Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ....

Η μία από τις δύο γυναίκες, η φωτογραφία των οποίων έγινε το σύμβολο...

της τρομοκρατικής επίθεσης στο Σουρούτς, επέζησε παρά τα πολλαπλά τραύματά της
Ένα από τα θύματα της επίθεσης αυτοκτονίας στο Σουρούτς της Τουρκίας, μια νεαρή γυναίκα που φωτογραφήθηκε ξαπλωμένη να κρατάει το χέρι της νεκρής φίλης της λίγα λεπτά μετά την έκρηξη, επέζησε και έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης για νοσηλεία, γράφει σήμερα η εφημερίδα Hürriyet.
Η φωτογραφία των δύο γυναικών έκανε τον γύρο του κόσμου, ιδίως μέσα από τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Η μία από αυτές κείτεται νεκρή, η άλλη έχει ανασηκώσει λίγο το κεφάλι και κρατά σφιχτά το χέρι της φίλης της. Και οι δύο είναι αιμόφυρτες, καλυμμένες με συντρίμμια.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η 27χρονη παιδίατρος Τζάγκλα Σεβέν, η γυναίκα που προσπαθεί να ανασηκωθεί, επέζησε παρά τα πολλαπλά τραύματά της.
"Είχε περισσότερα από εκατό θραύσματα στο σώμα της. Η καρδιά της σταμάτησε. Της μεταγγίσαμε 14 μονάδες αίμα πριν την βγάλουμε από το μηχάνημα αναπνευστικής υποστήριξης" είπε ένας από τους γιατρούς που την ανέλαβαν, ο Μεχμέτ Γιαζάρ.
Λίγα λεπτά μετά την επίθεση η Τζάγκλα μεταφέρθηκε αναίσθητη σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο της πόλης Ουρσού, κοντά στη Σουρούτς. Από εκεί μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, στο ίδιο όπου έκανε πρόσφατα την ειδικότητά της.
Ο Δρ. Ενβέρ Νταγίογλου, που την συνόδευσε μέχρι την Κωνσταντινούπολη, διευκρίνισε ότι η 27χρονη θα χρειαστεί μακροχρόνια νοσηλεία, όμως η κατάστασή της δεν θεωρείται πλέον κρίσιμη.
Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 100 τραυματίστηκαν στην επίθεση αυτή, την οποία οι τουρκικές αρχές αποδίδουν στο Ισλαμικό Κράτος. Τα περισσότερα από τα θύματα είχαν συγκεντρωθεί στο Σουρούτς με σκοπό να φύγουν για το Κομπάνι της Συρίας και να συμμετάσχουν στην ανοικοδόμηση αυτής της πόλης που ισοπεδώθηκε στις μάχες μεταξύ των τζιχαντιστών και των Κούρδων μαχητών που την υπερασπίζονταν.
news247.gr, Φωτογραφία: Hürriyet (Με πληροφορίες από: ΑΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου