Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

ΠΕΡΙ ΚΑΨΙΜΑΤΟΣ ΣΗΜΑΙΩΝ! ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ...

«Όποιος, για να εκδηλώσει μίσος ή περιφρόνηση, αφαιρεί, καταστρέφει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του κράτους … τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών» άρθρο 181 του Ποινικού Κώδικα...
Πριν ο κάθε καλός κομμουνιστής / αριστερός / «προοδευτικός» μας πει την γνώμη του για το αν πρέπει να αφήνουμε ατιμώρητη την πράξη της καταστροφής της σημαίας μας, ας μας κάνει την τιμή να μας ενημερώσει για το πώς αντιμετώπιζαν ή ακόμα αντιμετωπίζουν κομμουνιστικά / αριστερά / «προοδευτικά» κράτη ανάλογες πράξεις.   


Εγώ ο αδαής ας πούμε, βρήκα τα εξής:

Η Σοβιετική Ένωση και οι περισσότερες χώρες της κομμουνιστικής Ανατολικής Ευρώπης είχαν νόμους που προέβλεπαν ποινή φυλάκισης από δύο έως τέσσερα χρόνια για όποιον τολμούσε να βεβηλώσει την (κομμουνιστική) σημαία του κράτους.
Στην Κίνα η βεβήλωση της σημαίας απαγορεύεται. Ο ποινικός κώδικας προβλέπει ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών, κράτηση, δημόσια εποπτεία ή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων για όποιον βεβηλώνει σκόπιμα την εθνική σημαία - με το να την καίει ή να την σκίζει ή να την καταπατεί δημόσια - ή το εθνόσημο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Στην 
Βόρεια Κορέα όποιος κάνει βεβήλωση της κομμουνιστικής σημαίας τους, απλά δολοφονικά εκτελούνται από το "κράτος", συνοπτικές "διαδικασίες" δηλαδή!

Στην Βενεζουέλα, όταν διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την άρνηση της κυβέρνησης να ανανεώσει την άδεια μετάδοσης του καναλιού RCTV, κρατούσαν ανάποδα τη σημαία της Βενεζουέλας ως σύμβολο διαμαρτυρίας, η κυβέρνηση τους κατήγγειλε για βεβήλωση της σημαίας, και ότι στην πράξη τους αυτή προχώρησαν αφού χειραγωγήθηκαν πρώτα από τους «εχθρούς του λαού».

Στις ΗΠΑ κάθε φορά που γίνεται η συζήτηση στο Κογκρέσο για την «Τροποποίηση περί Βεβήλωσης Σημαιών», δηλαδή την προτεινόμενη τροποποίηση του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών που θα απαγορεύει τη βεβήλωση της αμερικάνικης σημαίας ΗΠΑ, όσοι είναι αντίθετοι (κυρίως λίμπεραλ) προβάλουν το επιχείρημα ότι μία τέτοια τροποποίηση θα βάλει την χώρα «στο ίδιο επίπεδο με ολοκληρωτικά καθεστώτα άλλων χωρών, όπως της Κίνα, της Κούβας, του Ιράν και της Βόρειας Κορέας». Στις χώρες αυτές λένε, «οι πολιτικές ελευθερίες είναι ανύπαρκτες και η βεβήλωση της σημαίας τους θεωρείται έγκλημα».

Πληροφοριακά :

Στο Ισραήλ το κάψιμο της ισραηλινής σημαίας τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και τριών χρόνων.

Στην Τουρκία το κάψιμο της σημαίας τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τριών ετών. Εάν κάποιος βγάλει από τον ιστό και πετάξει κάτω την σημαία τιμωρείται με ποινή φυλάκισης δεκαοκτώ ετών!


Στην Αλβανία κάθε δημόσια προσβολή της σημαίας, όπως και του εθνικού ύμνου της χώρας συνιστά έγκλημα και τιμωρείται με πρόστιμο ή ποινή φυλάκισης έως ενός έτους.
redskywarning.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου