Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΕΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΚΟΠΙΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ! Η ΥΠΟΔΟΥΛΗ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑΧΤΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!!!

Ο δρόμος της φυγής των ελληνικών επιχειρήσεων σε χώρες του εξωτερικού και ειδικότερα σε γειτονικές χώρες, φαίνεται ότι δεν θα 'χει τελειωμό, εάν δεν βελτιωθεί η κατάσταση σε πολλούς τομείς στην χώρα μας.
Σύμφωνα με νέες αποκαλύψεις αρκετοί επαγγελματίες που αυτή την...


στιγμή έχουν στα χέρια τους τις τύχες των επιχειρήσεων που έχουν απομείνει στην Ελλάδα δέχονται ασφυκτικό πρέσινγκ από κορυφαίους παράγοντες της αγοράς γειτονικών χωρών για να μετακομίσουν σε αυτές.
Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο φοροτεχνικός Βαγγέλης Αμπελιώτης κατά την παρουσία του σε πάνελ στην πρωινή εκπομπή του EpsilonTV «Τώρα ό,τι Συμβαίνει» που παρουσιάζει η Φαίη Μαυραγάνη.
Ο κ. Αμπελιώτης αποκάλυψε ότι επί καθημερινής βάσης τον επισκέπτονται δεκάδες επαγγελματίες και του καταθέτουν τον προβληματισμό τους για το άδικο όπως το χαρακτηρίζουν και αβάσταχτο αλλά και εξοντωτικό για τις επιχειρήσεις φορολογικό σύστημα το οποίο υπάρχει στην χώρα μας και το οποίο μετά και τα νέα μέτρα που πέρασαν από την Βουλή γίνεται χειρότερο.
Όπως τόνισε ο κ. Αμπελιώτης το φορολογικό σύστημα, το πρόβλημα με το τραπεζικό σύστημα, η έλλειψη οργάνωσης σε πολλούς τομείς και η απουσία της βούλησης του πολιτικού συστήματος να οργανώσει επιτέλους το κράτος σωστά και δίκαια, αναγκάζει δεκάδες επαγγελματίες και ανθρώπους της αγοράς να σκέφτονται την μεταφορά της έδρας των επιχειρήσεών τους σε άλλες χώρες.
Ο κ. Αμπελιώτης ανέφερε ακόμα ότι οι επαγγελματίες του λένε ότι ,δέχονται δελεαστικές προτάσεις από Σκόπια και Βουλγαρία που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν πολύ χαμηλό φορολογικό συντελεστή και πολλά ακόμα παρόμοια κίνητρα, προκειμένου να μεταφέρουν σε αυτές τις δύο γειτονικές χώρες την έδρα των επιχειρήσεων τους.
Εκτιμήθηκε ότι, με τις υπάρχουσες συνθήκες είναι σχεδόν σίγουρο και αναπόφευκτο γεγονός ότι πολλοί ακόμα επαγγελματίες θα επιλέξουν να συνεχίσουν την λειτουργία των επιχειρήσεων τους και των καταστημάτων τους σε… άλλες… πολιτείες εκτός φυσικά συνόρων. Στην ουσία θέλουν να ακολουθήσουν τον δρόμο τον οποίο έχουν χαράξει ήδη 60.000 και πλέον ελληνικές επιχειρήσεις.
Ρεπορτάζ Φώτης Κατσούφης
[www.crashonline.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου