Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

ΝΤΡΟΠΗ!!! ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ"ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΖΟΥΡΟΥΔΗ" ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΦΤΩΧΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΤΟΥ ΥΠΟΓΕΙΟ ΧΩΡΟ, ΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΤΗΚΕ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ! Ο ΧΩΡΟΣ ΑΡΑΧΝΙΑΖΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ! ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΤΕΓΑΖΕΙ ΦΤΩΧΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ, ΣΤΕΓΑΖΕΙ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΦΥΛΛΑ ΔΕΝΔΡΩΝ!

 ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ Ο τ. ΑΝΤΙΔΉΜΑΡΧΟΣ ΚΟΥΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΉΣ ΠΑΪΤΕΡΗΣ

Το ίδρυμα "Αντιγόνη Ζουρούδη" είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Αυτό αναφέρεται στο καταστατικό του, αυτός είναι ο σκοπός του. Προσέξτε...

όμως τι συμβαίνει με το υπόγειο διαμέρισμα, τον υπόγειο χώρο (50 τ.μ. περίπου) που διαθέτει στα γραφεία του, επί της οδού Πολυμνίας στον Χολαργό. 
Δείτε χάλια που είχε το υπόγειο διαμέρισμα πριν ανακαινιστεί
Ο χώρος αυτός βρισκόταν μέχρι το 2012 σε τριτοκοσμική κατάσταση. Οι φωτογραφίες που παρουσιάζουμε το αποδεικνύουν περίτρανα.
Ένα ερείπιο ήταν ο χώρος
Αυτόν λοιπόν τον χώρο, επί προεδρίας της κας Καλλιοντζής, της σημερινής προέδρου δηλαδή, κάποια μέλη του ιδρύματος σκέφθηκαν να τον κάνουν πιο ανθρώπινο, με ένα συγκεκριμένο σκοπό: να κατοικήσει σε αυτόν μια κυρία με τα δυο ανήλικα κορίτσια της. Σύμφωνα με πληροφορίες μας είχε προηγηθεί ενημέρωση του Δ.Σ. του σωματείου, όπου μάλιστα η πρόταση έγινε αποδεκτή ομόφωνα.
Ο ΄χωρος άρχισε ν' ανακαινίζεται και όλα τα μπάζα πετάγονταν για να γμεταμορφωθεί σε ένα διαμέρισμα-κουκλί
Μάλιστα υπήρξαν και αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια. Βασικός αρωγός ήταν ο τότε αντιδήμαρχος του δήμου μας Νίκος Κουτάκης ,ο οποίος όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε,προθυμοποιήθηκε να δώσει χρώματα από το κατάστημά του, ακόμη και εργάτη για να κάνει ό,τι το καλύτερο μπορούσε.
Ο εργάτης ήρθε και έβαψε τους τοίχους και πραγματοποίησε διάφορες άλλες επισκευές.
Άλλη μια φωτό από τη θλιβερή εικόνα που παρουσίαζε
ο χώρος πριν ανακαινιστεί
Στο έργο συνέβαλε τα μέγιστα και  ο γνωστός κατασκευαστής Λάζαρος Παϊτέρης, χωρίς να επιβαρύνει ούτε με ένα ευρώ το ίδρυμα Ο Λάζαρος ανέλαβε την ανακαίνιση του διαμερίσματος. 
Δείτε το πώς έγινε στις πιο κάτω φωτογραφίες. Ένα διαμέρισμα κουκλί. 
Καινούργιο μπάνιο!
Νέα έπιπλα, έκαναν τον χώρο όμορφο και λειτουργικό!
Με καινούργια υδραυλικά, πίνακα ηλεκτρικού ρεύματος, έπιπλα, τέσσερις ντουλάπες , γκρέμισε και έκανε επέκταση του μπάνιου, διαμορφώθηκε ένα σύγχρονο, λειτουργικό λουτρό, με άλλα λόγια, έγινε ένα όμορφο διαμέρισμα,ανεξάρτητο από τον υπόλοιπο χώρο του ιδρύματος! 
Καινούργιος πίνακας ηλεκτρικού ρεύματος
Καινούργια υδραυλικά, νέα ντουλάπια. Όλα του...κουτιού!

Μέχρι και νέα λουλούδια ήρθαν να κάνουν ομορφότερο το
υπόγειο διαμέρισμα του "Αντιγόνη Ζουρούδη"
Μετά από όλα αυτά, δόθηκε η εντύπωση ότι η πρόεδρος του ιδρύματος κ. Καλλιοντζή  ήθελε να βραβεύσει τον Λάζαρο Παϊτέρη. Κυκλοφόρησε δε η φήμη που έλεγε ότι θα έκανε ειδική τιμητική εκδήλωση για την βράβευση του Λάζαρου Παϊτέρη!
Όλα όμως ήρθαν τούμπα!!!
Ενώ πλησίαζε η ολοκλήρωση των εργασιών, μέλη του Δ.Σ. φέρεται να είπαν στην πρόεδρο κ. Καλλιοντζή: "να κάνουμε το συμβόλαιο με την κυρία που επρόκειτο να το νοικιάσει"! Τίποτε από όλα αυτά δεν έγινε. Μέχρι σήμερα δεν κατοικεί κανείς σε αυτό τον χώρο. Επί 3 και πλέον χρόνια το διαμέρισμα αραχνιάζει. Για ποιον ανακαινίσθηκε τελικά; Ενώ θα μπορούσε, σε μέρες όπου η οικονομική κρίση διαρκώς επιδεινώνεται, να φιλοξενήσει μια φτωχή οικογένεια ή έστω- δυο τρεις πένητες της περιοχής μας, το διαμέρισμα μένει σφραγισμένο, με μόνιμους..ενοίκους τις αράχνες και τα ξερά φύλλα των δένδρων (κάτω φωτό).

Ενώ το έργο του "Αντιγόνη Ζουρούδη" είναι φιλανθρωπικό και ενώ θα έδει το συγκεκριμένο διαμέρισμα να είχε ήδη δοθεί για τη στέγαση αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας, η κα πρόεδρος του ιδρύματος προτιμάει να διαθέτει το διαμέρισμα στις αράχνες και τις κατσαρίδες! Ντροπή!  Πρόεδρος που κατάντησε το ιστορικό φιλανθρωπικό ίδρυμα "Αντιγόνη Ζουρούδη" απλή σφραγίδα και τον χώρο του, όπου θα έπρεπε να αποτελεί ζωντανό παράδειγμα φιλανθρωπίας, τον μετέτρεψε σε...σπίτι της Κοκκώνας! 
Αυτή είναι η τιμή της σημερινής προέδρου στους αειμνήστους Νικόλαο και Πασιθέα Σαλιγκάρου! 

3 σχόλια:

  1. Το Δ.Σ. του Ιδρύματος τί λέει για αυτό; Τους ρώτησες πριν κάνεις την ανάρτηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η εμπάθεια σου για την Καλλιοντζή, αλήθεια εξήγησε μας γιατί, σε κάνει να γράφεις ανακρίβειες που σου υπαγορεύουν άτομα, τα οποία γνωρίζουν την αλήθεια για το θέμα και από τον προσωπικό τους κομπλεξισμό που το Σωματείο επί προεδρίας Καλλιοντζή έχει αλλάξει και ανέβει ποιοτικά και πνευματικά.
    Πες στην κα Χριστοδουλοπούλου που σου έδωσε τις φωτογραφίες και τις πληροφορίες να σου πει και από πρώτο χέρι ότι είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ να μείνει ή να φιλοξενηθεί κάποιος στο συγκεκριμένο οίκημα, όπως ήταν και τόσα χρόνια. Αλλά για την Βαλιάνου τουμπεκί... Ψάξε καλύτερα μην βρεθείς εσύ μπλεγμένος γιατί εσύ κακομοίρη βγαίνεις δημόσια και ξεφτυλίζεσαι, αυτές έχουν την ουρά τους απ' έξω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί δεν τους καταγγέλεις ρε μεγάλε Δημοσιογράφε στην Δικαιοσύνη ότι δεν λειτουργούν με βάση το Καταστατικό τους και παρανομούν; Μήπως είναι και η Περιφέρεια στο κόλπο; Γιατί, αν θυμάμαι καλά, υπάρχει έγγραφο της περιφέρειας που λέει ότι επί προεδρίας Καλλιοντζή το Σωματείο λειτουργεί νόμιμα σύμφωνα με το καταστατικό του και τους νόμους που διέπουν τα Σωματεία.
    Αλήθεια για την χορηγό σου, ε συγνώμη την φίλη σου, ε συγνώμη την αρχόντισσα του Δήμου υπάρχει τέτοιο χαρτί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή