Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ Η ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΛΛΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ!

Όλη η δήλωσή της πριν από λίγα λεπτά
Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους ομολόγους της στα Κοινοβούλια της Ε.Ε., απέστειλε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή την παραβίαση, όπως εκτιμά, του Συντάγματος με την ψήφιση του δεύτερου προαπαιτούμενου νομοσχεδίου. Την ενημέρωση έκανε η κ. Κωνσταντοπούλου μιλώντας στην συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής.
«Ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσα ποτέ να ψηφίσω το...

νομοσχέδιο, ως πρώην υπεύθυνη του ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα της Δικαιοσύνης δεν θα μπορούσα να ψηφίσω, ως δικηγόρος δεν θα μπορούσα και ως Πρόεδρος της Βουλής δεν θα μπορούσα ποτέ να νομιμοποιήσω διαδικασίες που καθιστούν τη Βουλή διακοσμητική και τελικά θέτουν εκ ποδών την Δημοκρατία», είπε κλείνοντας την τοποθέτησή της.
«Επιχειρείται μέσα από εκβιασμό να ισοπεδωθεί η κυβέρνηση και οι κοινοβουλευτικές ομάδες που την στηρίζουν. Αυτό που μου ζητούν είναι αν μπορούσα να εξέδιδα και μία σφραγίδα «Βουλή των Ελλήνων» για να επικυρώνουν τα φιρμάνια τους», είπε η Πρόεδρος της Βουλής σημειώνοντας ότι «πολλαπλασιάζονται οι συνειδησιακά οδυνηρές στιγμές που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε εντός του Κοινοβουλίου».
«Απέστειλα επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον Πρωθυπουργό πως υπό τις συνθήκες που εισάγεται το νομοσχέδιο δεν παραμένει καμία δυνατότητα τήρησης του Συντάγματος, άσκησης νομοθετικής λειτουργίας και κατά συνείδησης ψήφου του Βουλευτή», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.
Πρόσθεσε ότι «εξαναγκάζονται να εισαγάγουν το νομοθέτημα οι Υπουργοί και να υπερψηφίζουν Βουλευτές που επίσης αντιστρατεύονται το περιεχόμενό του. Όλα αυτά συμβαίνουν υπό την ευθεία απειλή άτακτης χρεοκοπίας και αποκαλύπτουν ότι στην πραγματικότητα με αυτό το νομοσχέδιο επιχειρείται η ολοκλήρωση μίας εκτροπής, καθώς περιέχει μία μείζονα παρέμβαση στην τρίτη ανεξάρτητη εξουσία, την Δικαιοσύνη».
«Έχω θεσμική υποχρέωση να αντιδράσω ως Πρόεδρος της Βουλής και να ζητήσω από τους ομολόγους μου να αντιδράσουν και να πάρουν θέση απέναντι σ’ αυτή την εκτροπή», τόνισε κάνοντας λόγο για «ταφόπλακα σε άλλη μία εκδήλωση της Δημοκρατίας». «Το μήνυμα που θέλουν να εκπέμψουν οι δανειστές είναι πως είναι ανώφελες οι δημοκρατικές διαδικασίες», υπογράμμισε η κ. Κωνσταντοπούλου προσθέτοντας ότι «είναι ένα δηλητηριώδες μήνυμα».
“Δεν είναι συμφωνία ο εκβιασμός», είπε η Πρόεδρος της Βουλής απευθυνόμενη στους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
makeleio.gr (τίτλος: δικός μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου