Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

ΣΤΟΥ ΔΙΑΟΛΟΥ ΤΗ ΜΑΝΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ! 18 ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΝΔ ΣΕ ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ!

Σε νέα φάση έχουν «περάσει» οι δημοσκοπήσεις του τελευταίου...


διαστήματος όσον αφορά τους συσχετισμούς δυνάμεων μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. 

Έτσι, από την παγίωση της υπεροχής που διατηρούσε στο προηγούμενο διάστημα η αξιωματική αντιπολίτευση έχει περάσει πλέον σε φάση σταθερής ενίσχυσης του προβαδίσματος που διατηρεί στην πρόθεση ψήφου, με τις έρευνες που είδαν τη δημοσιότητα το τελευταίο εικοσιτετράωρο να δείχνουν διαφορά που κυμαίνεται από 15,4%, έως και σχεδόν 18%.

Συγκεκριμένα, σε γκάλοπ που διενήργησε η εταιρεία Marc για λογαριασμό της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, η Νέα Δημοκρατία έχει σαφές προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 30,5%, έναντι 15,1% του κυβερνώντος κόμματος.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η διαφορά μεγαλώνει σταθερά, κάτι που οφείλεται στην απευθείας μετακίνηση ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ, ενώ πλέον 1 στους 2 πολίτες θέλει -για πρώτη φορά- κυβέρνηση με κορμό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επίσης, 59,3% των αναποφάσιστων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ δεν επιστρέφει στο κόμμα, ενώ σε ποσοστό 65% οι ερωτηθέντες είπαν πως ήταν λάθος το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Κούβα, προκειμένου να εκφωνήσει επικήδειο λόγο για τον ηγέτη της κουβανικής επανάστασης Φιντέλ Κάστρο. Σημαντικό είναι και το ότι ένα ποσοστό 67% από όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ κρίνει αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης. 

Όσον αφορά στα άλλα κόμματα, η Χρυσή Αυγή διατηρεί σταθερά την τρίτη θέση με ποσοστό 6,74%, με το ίδιο ποσοστό όμως εμφανίζεται και το ΚΚΕ (6,74% δηλαδή), ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη συγκεντρώνει ποσοστό 5,26%.

Παράλληλα, σε δημοσκόπηση, της εταιρείας To The Point που δημοσιεύεται στην Μακεδονία της Κυριακής η ΝΔ λαμβάνει στην πρόθεση ψήφου 37,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20%, η Χρυσή Αυγή 9,9%, το ΚΚΕ 7,3%, η ΔΗΣΥ(ΠΑΣΟΚ) 4,7%, η Ένωση Κεντρώων 3,5%, το Ποτάμι 2,7% και οι ΑΝΕΛ 1,9%.

H δημοσκόπηση έγινε στις τέσσερις περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας (Θράκης-Ανατολικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου).

Σημειώνεται ότι και στα ευρήματα της δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ, στις αρχές του μήνα, φάνηκε ότι η ψαλίδα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου ανοίγει όλο και περισσότερο, με την αξιωματική αντιπολίτευση να συγκεντρώνει 32% έναντι 16%.

skai.gr (τίτλος: δικός μας-τροποποιημένος)

2 σχόλια:

  1. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΥΛΑ ΣΤΗ ΧΑΡΥΒΔΗ ΠΑΝΤΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανεπιστημιο Μακεδονιας μας παραπλανει μονιμως.και σιγουρα και η εταιρεια mark

    ΑπάντησηΔιαγραφή