Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ! ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΠΛΗΞΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ! ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΑ...ΣΤΑΣΗ ΜΕ ΝΟΗΜΑ, ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ....

Εκπληκτικά εντυπωσιακή η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού. Για πρώτη φορά άλλαξε το καθιερωμένο της εδώ και χρόνια δρομολόγια και κινήθηκε προς την αντίθετη κατεύθυνση!
Συγκεκριμένα, αντί να προχωρήσει από της οδού Βουτσινά, Περικλέους, Λ. Μεσογείων, κατέβηκε την οδό Φανερωμένης και πήρε δεξιά κατεύθυνση προς την Λ. Μεσογείων. Σε ολόκληρο το ρεύμα της ...

Λεωφόρου προς την Αγία Παρασκευή υπήρξε διακοπή κυκλοφορίας από την Αστυνομία, προκειμένου να περάσει η πομπή με την εικόνα. 
Ο επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος ηγείτο της πομπής μαζί με όλους  τους ιερείς του Ναού. 
Η τοπική ηγεσία, με επικεφαλής τον Δήμαρχο έδωσε το παρών. Δίπλα στον Δήμαρχο Ηλία Αποστολόπουλο ήταν ο π. Αντιδήμαρχος Θανάσης Αυγουρόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κώστας Τσοχαλής. Η αξιωματική αντιπολίτευση εκπροσωπήθηκε (αρχικά) από τον τοπικό Σύμβουλο Παναγιώτη Μακρίδη 9αργότερα ήρθε και ο Κώστας Τίγκας), ενώ παρών ήταν και ο Πρόεδρος της Σχοικής Επιτροπής Χρήστος Πετράκης. 
Άγημα του στρατού παιάνιζε, ενώ στο τέλος ανέκρουσε και τον εθνικό ύμνο. 
Πλήθος κόσμου που κατέκλυσε την εκκλησία ακολούθησε και την ιερά πομπή. 
Αυτό όμως που εντυπωσίασε περισσότερο τους πάντες, ήταν όταν η πομπή έστριψε στην  οδό Πυθαγόρα και σταμάτησε έξω από την πόρτα του νοσοκομείου ΙΑΣΩ GENERAL. Στο σήμειο, επί 5 λεπτά ακούσθηκαν ψαλμωδίες με ευχές για ταχεία ανάρρωση των νοσηλευομένων ασθενών της κλινικής, πολλοί από τους οποίους ή και συγγενείς τους είχαν ανοίξει έκπληκτοι τα παράθυρα των δωματίων τους!
Η συγκίνηση ήταν έκδηλη. Μπράβο στην πρωτοβουλία των ιερέων!!! 
Και του χρόνου. Να έχουμε όλοι την ευλογία της Θεοτόκου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου