Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ-"8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ": ΑΚΡΑΙΑ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Το δελτίο τύπου της παράταξης:

Κορυφαίες στιγμές ακραίου νεοφιλελευθερισμού ζήσαμε στο δημοτικό...

συμβούλιο όταν η δημοτική αρχή αποφάσισε να επιβάλει επιπλέον φόρο 15% στους κατοίκους Παπάγου – Χολαργού προκειμένου να δώσει λίγα παραπάνω χρήματα για τις ανάγκες των σχολείων.

Η απόφαση αυτή έχει σαφώς συμβολικό χαρακτήρα αφού το προσδοκώμενο ζευγοποιημένο ποσό που θα μαζευτεί ανέρχεται στις 80.000 ευρώ περίπου, τη στιγμή που η δημοτική αρχή έχει αφήσει αδιάθετα 700.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του Δήμου που προορίζονταν για τα σχολεία, ενώ στα ταμεία λιμνάζουν 15 εκατομμύρια ευρώ.

Είναι μια αντίληψη ακραίου νεοφιλελευθερισμού που οδηγεί την ανθρωπότητα στην εξαθλίωση, στις ακραίες ανισότητες και στις πολιτικές λιτότητας.

Είναι ένα σαφές μήνυμα προς την ευαισθητοποιημένη κοινωνία, ότι όταν ζητάει περισσότερες υπηρεσίες και παροχές για σχολεία, δρόμους, για νερό, επικοινωνίες κλπ... θα πληρώνει.

Είναι ένα σαφές μήνυμα προς τους γονείς που διεκδικούν καλύτερα σχολεία, ότι για κάθε διεκδίκηση, θα πρέπει να βάλουν γερά το χέρι στην τσέπη και μάλιστα με φόρους που δεν περιέχουν κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, ούτε κλιμακώσεις.

Είναι μια αντίληψη που θέλει το Δημόσιο Σχολείο θεματοφύλακα των ταξικών διακρίσεων και τις περιοχές διακριτές και γκετοποιημένες. Οι περιοχές με υψηλά εισοδηματικά στοιχεία να έχουν καλά σχολεία και οι περιοχές με χαμηλά να έχουν και υποβαθμισμένα σχολεία.

Είναι μια αντίληψη που θέλει την παιδεία κυρίαρχο μηχανισμό αναπαραγωγής των ταξικών ανισοτήτων με τα ιδιωτικά σχολεία να κυριαρχούν και να πρωτοπορούν και τα δημόσια να είναι σχολεία δεύτερης κατηγορίας για παιδιά ενός κατώτερου Θεού.

Είναι ένα χτύπημα κατά του κράτους πρόνοιας και της κοινωνίας των ίσων ευκαιριών.

Είναι ένα μήνυμα κατά των κοινωνικών κινημάτων που οποιαδήποτε διεκδίκησή τους για να ικανοποιηθεί, θα μετατρέπεται σε χαράτσι και σε πολιτική λιτότητας.

Ερχόμαστε, λοιπόν, σήμερα αντιμέτωποι με τους εκφραστές ενός ακραίου νεοφιλελευθερισμού που επιβάλλει επιπλέον φόρο στους πολίτες προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και στα καθήκοντά του, που είναι η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Τη στιγμή που όλη η Τοπική Αυτοδιοίκηση παίρνει μέτρα για να στηρίξει τις τοπικές κοινωνίες, να αμβλύνει τις επιπτώσεις της βαθιάς κρίσης και να κρατήσει την κοινωνική συνοχή, εμείς στο Δήμο Παπάγου – Χολαργού ζούμε την πλήρη αποδοχή της κοινωνίας των δύο τρίτων.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το πρώτο έγγραφο που υπέγραψε στην αρχή της θητείας του ο σημερινός δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος ήταν η διακήρυξη για την παραχώρηση των δημόσιων σχολείων σε ιδιώτες.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο και καμία ψήφος, ούτε στήριξη δεν είναι αθώα. Όλοι είμαστε φορείς μιας ιδεολογίας και ο συγκεκριμένος δήμαρχος φύσει και θέσει ανήκει σε μια συγκεκριμένη κοινωνικοοικονομική κατηγορία και από εκεί αντιλαμβάνεται την σημερινή πραγματικότητα.

Το λόγο τώρα έχει η κοινωνία. Θα αποδεχθεί αδιαμαρτύρητα αυτές τις πολιτικές ή θα αντιδράσει για να δείξει τις δικές της ανάγκες και επιθυμίες;

3 σχόλια:

  1. Θες να με καταστρέψουν εμένα αυτοί που λες; Γι' αυτό σου κατεβάζω το σχόλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις δίκιο και εμένα με απείλησαν όπως και πολλούς άλλους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με αυτά που βλέπουμε κάθε μέρα δεν αποκλείεται να βραβεύσουν και κανένα Αφγανό βιαστή και δολοφόνο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή