Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΣΥΝΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ! ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, ΓΙΑΤΡΟΙ, ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ κ.α. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ!!!!

Επαγγελματικό λογαριασμό στην τράπεζα θα υποχρεωθούν να ανοίξουν...

όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί και γενικώς όλοι οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα, από την 1 Ιανουαρίου 2017 είναι υποχρεωμένοι να πάνε στην τράπεζα και να ανοίξουν έναν επαγγελματικό λογαριασμό.
Η υποχρέωση θεσπίζεται με ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα. Το χρονικό περιθώριο που θα τους δοθεί για να ανοίξουν το λογαριασμό, θα οριστεί με υπουργική απόφαση και σύμφωνα με πληροφορίες σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ξεπερνά τους δύο μήνες.
Ο επαγγελματικός λογαριασμός κρίνεται απαραίτητος για να υλοποιηθεί η ρύθμιση της καταβολής των αμοιβών των ελεύθερων επαγγελματιών και μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος πληρωμών.
Κι αυτό γιατί διαφορετικά θα υπάρχει πρόβλημα με το αφορολόγητο, αφού χωρίς τον επαγγελματικό λογαριασμό οι δαπάνες για τις υπηρεσίες ελεύθερων επαγγελματιών, δεν θα είναι δυνατόν να συνυπολογιστούν για να βρεθεί το τελικό ποσό των δαπανών για το αφορολόγητο.
Με τη ρύθμιση προβλέπεται ότι οι πελάτες των ελεύθερων επαγγελματιών θα μπορούν να πληρώνουν μέσω e-banking και στο τέλος του χρόνου η τράπεζα θα ενημερώνει αυτομάτως το TAXIS για τις πληρωμές αυτές και τα ποσά θα προστίθενται στις υπόλοιπες πληρωμές με πιστωτικές, χρεωστικές κάρτες και άλλους τρόπους ηλεκτρονικών πληρωμών. Ετσι θα διαμορφώνεται το τελικό ποσό των δαπανών, που χρησιμεύει για το αφορολόγητο ποσό των μισθωτών, των συνταξιούχων και των αγροτών.
Υπενθυμίζεται ότι ολόκληρο το αφορολόγητο δικαιούνται οι φορολογούμενοι που έχουν εισόδημα ως 10.000 ευρώ και πληρώνουν με κάρτες και άλλα μέσα ηλεκτρονικών πληρωμών δαπάνες ίσες με το 10% του φορολογητέου εισοδήματος.
Για εισόδημα από 10.001 ως 30.000 ευρώ το ποσοστό είναι 15% και για μεγαλύτερα φορολογητέα εισοδήματα 20%.
Πηγή: newsit.gr (τίτλος: δικός μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου