αεροδιακομιδή τους, με ειδική πτήση σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Σε ό,τι αφορά τα πύρινα μέτωπα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, καλύτερη είναι η κατάσταση στο μέτωπο περιμετρικά της Σιδηρούντας. Το πρόβλημα εστιάζεται ανάμεσα στις περιοχές Σιδηρούντα - Μετόχι, καθώς οι άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν με ένταση 7 μποφόρ. 
Στο σημείο επιχειρούν 28 άνδρες της Πυροσβεστικής με 15 οχήματα, εννέα άτομο πεζοπόρο τμήμα, 28 εθελοντές, πέντε ιδιωτικά βυτιοφόρα, τέσσερα ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος. Στα δύο ελικόπτερα τύπου Kamov προστέθηκε κι ένα στρατιωτικό ελικόπτερο Chinook. Τα Canadair επιχείρησαν νωρίτερα προσθαλάσωση, χωρίς, όμως, επιτυχία.
Κάηκαν σπίτια - Εκκενώθηκε η Σιδηρούντα
fotiachios3 copy
Η μανία της φωτιάς σε συνδυασμό με τους θυελλώδεις ανέμους ήταν αρκετοί, για να σκορπίσουν την καταστροφή στο χωριό Σιδηρούντα. Σπίτια κάηκαν, περιουσίες καταστράφηκαν, ενώ οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν, καθώς υπήρχε άμεσος και σοβαρός κίνδυνος για τη ζωή τους.
Η αρχική εστία εντοπίστηκε κοντά στο χωριό της Κατάβασης όμως λόγω των θυελλωδών ανέμων, σύντομα επεκτάθηκε προς δύο μέτωπα. Ένα προς το Μάναγρο και ένα προς τη Σιδηρούντα, με το δεύτερο μάλιστα να λαμβάνει ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
FOTIACHIOS2
Στις 03:30 τα ξημερώματα οι πρώτες φλόγες έκαναν την εμφάνισή τους στο χωριό, λίγο αργότερα στις αυλές των σπιτιών της Σιδηρούντας.
Λίγο μετά τις 04:30 ο γραφικός οικισμός παραδόθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να διατάξει την άμεση εκκένωση του.
Προς στιγμή επικράτησε πανικός, αφού δεκάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στην πλατεία του χωριού, την ώρα που ανήμποροι ηλικιωμένοι προσπαθούν να βρουν σωτηρία στα αυτοκίνητα του Δήμου και της Περιφέρειας.
Παράλληλα, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε μια κατασκήνωση προσκόπων στο Μάναγρο. 
«Δεν έχουμε νερό να σβήσουμε τη φωτιά...»
Την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι στη Σιδηρούντα καταγγέλλουν πως στην κλιμάκωση της φωτιάς που έζωσε τον οικισμό συνέβαλε και η έλλειψη νερού. 
Σύμφωνα με πληροφορίες από το politischios.gr, οι κάτοικοι εμφανίζονται εξοργισμένοι: «Μας δίνουν δύο ώρες νερό μόνο κάθε πρωί. Με τι να αντιμετωπίσουμε τις φλόγες», έλεγαν και ξανάλεγαν οι απογοητευμένοι κάτοικοι που έβλεπαν τις φλόγες να μπαίνουν στις αυλές των σπιτιών τους.



Πηγή βίντεο: politischios.gr ρεπορτάζ: newsbomb.gr

1 σχόλιο:

  1. Καλως την νεα δενδροφύτευσιν των γερμαναράδων!
    Θά σάς φιάξουν δάσος από ανεμογεννήτριες !!!

    ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΜΕ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ
    ΚΑΙ ΜΕ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥΣ ΛΑΘΡΟ
    ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΣΑΝ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΧΘΟΥΝ...
    ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΕΧΘΗΚΑΝ !

    ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή