Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

ΤΟ ΜΕΓΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ! ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΓΥΠΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΜΕ FAST TRACK ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ!!!

Η Δικαιοσύνη θα λειτουργεί πλέον γρήγορα και αποτελεσματικά, αλλά αυτό που θα απονέμει τελικά στον Πολίτη θα είναι η ΑΔΙΚΙΑ με την οποία Κράτος και Δικαστές θα επιδοτούν το τραπεζικό σύστημα, έχοντας πρώτα...

νομιμοποιήσει, με το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, την αυθαιρεσία και την αντισυνταγματικότητα της λειτουργίας του, που πλέον παραβιάζει ευθέως το αρθ. 106, παρ. 2 του Συντάγματος, αφού ο νέος ΚΠολΔ επιτρέπει στις τράπεζες να αναπτύσσουν την ιδιωτική οικονομική τους πρωτοβουλία προς βλάβη της εθνικής οικονομίας και του δημοσίου συμφέροντος !!!       
Μοναδικοί ωφελημένοι από το νέο ΚΠολΔ οι Δανειολήπτες του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ, που προστατεύουμε την περιουσία και την αξιοπρέπειά μας με την Ομαδική Αγωγή κατά των Τραπεζών για το Κούρεμα των Δανείων μας !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 221 ΚΠολΔ, η άσκηση της αγωγής, δηλαδή η κατάθεση και επίδοση αυτής, έχει ως συνέπεια την εκκρεμοδικία. 
Όταν επέλθει η εκκρεμοδικία και όσο αυτή διαρκεί, δεν μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε δικαστήριο νέα δίκη για την ίδια επίδικη διαφορά ανάμεσα στους ίδιους διαδίκους εφόσον εμφανίζονται με την ίδια ιδιότητα (βλ. Βαθρακοκοίλη Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας αρ. 222 παρ. 6 σελ. 39). Η εκκρεμοδικία από την άσκηση τακτικής αγωγής καθιστά επίσης απαράδεκτη τη συζήτηση της αίτησης για έκδοση διαταγής πληρωμής που αφορά την ίδια αξίωση και η διαταγή πληρωμής ακυρώνεται με ανακοπή (ΠΠΒερ 3248/84 ΑρχΝ 35/539, Μπέης αρ. 222 σελ. 1008, Κατρά Ελλ.Δ/νη 37.169, Βαθρακοκοίλης Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας αρ. 221 παρ. 25 σελ. 18, Τριανταφυλλίδη Ανακοπή κατά διαταγής πληρωμής σελ. 396, Ειρ. Καλλιθέας 5/2015).
Η αίτηση για έκδοση διαταγής πληρωμής από την Τράπεζα με την οποία αποκρύπτεται η ήδη ασκηθείσα αγωγή και συνεπώς αποκρύπτεται από τον Δικαστή η ύπαρξη εκκρεμοδικίας, είναι παράνομη. Η δε εκδοθείσα διαταγή πληρωμής με βάσει την ως άνω απόκρυψη, υπόκειται σε ακύρωση με ανακοπή, για το λόγο ότι υφισταμένης της εκκρεμοδικίας, έπρεπε να ανασταλεί η εκδίκαση της αίτησης έκδοσης της επίδικης διαταγής πληρωμής, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί των ως άνω εκκρεμών αγωγών. Εάν, βέβαια, η αιτούσα Τράπεζα είχε γνωστοποιήσει το εν λόγω κώλυμα στον κ. Δικαστή που εξέδωσε τη διαταγή πληρωμής, τότε θα έπρεπε να ανασταλεί η έκδοση αυτής κατ’ άρθρο 222 παρ.2 ΚΠολΔ. 

Για τον λόγο αυτό οι Τράπεζες δεν μπορούν να προβούν σε έκδοση διαταγής πληρωμής και, έτσι, δεν μπορούν να προβούν σε πλειστηριασμούς ακινήτων, ούτε σε κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, αυτοκινήτων κλπ. κινητών πραγμάτων,  όταν έχει προηγηθεί η άσκηση αγωγής και αν το κάνουν είναι παράνομο επιφέροντας ποινικές και αστικές ευθύνες. 
Όταν το πρωτοείπαμε πριν 2 χρόνια, κάποιοι μας έλεγαν τρελούς και άλλοι απατεώνες.
Σήμερα όμως μας επιβεβαιώνει πανηγυρικά ακόμη και το φιλοτραπεζικό capital.gr !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΦΕΣΕΩΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΚΟΠΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ, ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ !!!

Δεν μας χαρίστηκε τίποτα !!!
Ότι κερδίσαμε το κερδίσαμε με τις γνώσεις, τη σκληρή δουλειά και τον αγώνα μας, που τελικά οδήγησαν την ελληνική δικαιοσύνη να μας δικαιώσει με αμετάκλητες πλέον δικαστικές αποφάσεις !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :


Διαβάστε τώρα στη συνέχεια τι περιμένει όσους κάθονται ακόμη στον καναπέ, περιμένοντας την κυβέρνηση και τις τράπεζες να τους λυπηθούν και να τους χαρίσουν τα σπίτια τους !!!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ !!! 

Τέσσερις μήνες θα διαρκεί τώρα η διαδικασία !!!
Πλειστηριασμοί : 
Τι πραγματικά αλλάζει με το νέο νόμο !!!
Ο πλειστηριασμός με βάση την εμπορική και όχι την αντικειμενική αξία το μεγαλύτερο πρόβλημα !!!
Με διαδικασίες εξπρές στο «σφυρί» τα στεγαστικά δάνεια που είναι στο «κόκκινο» !!!
Όλες οι αλλαγές που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή !!!

Το πολύ μέσα σε τέσσερις μήνες όσοι έχουν στεγαστικά δάνεια που είναι στο «κόκκινο» μπορεί να δουν τους κόπους και τα όνειρα μιας ζωής να βγαίνουν στο σφυρί και να χάνονται σε εξευτελιστικές τιμές, μετά την χθεσινή ψήφιση από την Βουλή του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που προβλέπει πλειστηριασμούς με διαδικασίες εξπρές.

Ουσιαστικά είναι παντελώς απροστάτευτοι απέναντι στις Τράπεζες οι δανειολήπτες οι οποίοι λόγω της οικονομικής κρίσης της τελευταίας πενταετίας δεν μπορούσαν να πληρώσουν στις Τράπεζες τις δόσεις των στεγαστικών δανείων τους, με συνέπεια τα δάνεια τους να περάσουν στο κόκκινο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο «protothema.gr» το μέλος της συντονιστικής επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου Παναγιώτης Νικολόπουλος, με το νέο «Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, γνωστό σχέδιο «Χαμηλοθώρη» περιορίζονται σε μεγάλο βαθμό οι δυνατότητες άμυνας των οφειλετών - πολιτών».

Δηλαδή, τονίζει ο κ. Νικολόπουλος, αυτός ο οποίος έχει «μια οφειλή έστω προς μια Τράπεζα, υπάρχει πλέον κίνδυνος μέσα σε μερικούς μήνες να απολέσει την περιουσία του, αφού οι δυνατότητες προσφυγής στην Δικαιοσύνη περιορίζονται».

Ακόμη, τονίζει ο κ. Νικολόπουλος, ότι «τα ακίνητα θα εκπλειστηριάζονται με βάση τις εμπορικές τους αξίες, οι οποίες πλέον είναι πάρα πολύ χαμηλές και έτσι ο οφειλέτης - πολίτης ο οποίος αδυνατεί να πληρώσει, κινδυνεύει να εκπλειστηριαστεί η περιουσία του με εξευτελιστικό τίμημα».

Ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας ρητά προβλέπει ότι οι πλειστηριασμοί θα γίνονται πλέον όχι με βάση τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων - όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα - αλλά με βάση τις εμπορικές αξίες.

Έτσι, για την εκτίμηση της αξίας ενός του ακινήτου που κατάσχεται από τις Τράπεζες, προκειμένου να βγει σε πλειστηριασμό, λαμβάνεται υπόψη η εμπορική αξία του ακινήτου, όπως αυτή προσδιοριζόταν κατά το χρόνο της κατάσχεσης.

Επίσης, ως τιμή πρώτης προσφοράς για τον πλειστηριασμό ακινήτου ορίζεται η εμπορική του αξία, όπως αυτή προσδιοριζόταν κατά το χρόνο της κατάσχεσης.

Με αυτό το νέο νομοθετικό πλαίσιο παρέχεται απερίφραστα η δυνατότητα στις Τράπεζες να προσδιορίζουν μικρές εμπορικές αξίες στα ακίνητα που πρόκειται να βγουν στο πλειστηριασμό.
Κάτι που είναι σε βάρος των δανειοληπτών. 
Και αυτό γιατί οι δανειολήπτες θα αποσβένουν μικρότερο ποσό χρέους, ενώ αντίθετα το κέρδος των Τραπεζών θα πολλαπλασιάζεται, αφού το υπόλοιπο της οφειλής του δανειολήπτη θα εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.

Παράλληλα, η δικαστική άμυνα των δανειοληπτών απέναντι στους πλειστηριασμούς περιορίζεται αισθητά έως και σχεδόν μηδενίζεται, ενώ ο χρόνος προσβολής των πράξεων που οδηγούν στην αναγκαστική εκτέλεση είναι πλέον ασφυκτικός.

Με άλλα λόγια με το παλαιό νομοθετικό πλαίσιο όλες οι πράξεις της προδικασίας και κύριας διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης μέχρι και το σημείο της κατάσχεσης μπορούσαν να προσβληθούν μέσα σε 45 ημέρες.

Τώρα με το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας οι προθεσμίες αυτές περιορίζονται στις 15 ημέρες, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα η δικαστική άμυνα του δανειολήπτη, μέσω του δικηγόρου του, να είναι ελλιπής και ατελής.

Και αυτό, γιατί δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για την συγκέντρωση των στοιχείων και αναγκαίων εγγράφων, ενώ η νομική προετοιμασία κ.λπ. Είναι ελλιπής.

Την ίδια στιγμή, η προθεσμία προσβολής του πλειστηριασμού των ακινήτων περιορίζεται από τις 90 στις 60 ημέρες από τη μεταγραφή της σχετικής κατακυρωτικής έκθεσης.

Τα μέχρι χθες στάδια που μπορούσε να ασκηθούν ανακοπές ήταν τρία, ενώ τώρα με το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας περιορίζονται στα δύο και ο δανειολήπτης-οφειλέτης δεν έχει πλέον δικαίωμα να ασκήσει αναίρεση κατά της απόφασης της ανακοπής.

Από 15 μέρες περιορίζεται στις 5 ο χρόνος που πρέπει η αναγγελία του πλειστηριασμού να επιδοθεί στον συμβολαιογράφο πριν την ημερομηνία του πλειστηριασμού, ενώ μέσα στο 5νθήμερο αυτό πρέπει να κατατεθούν και τα έγγραφα που αποδεικνύουν την απαίτηση της Τράπεζας.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει ο κ. Νικολόπουλος, «κατά την διαδικασία της ικανοποίησης των δανειστών προτάσσονται τα δικαιώματα των Τραπεζών σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των ασφαλιστικών φορέων, ακόμη δε και του Δημοσίου».

Με άλλα λόγια, συνεχίζει το μέλος της συντονιστικής επιτροπής της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, ένας εργαζόμενος ο οποίος επιδιώκει να πάρει την αποζημίωσή του ή τα δεδουλευμένα του μέσα από διαδικασίες πλειστηριασμών των ακινήτων της επιχείρησης στην οποία εργαζόταν, ενδεχομένως δεν θα ικανοποιείται η απαίτησή του, αφού πρώτα θα ικανοποιείται η απαίτηση της Τραπέζης προς την οποία υπάρχει οφειλή».

Χαρακτηριστικό είναι ότι για τον επανακαθορισμό της σειράς κατάταξης στην διαδικασία της ικανοποίησης των δανειστών, ακόμη έχει αντιδράσει και το Γενικό Λογιστήριο του Κράους, το οποίο έχει επισημάνει ότι το μέτρο αυτό, λειτουργεί σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς δημιουργείται απώλεια εσόδων.

Σε περίπτωση που το ακίνητο που πλειστηριάστηκε είναι μισθωμένο, τότε ο μισθωτής πρέπει μέσα σε δύο μήνες να εγκαταλείψει το ακίνητο, ανεξάρτητα εάν επάνω του έχει πραγματοποιήσει επένδυση, την οποία ήλπιζε ότι θα την αποσβέση σε βάθος χρόνου.
Επιπλέον, με τον νέο Κώδικα, καταργείτε η προφορικότητα στο ακροατήριο (εμμάρτυρη κατάθεση), αναφέρει ο κ. Νικολόπουλος και εξηγεί: «Ο δικαστής πλέον δεν θα μπορεί ο ίδιος να εξετάζει μάρτυρες, ώστε να οδηγηθεί στην σωστή κρίση, με αποτέλεσμα να καταργείται το Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της δημοσιότητας».

Δεν παραλείπει να αναφέρει ο κ. Νικολόπουλος ότι ο νέος «Κώδικας έχει αποδοκιμαστεί από το σύνολο του νομικού κόσμου της χώρας και δη από τους δικηγόρους, δικαστές και τις δικαστικές Ενώσεις, από τα Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας, από τους συμβολαιογράφους και τους δικαστικούς επιμελητές».

Τέλος, σημειώνει ότι οι δικηγόροι απέρριψαν με δημοψήφισμα τους (ποσοστό 93%), τον Κωδικά τον Δεκέμβριο του έτους 2014 όταν ακόμη αυτός ήταν σχέδιο.

1 σχόλιο:

  1. Υποτίθεται οτι ο Λαφαζάνης θα έκανε ριφιφί στην Τ.τ.Ε. Με το νέο Κ.Πολ.Δ. οι τράπεζες θα μας κάνουν τσιπριφί !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή