Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ Ernst & Young ΑΠΟΔΟΜΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥΣ: "ΑΝ Η ΧΩΡΑ ΕΠΕΣΤΡΕΦΕ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΚΤΟΞΕΥΟΤΑΝ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ"!!!

ΡΕ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ, ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑ!
Οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία σε ένα ενδεχόμενο συντεταγμένης εξόδου της χώρας μας απ' το ευρώ, θα ηταν ελεγχόμενες...

και σε βραχυπρόθεσμο χρονικό διάστημα 12-18 μηνών θα είχαν ξεπεραστεί, σύμφωνα με έρευνα που παρουσίασε η Ernst & Young και συνέταξε μαζί με την Oxford Economics για λογαριασμό πελατών τους.
Σύμφωνα με την έρευνα σε μία συντεταγμένη έξοδο της χώρας απ' το ευρώ θα είχαμε:
α) κλειστές η υπολειτουργούσες τράπεζες για αρκετούς μήνες μέχρι να βγει το νέο νόμισμα, όπως συμβαινει και σήμερα.
β) υποτίμηση του νέου νομίσματος κατά 50%, και αυτό χωρίς να υπολογίζεται το ενδεχόμενο κερδοσκοπικών πιέσεων, το οποίο θα διευκόλυνε εξαιρετικά τις εξαγωγές και τον τουρισμό.
Επίσης, με την έκδοση του νέου νομίσματος η υποχώρηση της εσωτερικής ζήτησης θα ήταν της τάξεως μόλις του 25% (τώρα μετά τα capital control, η αγορά έχει πέσει πάνω από 50%) και θα αυξανόταν μετά από διάστημα 18 μηνών, κάθετα.
Το ΑΕΠ υπολογίζεται ότι θα έπεφτε πρόσκαιρα 15 με 20% (τώρα θα υποχωρήσει περίπου 10% μέσα σε 4 μήνες μόλις) και θα ξεκινούσε να ανεβαίνει 12 μήνες μετά.
Θα υπήρχε επιτέλους κάποιος πληθωρισμός και η χώρα θα ξεκολλούσε από τα αποπληθωριστικά επίπεδα του σήμερα,  ενώ η ανεργία θα κυμαινόταν στα σημεριά επίπεδα, μέχρις ότι θα ξεκινούσε ραγδαία αποκλιμάκωση μετά από 6 μήνες περίπου.
Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ υπολογίζεται ότι θα έπεφτε στα 11.000 ευρώ σε σύγκριση με τα 17.000 ευρώ που ήταν το 2014 τους πρώτους μήνες, ενώ μετά, ανεξάρτητοι οίκοι αναφέρουν ότι θα ανέβαινε κοτντά στα 18.000 ευρώ.
Θα υπήρχε αύξηση στις τιμές των εισαγόμενων προϊόντων, αλλά ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και κατανάλωσης που θα έδινε στην χώρα την δυνατότητα δημιουργίας εγχώριας παραγωγής. ενώ το πρώτο διάστημα και μέχρι τη γενικότερη εξομάλυνση των συνθηκών θα υπήρχε περιορισμός σε εισαγωγές ακριβώς προϊόντων, όπως ακριβώς γίνεται και σήμερα που υπάρχουν τα capital controls
Επίσης κατά την έρευνα, η μείωση των επενδύσεων κατά τα πρώτα δύο χρόνια θα ήταν της τάξης του 30% πριν εκτοξευθούν από το τρίτο έτος και μετά...
defencenet.gr (τίτλος, μεσότιλος: δικοί μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου