Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

ΠΑΨΤΕ ΝΑ "ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ" ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΑΝΑΣΑΚΟΥ-ΜΟΥΝΤΑΚΗ! ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΡΑΒΕΥΤΕΙ Η ΓΛΥΚΑΤΖΗ-ΑΡΒΕΛΕΡ! ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙ ΣΤΙΣ "ΗΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ" ΩΣ ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ-ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ!

Είναι άδικο και απαράδεκτο, ανώνυμοι σχολιαστές να καταφέρονται κατά της Αντιδημάρχου Χολαργού-Παπάγου κυρίας Μαρίας Αθανασάκου-Μουντάκη, φτάνοντας έως του σημείου να ζητούν την παραίτησή της με αφορμή την παρουσία της Γλύκατζη-Αρβελέρ στις "Ημέρες Περικλέους". Η ίδια η κυρία Αθανάσκου, η οποία έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας την όλη εκδήλωση, είναι τουλάχιστον άδικο να επωμίζεται το κόστος της παρουσίας της κυρίας Γλύκατζη-Αρβελέρ. Η οποία μάλιστα, κακώς γράφουμε ότι θα βραβευτεί. Η γνωστή πανεπιστημιακός θα είναι εισηγήτρια-ομιλήτρια της εορτής ...


των Περικλείων και δεν πρόκειται να βραβευτεί. Η απονομή βραβείων  θα γίνει στους κ.κ. Ιάκωβο Τσούνη, Αντώνη Πολύδωρα, Νικόλαο Ζαχάρο, Παύλο Τούτουζα και Σαράντο Καργάκο. Κατά συνέπεια, η κυρία Αρβελέρ θα παρευρίσκεται μόνον ως εισηγήτρια-ομιλήτρια της εκδήλωσης. Είναι αδιανόητο η κυρία Αθανασάκου να χρεωθεί το  γεγονός της παρουσίας της κυρίας Αρβελέρ (η οποία σημειωτέον έχει ξανάρθει στον Χολαργό και έχει μιλήσει σε παλαιότερη εκδήλωση) και εξ αυτού του λόγου να υποβάλει την παραίτησή της! Παλαβά πράγματα! Θα έπρεπε δηλαδή, κατά την άποψη κάποιων ανωνύμων, να υποβάλει η κυρία Αθανασάκου την παραίτησή της, και μόνο λόγω της παρουσίας της κυρίας Αρβελέρ; Τρελά πράγματα είναι αυτά! 
Εμείς από την πλευρά μας, προβήκαμε σε μομφή κατά της Δημοτικής Αρχής και όχι προσωπικά κατά της κυρίας Αθανασάκου, η οποία είναι άδικο να επωμίζεται, να χρεώνεται το γεγονός της παρουσίας ως ομιλήτριας της κυρίας Αρβελέρ. 
Αντιθέτως, έχουμε γράψει κατ' επανάληψη για τη μεγάλη προσφορά της κυρίας Αθανασάκου ως Αντιδημάρχου και μάλιστα είμαστε οι πρώτοι που ζητήσαμε από τον Δήμαρχο Αποστολόπουλο να τη διατηρήσει στο πόστο της κατά την ανανέωση των αντιδημαρχιών, κάτι που τελικά έκανε και μπράβο του. Το πολιτισμικό επίπεδο του Δήμου Χολαργού-Παπάγου έχει ανέβει αρκετά επίπεδα. Να θυμίσουμε μόνο τις εντυπωσιακές μαθητικές παρελάσεις με παραδοσιακές ενδυμασίες που γίνονται κάθε χρόνο σε Χολαργό-Παπάγου από τη μαθητιώσα νεολαία. Έργο που φέρει τη σφραγίδα της κυρίας Αθανασάκου. 
Κατά τα άλλα, η βράβευση του Νίκου Ζαχάρου, καλώς γίνεται, σύμφωνα με την άποψή μας. Ο Νίκος Ζαχάρος, για όσους δεν τον γνωρίζουν, υπήρξε απ΄τους πιο έντιμους και ήπιων τόνων κομμουνιστές στον Χολαργό. Δημοτικός σύμβουλος από τα πρώτα χρόνια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην περιοχή, με λόγο σοβαρό, ανεξάρτητα αν πολλοί δεν συμφωνούσαν με αυτό. Είναι δυνατόν όμως, να καταδικάζεται κάποιος για τον πολιτικό του λόγο και να τιμάται ανάλογα με τα...γαλόνια που φέρει; Αν αυτά είναι δεξιά γαλόνια να τιμάται, αν όχι...στο πυρ το εξώτερον; Το γεγονός ότι η ψήφος του Νίκου Ζαχάρου δεν ήταν υπέρ της ανέγερσης του ανδριάντα του Περικλή, μπορεί να τον καταδικάσει; Μπορείτε να γνωρίζετε ποια ήταν η ουσία της  τότε ψήφου του Ζαχάρου και γιατί ακριβώς είπε το όχι; Μήπως τότε καταδίκασε κάποιες άλλες σκοπιμότητες; Τέλος πάντων, εμείς δεν δικαιολογούμε τον Ζαχάρο για τη συγκεκριμένη πολιτική του στάση, δεν είναι δυνατόν όμως να απαξιώνεται συνολικά και να μην τιμάται ένας έντιμος αριστερός, ο οποίος δεν προκάλεσε, αντίθετα συνέβαλε τα μέγιστα στην τοπική Αυτοδιοίκηση, αναδεικνύοντας τον ρόλο της ως ανεξάρτητου θεσμού, που αγκαλιάζει τον κόσμο και την τοπική κοινωνία. 
Κατά τα άλλα, επαναλαμβάνουμε μετά στόμφου: Μην πυροβολείτε-ανώνυμοι σχολιαστές-την ικανότατη-άξια Αντιδήμαρχο Μαρία Αθανασάκου-Μουντάκη.  

5 σχόλια:

  1. Κυρία Χρύσα Παρίση Συγχαρητήρια για την περσινή καταπληκτική εκδήλωση προς τιμή του Περικλή . Έχω την εντύπωση ότι τέτοιες εκδηλώσεις δεν θα δούμε ξανά . Τον τελευταίο καιρό πολλά είναι τα μαύρα σύννεφα πάνω από το Δημαρχείο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλήθεια τι θα κάνει ο Ζαχάρος την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί ; Την ώρα εκείνη θα γίνει κατάθεσις στεφάνου στον Ανδριάντα του Περικλή που κατασκεύαστηκε επί Δημαρχίας Νικολάου . Εάν παρευρεθεί θα είναι μία πράξις Τίμια εκ μέρους του . Εάν απουσιάσει θα είναι μία πράξις προσβλητική για τον μεγάλο Έλληνα της Αθηναϊκής Δημοκρατίας . Ο Ζαχάρος θα τιμηθεί με το βραβείο Περικλέους [ολέθριο λάθος] την Κυριακή 22 Οκτωβρίου . ΙΔΩΜΕΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νοσταλγούμε τις καλές ημέρες Νικολάου . Χίλιες φορές καλύτερος Δήμαρχος ήταν ο Νικολάου από όλους . Και ήταν κοντά στους απλούς πολίτες καθημερινά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι απαράδεκτο ο Δήμος Παπάγου Χολαργού να βραβεύει τον κομμουνιστή Ζαχάρο και να μην βραβεύει τον πρώην Δήμαρχο Νικολάου που έκανε πολλά έργα στον Χολαργό . Οι συνεργάτες του γιατί δεν μιλάνε ; Που είναι ο Ανυφαντής ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπάρχει και ο Μεγάλος Δάσκαλος Σταύρος Σκανδάλης , στα αζήτητα του Δήμου Παπάγου Χολαργού , που πικραμένος από την αδιαφορία της σημερινής Δημοτικής Αρχής παρακολουθεί με λύπη όσα γίνονται στον Δήμο μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή