Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Η UNESCO ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΙΓΚΑ! ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ...

Η  UNESCO  Τίμησε τον  Κώστα Τίγκα
για το Έργο του στο Σύνδεσμο

Προστασίας Παιδιών και ΑμεΑ
Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 σε μια λαμπρή τελετή στο κατάμεστο...
Δημαρχείο της ιστορικής Σαλαμίνας έγινε για 33η χρονιά  η ετήσια  βράβευση προσωπικοτήτων από την UNESCO, με την απονομή των Χρυσών Μεταλλίων του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της Βεργίνας. Μεταξύ των δώδεκα τιμηθέντων από την Ελλάδα και τη λοιπή Ευρώπη ήταν και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Παιδιών και ΑμεΑ Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας, που τιμήθηκε για το έργο του στο Σύνδεσμο, αλλά και τη γενικότερη κοινωνική του προσπάθεια για την ενίσχυση των αδύναμων οικογενειών.
Η απονομή του Χρυσού Μεταλλίου του «Μεγάλου Αλεξάνδρου», έγινε από τον Πρόεδρο του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Γιώργο Μαρωνίτη, αλλά και τον Πρόεδρο του Διεθνούς Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Ντίνο Κουμπάτη. Ήταν για τον Πρόεδρο αλλά και το Σύνδεσμο, μια  πολύ σημαντική και μοναδική τιμή.
Μιλώντας στους παρευρεθέντες ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας, τόνισε ότι η Σαλαμίνα είναι ένας από τους σημαντικότατους σταθμούς στην ιστορία του Έθνους μας, αλλά και του Δυτικού κόσμου. Ο σημερινός ευρωπαϊκός πολιτισμός είναι θεμελιωμένος στις αρχές και στα ιδεώδη που δημιούργησαν οι Σαλαμινομάχοι, Προμαχούντες των Ελλήνων. Ο αγώνας τους οδήγησε σε μια ελεύθερη κοινωνία και πολιτεία, μια κοινωνία και μια πολιτεία με αρχές και υγιείς θεσμούς. 

Ακολούθως παρουσίασε ένα μέρος αυτού του έργου, για το οποίο βραβεύθηκε. Ο Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών και ΑμεΑ,  είναι ένα ειδικώς αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό σωματείο, το οποίο φιλοξενεί και περιθάλπει αυτή την περίοδο 92 άτομα με νοητική υστέρηση.

Επεσήμανε ότι φιλοσοφία μας είναι η παροχή εξατομικευμένων  και ποιοτικών υπηρεσιών σε κάθε ΑμεΑ, με σκοπό αφενός την κοινωνικοποίηση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών, αφετέρου την καλλίτερη δυνατή υποστήριξη των σκληρά δοκιμαζόμενων οικογενειών τους. 

Τελειώνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Γιώργο Μαρωνίτη, αλλά και τον Πρόεδρο του Διεθνούς Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Ντίνο Κουμπάτη που μας διέκριναν μεταξύ των τόσων φορέων και ετίμησαν το Σύνδεσμο Προστασίας Παιδιών και ΑμεΑ και τον Πρόεδρό του Κώστα – Πολυχρόνη Τίγκα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου