Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΠΕΘΑΝΕ ΓΝΩΣΤΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ"...

Άφησε τη τελευταία του πνοή χθες, ο ηθοποιός...


Γιώργος Βελέντζας, ο οποίος έδινε το τελευταίο διάστημα μάχη για τη ζωή του. 
Καθηλωμένος στο κρεβάτι του πόνου «έφυγε» σε ηλικία 87 ετών.

Ο ηθοποιός Γιώργος Βελέντζας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 4 Δεκεμβρίου 1927. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Το 1948 με την ταινία «Οχυρό 27» έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο και στο θέατρο το 1948 (Θίασος Β.Αργυρόπουλου) με το έργο, «Η απαγωγή του Σμαράγδως». Επίσης συνεργάστηκε με τους θιάσους των Βέμπο, Αυλωνίτη – Βασιλειάδου – Ρίζου, Βουτσά, Χατζηχρήστου, Βέγγου κ.ά. Χαρακτηριστικός είναι ο ρόλος του στην ταινία «Από πού πάνε για τη χαβούζα;», όπου έκανε τον αδερφό της αξέχαστης Άννας Μαντζουράνη, ενώ στην ταινία «Ο τσαρλατάνος» με το Θανάση Βέγγο να κάνει το Θανάση, τη Θανάσω και τον πατέρα του το μπαρμπα-Λευτέρη, ο Βελέντζας έκανε τον αυστηρό διοικητή του αστυνομικού τμήματος.




Έχει παίξει πολλές φορές ρόλους στρατιωτικού, κυρίως όμως αστυνομικού. Ασχολήθηκε με το ντουμπλάρισμα φωνής, σε πολλές ελληνικές ταινίες του 1950-70 και σε μεταγλωττίσεις για την τηλεόραση (Μικρό σπίτι στο λιβάδι). Επίσης, έκανε και ένα σημαντικό πέρασμα και από το ραδιόφωνο. Το 1993, για τη συμμετοχή του στην ταινία «Ζωή χαρισάμενη», κέρδισε το βραβείο ερμηνείας β” ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1993.


Από τις τελευταίες του τηλεοπτικές δουλειές ήταν η συμμετοχή του στο πετυχημένο σήριαλ του ΑΝΤ1 «Κωνσταντίνου και Ελένης». Υποδυόταν τον πατέρα της Ματίνας, τον κ. Μανταρινάκη.
paraskinia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου